Aktuális aranyár euróban – Arany ára a napokban

Gold Raubüberfall auf das große Geld

Hogyan fektessünk be aranyba?

Sok befektető úgy tekint az aranyra, mint a végső “biztonságos menedékre”. Amikor a részvények, kötvények és ingatlanok ára zuhan, az arany megtartja az értékét – sőt, még emelkedhet is, amikor az ideges befektetők vásárlásra sietnek. Az arany birtoklása egyben a befektetési portfólió diverzifikálásának egyik módja is. Ha különböző eszközök , köztük arany és a kötvény keverékét birtokolja, az ingadozó hozamok megvédhetik befektetései értékét (diverzifikáció).

Az aranyba való befektetésnek számos módja van. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

  • Aranyrudak, 999,9 befektetési arany: Az aranyrudak népszerű választás az arany vásárlásához. Az aranyrudakat általában grammonként vagy unciánként (31,1 gramm) értékesítik. A rúd elején fel kell tüntetni a tisztaságot, a gyártót és a súlyt.
  • Aranyérmék. Az amerikai Gold Eagle és a kanadai Maple Leaf népszerű gyűjtői darabok, amelyekért felárat kell fizetni az ugyanolyan mennyiségű arany rúd formájában történő értékesítéséhez képest. De ugyanolyan kiváló aranyérme befektetés a bécsi filharmonikusok aranyérméje.
  • Arany ékszerek. Az aranyérmékhez hasonlóan arany ékszerek vásárlásakor is felárat kell fizetni, amely gyártótól függően 20 és 300% között lehet.
  • Aranyrészvények. A nemesfémbe való befektetés másik módja az aranybányászati vagy -feldolgozó vállalatok részvényeinek vásárlása. Bár Ön nem rendelkezik fizikai arannyal, közvetve részt vesz az arany árának emelkedésében és csökkenésében.
  • Arany határidős ügyletek. A határidős ügyletek olyan származtatott szerződések, amelyekben
  • Az arany határidős ügyletek lehetővé teszik a tapasztalt befektetők számára, hogy spekuláljanak az árakra és fedezzék portfóliójukat anélkül, hogy fizikai fémmel kellene foglalkozniuk.
  • Aranyalapok. Számos tőzsdén kereskedett alap létezik, amelyek az arany teljesítményét követik, és részben fizikai arannyal fedezettek. Ezek közé tartozik az Euwax vagy a Xetra-Gold. Adózási szempontból ugyanúgy kezelik őket, mint a fizikai aranyat.
  • Argor Heraeus, Münze Österreich aranyrúd, 1000 gramm - arany

Az arany ára 2.000 USD felett tartozkodik

Az arany ára ezen a héten is a 2000 dolláros szint felett maradt. A nemesfém azonban konszolidálódott az előző heti rekordárak után. Péntek délután, a legfrissebb amerikai munkaerő-piaci adatok közzétételét követően az arany árfolyama némileg erőteljesebben magához tért.

A Fat Prophets alapkezelője szerint idén viszont új történelmi rekordot érhet el az arany, mivel a nemesfém spot árfolyama megütheti a 2100 dollárt. Úgy vélik, hogy elsősorban a dollár gyengülése és az infláció növelheti az arany árfolyamát. Az USA-ban az infláció majdnem eléri a 6 százalékot, és köztudott, hogy az arany pedig „menedék” az infláció ellen, a dollár gyengülése pedig a dollárban denominált eszközök (mint az arany) árfolyamának emelkedését eredményezik. A katonai nagyhatalmak közötti geopolitikai konfrontációk is szépen növelhetik az arany árfolyamát a nyersanyagpiaci szakértő szerint, aki külön hangsúlyozta Oroszország és Ukrajna helyzetét, ami szerinte könnyen katasztrófális végkifejletbe torkollhat. Amennyiben ez bekövetkezik, akkor gyorsan eljuthat az arany árfolyama a 2100 dolláros célárig.

Javaslat egyösszegű arany befektésre !

Amennyiben az Ön félretett pénzéről van szó, azt gondolom, hogy minél diverzifikáltabb megtakarításainak összetétele, annál nagyobb biztonságban van a pénze. A meglévő portfóliói mellett az arany egy biztonsági tartalékot jelenthet Önnek, hiszen védett az inflációtól, az arany értéke nem korreál a részvénypiaccal és az értékállósága miatt remek választás lehet hosszú távú befektetésre. A legtöbb befektető az aranyat egyfajta „mentsvárként” tartja számon, hiszen arany egy piaci válság esetén igaz, hogy nem nyújt tökéletes védelmet, viszont jelentősen jobban teljesít a legtöbb részvénynél és tőzsdepiaci terméknél

Bátran hívjon, ha érdekli Önt a fizikai aranyvásárlás lehetősége, illetve akkor is, ha szeretné portfólióját
bővíteni, vagy meglévő megtakarításairól részletes tájékoztatást kapni!

Vegyen Ön is aranyat rendszeres megtakarítással hosszútávra és így elkerülheti a nagyobb visszaeséséket.

A Partner Banknál kiváló minőségű, 24 karátos, 999,9-es finomságú színaranyból készült aranyrudak vásárolhatók „Good Delivery“ minőségi garanciával. Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett, a Partner Bank azt a lehetőséget is felkínálja ügyfeleinek, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsenek fel aranyállományt. Ezzel az aranyvásárlási programmal az ügyfelek egyszerűen és kényelmesen vásárolhatnak fizikai aranyat, és közben profitálhatnak a lehetséges cost-average hatásból: Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Is Gold a Good Investment In 2023?

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!