Adobe negyedéves számai-avagy miben van potenciál

Adobe egy nyereséges vállalkozás lehet

Az Adobe árfolyama 5%-kal emelkedett március 15-én a piaczárás utáni kereskedés során, miután a szoftvergyártó negyedéves számai felülmúlták a Wall Street becsléseit. A vállalat 4,66 milliárd dolláros bevételt ért el, szemben az elemzők által várt 4,62 milliárd dollárral. A nyereség 3,80 dollár volt részvényenként, ami szintén jobb a várt 3,68 dollárnál.

A 2023-as pénzügyi év első negyedéve Pénzügyi kiemelt adatok

Az Adobe 4,66 milliárd dolláros bevételt ért el a 2023-as pénzügyi év első negyedévében, ami 9 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Illetve 13 százalékos növekedést változatlan árfolyamon. Az egy részvényre jutó hígított eredmény GAAP-alapon 2,71 dollár, nem GAAP-alapon pedig 3,80 dollár volt.

Ingyenes Adobe Creative Cloud-tagság – Logitech HU

Működési eredmények is nőttek

A GAAP szerinti működési eredmény az első negyedévben 1,59 milliárd dollár lett. A nem GAAP szerinti működési eredmény pedig 2,13 milliárd dollár volt. A GAAP szerinti nettó nyereség 1,25 milliárd dollár, a nem GAAP szerinti nettó nyereség pedig 1,75 milliárd dollár volt. A működésből származó pénzforgalom 1,69 milliárd dollár volt.
A negyedév végén a fennmaradó teljesítési kötelezettségek  15,21 milliárd USD-t tettek ki.
Az Adobe a negyedév során mintegy 5,0 millió részvényt vásárolt vissza.

A 2023-as pénzügyi év első negyedévének üzleti szegmensének főbb jellemzői

A Digitális média szegmens bevétele 3,40 milliárd dollár volt, ami 9 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, illetve 14 százalékos növekedést változatlan árfolyamon számolva. A Kreatív szegmens bevétele 2,76 milliárd dollárra nőtt, ami 8 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Illetve 13 százalékos növekedést változatlan devizanemben. A Document Cloud bevétele 634 millió dollár volt, ami 13 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, illetve 16 százalékos növekedést változatlan devizanemben.

Több ezer színt tett fizetőssé az Adobe, a meglévő fájlokat is érinti a  változás - PC World

  • A nettó új Digital Media Annualized Recurring Revenue (“ARR”) 410 millió dollár volt. Így a negyedév végén a Digital Media ARR értéke 13,67 milliárd dollár volt.
  • A Creative ARR 11,28 milliárd dollárra, a Document Cloud ARR pedig 2,39 milliárd dollárra nőtt.
    A Digital Experience szegmens bevétele 1,18 milliárd dollár volt, ami 11 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, illetve 14 százalékos növekedést változatlan árfolyamon számolva.
  • A Digital Experience előfizetési bevétele 1,04 milliárd dollár volt, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, illetve 14 százalékos növekedést változatlan árfolyamon.

Az Adobe részvénye soha nem került ilyen jó helyzetbe mint, most. Érdemes Adobe részvényt vásárolni. 

Az Adobe megemelte a digitális média üzletágának egész évre vonatkozó bevételi és nettó új, ismétlődő bevételi előrejelzését. Egyedüli rossz hír csak az lehet, hogy a vállalatnak a Figma felvásárlási kísérlete miatt trösztellenes vizsgálatokkal kell szembenéznie.

A negyedévben az Adobe olyan kategóriákban, mint az analitika és a tartalomkezelés, néhány üzletben “egy termékkel rendelkező versenytársakat” is megelőzött, nyilatkozta ezt a CNN-nek  Anil Chakravarthy, a Digital Experience egység elnöke.

Shantanu Narayen on Adobe's Future Direction: Product Strategy for the Next  Generation of the Web - Knowledge at Wharton

A negyedév során a Microsoft közölte, hogy az Adobe Acrobat PDF-motorját beágyazza az Edge-be, a Windows 10 és 11 alapértelmezett böngészőjébe, az Adobe pedig közölte, hogy tárgyalásokat folytat az amerikai, brit és uniós szabályozó hatóságokkal a Figma tervezőszoftver-fejlesztő startup 20 milliárd dolláros felvásárlásával kapcsolatban. “Befejeztük az amerikai Dow Jones második kérésének feltárási szakaszát, és felkészültünk a következő lépésekre, legyen az jóváhagyás vagy megtámadás” – mondta Shantanu Narayen, az Adobe vezérigazgatója a konferenciahíváson.

Adobe Chart

Javaslat

Vásároljon egyedi értékpapírszámlára Adobe részvényt. Már egymillió forintért meg tudja vásárolni nálunk pár db Adobe részvényt a Partner Bankon keresztül. Egy részvény ára 358 dollár ahhoz hogy ön 10 db részvényt vásároljon 3580 dollár azaz 1325000 forint szükséges hozzá.  Az Adobe az utóbbi időben erősödött, és a Wall Street elemzői 3,7%-os emelkedési potenciált látnak a részvényben. Az Adobe-t értékelő 21 Wall Street-i elemző közül azonban hét elemző vételre, míg tizennégy tartásra értékelte a részvényt.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!