Ismét a ROCHE HOLDING AG. vásárol fel több vállalatot

Roche Holding
  • A Roche Holding AG a magánkézben lévő Carmot Therapeutics Inc. felvásárlásával belépett a jövedelmező súlycsökkentő gyógyszerek piacára.
  • A Roche 2,7 milliárd dollárt fizet a Carmotért, és a Carmot részvényesei további 400 millió dollárt kaphatnak, ha bizonyos mérföldköveket elérnek.
  • A Carmot jelenleg három súlycsökkentő gyógyszert vizsgál, köztük a vezető hatóanyagot, amely a cukorbetegek és a cukorbetegségben nem szenvedők fogyását hivatott segíteni.

Roche to buy obesity drug maker Carmot for US$3.1b

Roche Holdin, mint megmentő

A Roche Holding AG a legújabb gyógyszergyártó, amely megpróbálja kihasználni a súlycsökkentő gyógyszerek iránti fellendülő keresletet. A svájci székhelyű gyógyszeripari vállalat bejelentette, hogy 2,7 milliárd dollár készpénzben történő előzetes kifizetésért megvásárolja a magánkézben lévő Carmot Therapeutics Inc. vállalatot. A Carmot részvényesei bizonyos mérföldkövek elérése esetén akár 400 millió dollárt is kaphatnak. A Carmot jelenleg három potenciális súlycsökkentő kezelést kutat.

A vezető eszköz, a CT-388 egy injekciós készítmény, amely cukorbetegek vagy cukorbetegséggel nem rendelkezők kezelésére szolgál. És amely a 2. fázisú vizsgálat felé tart. Az 1. fázisban lévő tabletta szintén cukorbetegek vagy cukorbetegség nélküli betegek számára készült. A harmadik, egy 2. fázisú vizsgálatban lévő injekciós készítmény az 1-es típusú cukorbetegek számára készülne.

Vezérigazgatói nyilatkozat

Májusban a Millennium Management fedezeti alap és a Janus Henderson vagyonkezelő a befektetők között volt, akik támogatták a Carmot 150 millió dolláros tőkebevonását. Thomas Schinecker, a Roche vezérigazgatója elmondta: “Az elhízás heterogén betegség, amely számos más betegséghez is hozzájárul, amelyek együttesen világszerte jelentős egészségügyi terhet jelentenek. A Carmot portfóliójának egyesítésével [a miénkkel] . . az a célunk, hogy javítsuk az ellátás színvonalát, és pozitívan befolyásoljuk a betegek életét”.”

Eli Lilly és a Novo Nordisk is az elhízás ellen harcol

Az elhízás elleni kezelések piacának potenciális mérete miatt más gyógyszergyártók igyekeznek felzárkózni a Novo Nordisk és az Eli Lilly mögé. Amelyek csak injekcióban beadható gyógyszereket fejlesztettek ki. Az AstraZeneca és a Pfizer is foglalkozik tablettás kezelésekkel, bár az utóbbi a múlt héten elállt a napi kétszeri adagolást  célzó tervektől.

Roche to buy Carmot Therapeutics, developer of obesity drugs

Tabletta vagy injekció

Elemzők szerint a tabletták nehezen érik el ugyanazt a hatékonyságot, mint az injekciós kezelések. De a Roche szerint a Carmot eszközei “kategóriájában a legjobb potenciállal rendelkeznek a differenciált hatékonyságú fogyás elérésére és fenntartására”, valamint a fejlesztés alatt álló más gyógyszerekkel való kombinálhatóságra.

