Hol lesz az Adobe részvénye 1 év múlva?

Adobe stock

Az Adobe Inc. december 13-án tette közzé legutóbbi eredményjelentését. A 2023-as pénzügyi negyedév negyedik negyedévében (amely december 1-jén zárult) a felhőszoftver-óriás bevétele éves szinten 12%-kal (13%-kal változatlan árfolyamon) 5,05 milliárd dollárra nőtt. És  30 millió dollárral meghaladta az elemzői becsléseket. A korrigált EPS 19%-kal 4,27 dollárra nőtt, és részvényenként 0,13 dollárral felülmúlta a várakozásokat.

Ezek a fő számok egészségesnek tűntek, de az Adobe részvényei a gyenge előrejelzés és a szabályozási kihívások miatt estek. Lássuk, hogy ez a csökkenés indokolt volt-e – és hogy az Adobe részvényei a következő 12 hónapban még emelkedhetnek-e.

Adobe Stock introduces video templates to help creatives elevate their multimedia projects | Adobe Blog

Elemzők véleménye

Az Adobe részvény számos friss kutatási jelentés tárgya volt. A DA Davidson október 26-án, csütörtökön közzétett kutatási jelentésében az Adobe részvényeit “semleges” besorolásról “vételre” minősítette, és a vállalatra vonatkozó árcélját 500,00 dollárról 640,00 dollárra emelte.

A JPMorgan Chase & Co. szeptember 13-án, közzétett kutatási jelentésében az Adobe részvényeire vonatkozó árcélkitűzését 490,00 dollárról 530,00 dollárra emelte, és “semleges” minősítést adott a vállalatnak. A Jefferies Financial Group szeptember 11-én közzétett kutatási jelentésében 600,00 dollárról 660,00 dollárra emelte az Adobe részvényekre vonatkozó árcélkitűzését, és “vételi ” minősítést adott a vállalatnak. A Citigroup keddi kutatási jelentésében 610,00 dollárról 675,00 dollárra emelte az Adobe részvények árcélját, és “semleges” minősítést adott a vállalatnak. Végül a Piper Sandler csütörtöki kutatási jegyzetében megismételte “overweight” besorolását és 650,00 dolláros árcélt adott ki az Adobe részvényeire. Hét elemző “tartás” minősítéssel, huszonegy pedig “vétel” minősítéssel látja el a vállalat részvényeit. A MarketBeat.com adatai szerint a vállalat jelenleg “Mérsékelt vétel” konszenzusos minősítést és 613,11 dolláros konszenzusos árcélt kapott.

Adobe Stock creators aren't happy with Firefly, the company's 'commercially-safe' gen AI tool – DNyuz

Felvásárlás

Deazért az Adobe vállalat mindeközben felvásrolni szeretné a Figmát . Az Adobe és a tervezők körében népszerű online együttműködési eszközéről ismert Figma vezetői és jogászai ezen a héten csütörtökön találkoztak az Igazságügyi Minisztérium vezető tisztviselőivel, hogy a 20 milliárd dolláros üzletük jóváhagyását biztosítsák az Egyesült Államokban – közölte két, az ügyet közvetlenül ismerő személy.

Adobe Chart

Adobe részvény

Az ADOBE INC  a Szoftver és programozás iparágban tevékenykedő, nagy kapitalizációjú növekedési részvény. Az Adobe részvény mai árfolyama 584,4 dollár a New Yorky tőzsdén. Egy év alatt 67,67%-otemekedett, míg ebben az évben 71,3%-ot erösödött a cég részvénye. Az Adobe részvény  osztalék fizető. Osztaléka az Adobe-nak 0,00480 euró negyedévente  ami nagyon alacsony. A cég kapitalizációs tőkéje 256, 13 milliárd euró. Ami igazán stabilá teszi a vállalatot.

Adobe Flash Player End of Life

Az Adobe vállalat

Az Adobe Inc. a a szoftveriparban ismert név, amely a szolgáltatások széles skáláját kínálja, beleértve a tartalomkészítést, a dokumentumkezelést, valamint a digitális marketing- és reklámszoftvereket. A vállalat kínálata elsősorban a kreatív szakembereket és a marketingeseket célozza meg, lehetővé téve számukra, hogy több operációs rendszeren, eszközön és médián keresztül hozzanak létre, kezeljenek, szolgáltassanak, mérjenek, optimalizáljanak és vonzó tartalmakat hozzanak létre. Az Adobe három szegmensen keresztül működik: digitális médiatartalmak létrehozása, digitális élmény a marketingmegoldásokhoz, valamint a régebbi termékek kiadása, amelyek a bevétel kevesebb mint 5%-át teszik ki.

Az Adobe Inc. az elmúlt három hónapban lenyűgöző részvényteljesítményt mutatott, amit erős pénzügyi helyzete is alátámaszt. A vállalat jelentős részvényenkénti árbevétele, részvényenkénti nyeresége és következetes növekedési üteme tükrözi erős piaci pozícióját. Bár a vállalat nem fizet nagy osztalékot, a nyereség visszaforgatására irányuló stratégiája sikeresnek bizonyult. A versenyhelyzet ellenére az Adobe piaci tőkeértéke és pénzügyi teljesítménye ígéretes jövőt jelez a vállalat számára.

Silicon Valley in VR: Inside Adobe's San Jose headquarters - Silicon Valley Business Journal

Javaslat!

Vásároljon az Adobe Inc. részvényeiből egy 12.000 usd-s részvényportfolióba.  Kb 3510 dollárért most még 6 db Adobe Inc. részvényt tudna vásárolni olyan részvények mellé, mint Mastercard , Coca-Cola, Tesla, Estee Lauder , Nike és First Solar kiváó megoldás. A részvények mellé vásároljon Good-Year 5%-os kamatot fieztő kötvényéből is és vegyen ETF-eket is. Kirk Materne, az Evercore ISI elemzője úgy véli, hogy az Adobe részvényei jobban fognak teljesíteni, mint a versenytársai.

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu