Adna kölcsönt 5,7%-os hozamra a MC CORMICK vállalatának?

McCormick dolláros kötvényben

A MCCORMICK & CO. INC. 17/47 -es kötvénye már több, mint 5 éve elérhető a piacon. A Partner Bankon keresztül Ön is megvásárolhatja másodlagos forgalmazón keresztül azt a kötvényt amit a világ egyik legnagyobb fűszergyártója dobott 2017-ben piacra.

McCormick Corporation  , mint kibocsátó

A McCormick & Company Incorporated egy amerikai élelmiszeripari vállalat, amely fűszereket, fűszer-keverékeket, és egyéb ízesítő termékeket gyárt, forgalmaz és forgalmaz kiskereskedelmi egységek, élelmiszergyártók és vendéglátóipari vállalkozások számára.

McCormick & Company - Wikiwand

A McCormick & Company Incorporated, az ízek globális piacvezető vállalata nemrég közzétette a 2022. november 30-án véget ért negyedik negyedév és pénzügyi év pénzügyi eredményeit, és ismertette a 2023-as pénzügyi évre vonatkozó pénzügyi kilátásait. A 2022-es pénzügyi évben az árbevétel 1%-kal nőtt az előző évhez képest, változatlan árfolyamon számolva pedig 3%-kal nőtt az árbevétel. Az egy részvényre jutó nyereség 2,52 dollár volt, szemben a 2021-es 2,80 dollárral. A kiigazított részvényenkénti nyereség 2,53 dollár volt, szemben a 2021-es 3,05 dollárral.

A negyedik negyedévben az értékesítés 2%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest, változatlan devizanemben számolva pedig 2%-kal nőtt. Az egy részvényre jutó nyereség 0,69 dollár volt a negyedik negyedévben, szemben az előző évi 0,73 dollárral. Az egy részvényre jutó korrigált nyereség 0,73 dollár volt, szemben az előző évi 0,84 dollárral.

A 2023-as pénzügyi évre vonatkozóan a McCormick arra számít, hogy az éves árbevétel 5-7%-kal nő az előző évhez képest. A vállalat arra számít, hogy az üzemi eredmény 10%-12%-kal fog növekedni. A korrigált működési eredmény várhatóan 9%-11%-kal nő.

A vállalatnak 2017-ben hitelre volt szüksége. Ezért kötvényt bocsátott ki.

Kötvényadatok

2017.08.11-én a McCormick Inc. vállalat 2047.08.15-ei lejáratú úgynevezett hosszú lejáratú kötvényt bocsátanak ki 30 évre. A kötvény összesen 300 millió dollár. Ugyanis ennyit szerettek volna kapni az intézményi és a lakossági befektetöktöl azért , hogy megvásárolni tudják  a Reckitt Benckiser élelmiszeripari részlegét. Az üzlet létre is jött. És több mint négymilliárd dolláros összeggel felülmúlta az egy évtizeddel korábbi Lawry’s felvásárlást, és a vállalat történetének legnagyobb felvásárlása lett. A French’s és a Frank’s RedHot hozzáadása a McCormick globális portfóliójához a McCormick márka mögött a második, illetve a harmadik legnagyobb márkát jelenti.

A kötvénykibocsátás dollárban történt meg, 2000 dolláros címletekben. A másodlagos piacon viszont még mindig forgalomban van a részvény. Az üzlet lebonyolítója a Partner Bankon kívül a WOLFGANG STEUBING AG. aki vétel és eladást intézi. A kötvény fix 4,2%-os kamatot fizet, viszont most a kötvény árfolyama 84,47%-on áll így  összességében az ügyfél jóval olcsóbban juthat a papírhoz hozzá. Elmondhatjuk, hogy összesen 5,7%-os hozama lesz az ügyfélnek ha most vételi szándékát jelzi a Partner Bank felé és beutalja a minimális 2 db vétel árát a 4000 usd-t azaz dollárt és a vételi díjat vagy a 4000 dollárnak megfelelő  1440.000 forintot (360 forintos árfolyammal számolva).

Speciális visszahívási lehetőség

A kötvény akár speciális visszahívási lehetőséggel is rendelkezik. Magyarul, ha a kibocsátó azaz a McCormick Co.Inc. nagyobb tőkéhez jut kifizetheti a befektetőket vagyis visszafizetheti idő előtt a kölcsönt az aznapi árfolyamon.

A vállalat tőkeerős

A McCormick fogyasztói szegmense körülbelül 170 országban és területen rendelkezik márkákkal. A kiskereskedelmi kínálat fűszereket és fűszernövényeket, receptkeverékeket, kivonatokat, fűszereket, pácokat, leveseket, húsleveseket, bouillonokat, szószokat, önteteket, házi desszerteket, rizskeverékeket, salátaönteteket és kenyérkenyereket tartalmaz.

Company | McCormick Corporation

A McCormick ízesítőket, márkás élelmiszeripari termékeket, ételízesítőket, bevonatrendszereket és összetevőket gyárt az élelmiszer-gyártók, az élelmiszeripari szolgáltatók és az éttermek számára világszerte.A McCormick Inc kapitalizációs tőkéje 17,07 milliárd euró, ami több mint kétszer akkora mint 7,5 milliárd eurót magáénak tudható OTP csoport.

Akár spekulálhat is vele

Bár a kötvényt én személy szerint nem spekulációra venném meg, hanem hosszútávra de van benne spekulációs lehetőség. Hiszen ha az árfolyam 84,47%-ról elindul felfele és eléri a kibocsátói 100%-ot akkor 18%-os plusz hozamot elérhet vele, nem beszélve az éves kamatról és az olcsó dollár/ forint árfolyamáról sem.

USD/HUF árfolyam (amerikai dollár/magyar forint) - Árfolyamok - Pénzcentrum

Javaslat

Hosszútávra vásároljon stabil McCormick 17/47 kötvényt ami dollárban nemcsak biztonságot, hanem extra magas kamatot (4,2%) jelent. Az 4,2% kamat plusz az extra hozam vagyis az 5,7% ha forintosítanánk 16-18% körüli hozam lehet egy visszaeső forint árfolyamnál és egy 24,5%-os infláció mellett. Így akár hosszútávú céljaiért vagy nyugdíjas éveiért Ön is tett egy keveset, hiszen előre gondoskodott róla. Ne feledje a kötvényt bármikor eladhatja és ez benne a szép, hogy ez most 5,7%-ot hoz Önnek ráadásul dollárban.

A kötvény kereskedés – Útmutató - Admirals

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is vagy a McCormick kötvény, bátran vedd fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

A szuperkötvénynél is több pénzt lehetett keresni ezekkel - Napi.hu

 

Szeretnél egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnéd átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!