A Yum!Brands a mediterrán konyhát fontolgatja a következő lépésként

A YUM!BRANDS felvásárlásba kezd

Felvásárlás

Az olyan mindenütt jelenlévő gyorsétteremláncok tulajdonosa, mint a KFC és a Taco Bell, egyszerre egy-egy felvásárlással szeretné bővíteni globális gyorsétterem birodalmát. A QSR Magazine szerint a gyorséttermek óriáscége, a Yum! Brands nemrégiben megosztotta szándékát, hogy az elkövetkező években bővíteni és diverzifikálni kívánja márkakínálatát.

Coronavirus cuts into Yum! Brands income | 2020-04-30 | Baking Business

A vállalatról

A Louisville-i, Kentucky állambeli székhelyű vállalat először 1997-ben indult, miután a PepsiCo – amely akkoriban a Taco Bell, a Pizza Hut és a KFC tulajdonosa volt – úgy döntött, hogy eladja gyorséttermi részlegét egy új vállalatnak, amely akkoriban a Tricon Global Restaurants, Inc. nevet viselte.

Azóta a gyorséttermi vállalat a világ egyik vezető éttermi vállalatává vált, jelenlegi piaci értéke meghaladja a 31 milliárd dollárt, és nemzetközi leányvállalatokkal rendelkezik, köztük a YUM Restaurants China és a YUM Restaurants India (a Companies Market Cap-on keresztül). Alapítása óta a Yum! 155 országban több mint 5300 éttermet nyitott, ezzel a pimasz nevű vállalkozás a globális élelmiszeripar egyik legdominánsabb erejévé vált.

Bár a KFC, a Taco Bell és a Pizza Hut továbbra is a Yum! Brands üzleti tevékenységének alappillérei, a vállalat az évek során más jól ismert láncokat is megvásárolt és eladott. A gyorséttermi óriás korábban a Long John Silver’s és az A&W étteremláncok tulajdonosa volt, mindkettőt 2011-ben adták el – írja a Nation’s Restaurant News.

A franchise cég 375 millió dollárért vásárolt meg egy hamburgerláncot

Habit Burger and Grill location

Terjeszkedés

Legutóbb a vállalat a The Habit Burger Grill-t – egy kaliforniai székhelyű, 13 államban több mint 300 helyszínnel rendelkező burgerláncot – vette fel a gyorséttermi franchise-ok sorába, és 2021-ben 375 millió dollárért megvásárolta a vállalatot (a QSR Magazine-on keresztül). A Yum! Brands pénzügyi igazgatója, Chris Turner szerint a vállalat nem tervezi, hogy a közeljövőben lelassítja terjeszkedését.

A közelmúltban a J.P. Morgan U.S. All Stars konferencián – amely a befektetők, vállalati vezetők és pénzügyi szakértők éves találkozója – Turner kijelentette, hogy a Yum! Brands “folyamatosan pásztázza az [éttermi] kategóriákat” a következő márkafelvásárlást illetően.

Yum! Brands Chart

Lehetőségek

“Nem fogunk olyasmit csinálni, ami közvetlenül a jelenlegi kategóriáinkkal vagy franchise partnereinkkel versenyez, hanem sok érdekes kategórián kívül” – mondta Turner. Az egyik különösen érdekes kategória a mediterrán ételek, egy virágzó kulináris iparág, amelyet olyan láncok uralnak, mint a Cava, a Hummus & Pita Co. és a Taïm.

Hummus & Pita Co. Plans to Open 100 Outposts Nationwide - Eater NY

Bár egyelőre nem világos, hogy a gyorséttermi franchise cég mikor léphet be a mediterrán térbe, Turner jelzi, hogy a Yum!Brands következő felvásárlása valószínűleg a Habit Burger felvásárlásának méretéhez és értékéhez fog hasonlítani, ami azt jelzi, hogy hatalmas nyeremény,lehetőség várhat egy gyorséttermi mediterrán lánc tulajdonosára.

A Yum! Brrands részvényárfolyama ezen a héten 3,9-ot korrigált. A vállalat jó fundamentumokkal rendelkezik, kiváló növekedési múlttal, osztalékot fizet, és várhatóan növekedni fog, a jövőben.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!