Roche, GLP-1 és Telavant

A Roche több mint egy évtizeddel ezelőtt próbálkozott először GLP-1-eket használó gyógyszer kifejlesztésével, mielőtt elvetette a kísérletet. A Carmot megvásárlása a legújabb lépés Schinecker részéről, aki az év elején lett a Roche vezérigazgatója. Miután korábban a vállalat diagnosztikai részlegét vezette, hogy feltöltse gyógyszercsatornáját. Az üzlet azt követi, hogy a Roche októberben 7,1 milliárd dollárért megvásárolta a Telavantot, amely bélbetegségek kezelésére fejleszt. A késői stádiumú vizsgálatokban bekövetkezett csalódások sorozata, különösen egy Alzheimer-kórra kifejlesztett gyógyszer esetében, még sürgetőbbé tette a Roche számára, hogy megerősítse a gyógyszercsatornáját.

Bevétel és nyereség

A nagyjából 140 000 alkalmazottat foglalkoztató Roche az elmúlt 10 évben 36%-kal növelte bevételeit, és 27%-kal az egy részvényre jutó éves nyereséget (EPS).  Az elmúlt egy évben azonban részvényei 24,94%-ot estek. A Roche részvényeinek csökkenésének két valószínű oka van. Az egyik, hogy annak ellenére, hogy 2022-ben a bevételei emelkedtek, valószínű, hogy a diagnosztikai eladásai 2023-ban csökkenni fognak a COVID-19 tesztek csökkenése miatt.

Gyógyszerek

A vállalat legkelendőbb gyógyszere az Ocrevus nevű szklerózis multiplex elleni gyógyszer, amely 2022-ben 6 milliárd svájci frank bevételt ért el, ami 17%-os növekedést jelent. A vállalat különös hangsúlyt fektet az onkológiai terápiákra, aminek van értelme. A Precedence Research jelentése szerint az onkológiai piac a 2021-es 286 milliárd dollárról 2030-ra várhatóan több mint 581 milliárd dollárra nőhet. Ami 8,2%-os éves összetett növekedési ütemet jelent.

What's Driving Roche Stock?

A Roche több onkológiai blockbusterrel rendelkezik, élén a Perjeta mellrákterápiával (4,087 milliárd svájci frankos forgalom 2022-ben) és a Tecentriq-kel,.Amelyet urothelialis karcinómára és nem kissejtes tüdőrákra (3,717 milliárd svájci frank) engedélyeztek. A Roche további legkelendőbb onkológiai terápiái közé tartozik a gyomorrák és emlőrák kezelésére engedélyezett Herceptin (2,142 milliárd CHF). Valamint a petefészekrák, méhnyakrák, veserák és glioblasztóma kezelésére engedélyezett Avastin (2,122 milliárd CHF).

A legígéretesebb gyógyszer a Glofitamab lehet. Amely ígéretesnek bizonyult a kiújult vagy refrakter diffúz nagy B-sejtes limfómában (DLBCL) szenvedő betegek kezelésére. A Glofitamab egy bispecifikus antitest, amely T-sejteket toboroz a tumorsejtek elleni küzdelemre.

ANTIK GYÓGYSZERES DOBOZ SEDORMID ROCHE - Egyéb régiség | Galéria Savaria online piactér - Vásároljon vagy hirdessen megbízható, színvonalas felületen!

Javaslat egy 10.000 eurós értékpapírszámlára

Ha már befektetés, akkor minimum 10.000 euróval vagy közel 4 millió forinttól fogjon bele egy portfolió összerakásába. Elösször kis mértékben rakosgasson félre, egészen addig amig vagy évek alatt vagy egyösszegben nincs meg a minimum 4 millió forint. Majd nyisson egy számlát Ausztriában, ha okosan gondolkodik az legyen egy Tartós Befektetési Számla vagyis adómentes eurós számla öt évre. Majd kezdjen rá részvényeket és kötvényeket vásárolni. Elsőre vegyen 10 db Roche részvényt aminek a jelenlegi ára 287,16 euró vagyis így 2876,1 euró. Ezenkivül vásároljon Adidas, SAP, Munich RE. részvényeket, Geberit és Novartis részvényt illetve 4%-os Lengyel Államkötvényt vagy 5%-os eurós Magyar Államkötvényt.

ROCHE Budapest – Referencia - Tarkett | Tarkett

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!