Fix kamatozású 5%-os dollár kötvény megspékelve kis hozammal

good year kötvény

Fix kamatozású kötvények: Dollárban miért most?

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a dollárban történő befektetés előnyeit. Egyfelől a forint iszonyatosan gyengül, ezzel mindenki tisztában van. Másfelől pedig röpke 3 év alatt a dollár-euró árfolyam 1,20-ról 1,067-re erősödött. Vagyis jelentős dollár erősödés ment végbe a covid és háború illetve az “infláció erősödése” ideje alatt.

Azzal minden befektetés iránt érdeklődő ember tisztában van, hogy csak részvényekből nem lehet portfóliót összeállítani. Ennek van a legmagasabb hozampotenciálja, de a legmagasabb kockázata is. Itt jönnek képbe az olyan lehetőségek, mint az arany, vagy a kötvények.

Kötvényeknek ugyanis egyszer van garantált kamata, amely a pénztárcánkat vastagítja és ezen felül a kötényeknek is van árfolyama. Amely emelkedése ismét csak plusz profitot ér számunkra.

Nem is húzom az időt jöjjön  a beharangozott kötvény!

Új korszakba lépünk: több éves csúcsok dőlnek a legnagyobb kötvénypiacokon - Portfolio.hu

Fix kamatozású kötvények: US382550BF73 Good Year

Egy olyan közép lejáratú kötvényről beszélünk, amelynek éves 5% a kamata. És nem forintban, hanem dollárban. Mivel az euróhoz képest jelentősen erősödött a dollár ezért ez a kötvény most egy olyan lehetőség, amellyel komolyan érdemes számolni. A pandémia után időszakban egyértelmű erősödést terveztek a vállalatnál, amely mind a kötvény, mind a részvény árfolyamban is érzékelhető volt. Viszont az infláció lejjebb húzta a kötvények árfolyamát. Jelenleg ezzel a kötvénnyel másodlagos piacon 94,88%-on lehet kereskedni.

Egy kötvény 1000 usd-be azaz 372000 forintba kerül. De nekünk ahhoz hogy Good Year kötvényünk legyen 3000 dollárra vagyis 3*372000 forintra van szükségünk Ugyanis a banknál a minimum vásárlás 2500 eurót meg kell , hogy haladja. A mai nap viszont ( 2023.03.18-án ) egy euró 1,067 dollárt takar.

GOODYEAR

GoodYear Tire&Rubber Company a világ egyik legnagyobb gumiabroncs gyártója. A GoodYear vállalat 2016. májusában úgy döntött, hogy 900 millió dollár értékben kötvényt dob a piacra, mert hitelre volt szüksége.

Ebben az időszakban volt, hogy vetélytársa a Bridgestone a Speedy France autószerviz- és gumiabroncs-kiskereskedelmi hálózat 100 százalékának megvásárlását tervezte. Ma a GoodYear a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártó vállalata,  aki mintegy 72.000 embert foglalkoztat és termékeit a világ 23 országában, 57 üzemben gyártja.

Két innovációs központja az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben arra törekszik, hogy olyan korszerű termékeket és szolgáltatásokat fejlesszen ki, amelyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítménybeli színvonalát. A GoodYear kötvénye 2016 óta is a másodlagos piacon van, mivel 10 évre bocsájtották ki így 2026.05.31-én jár le és fix 5%-ot fizet dollárban. Jelenleg az árfolyama kibocsátás alatti (94,88%), így éves szinten 6,95%-ot fizet befektetőinek. 3000 USD vagy annak megfelelő forinttal (kb. 1.116.000 forint) megvásárolható a kötvény.

5,00% The Goodyear Tire & Rubber Co 16/26 auf Festzins Chart

Vásároljunk és fektessünk be fix kamatozású dolláros kötvényekbe is. Akár a forintos, eurós befektetésünk mellé. A dolláros kötvények közül a Good Year kötvénye stabil fix 5% kamatot fizet és ráadásul extra hozamot ad. Ami Önnek egy teljesen más lehetőség, mint amihez a hazai piacon hozzászokott. Miért is érdemes vállalati kötvényeket vásárolni a fix kamat mellett, mert vélhetően a dollár erősödni fog a forinttal szemben egy két éven belül és plusz hozamot is érhetünk el a fix kamat mellett. Ezen kötvényekre különösen figyel a Partner Bank, probléma felmerülése esetén jelzéssel él a befektető felé. A befektetés értéke és a hozam emelkedhet vagy eshet a devizák ingadozása miatt.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!