Amikor az indiaiak megházasodnak, az arany ára fellendül?

Indiai házasság arannyal kikövezve

Gyakran halljuk, hogy a befektetőknek aranyat kellene vásárolni, mielőtt Indiában elkezdődik az esküvői szezon. A vevők profitálhatnak az áremelkedésből, mivel a menyasszonyok és vőlegények hatalmas mennyiségű arany ékszert kapnak ajándékba. Nem igaz – mondja Önder Çiftçi, az Ophirum nemesfémkereskedő alapítója és ügyvezető igazgatója. Ez csak egy mítosz !

adobestock_183485123.jpg

Indiában minden év őszén közeledik az esküvői szezon, amelynek során hatalmas mennyiségű aranyat adnak el. Ekkor rendszeresen megnőnek a nemesfém megvásárlására vonatkozó ajánlások. A vevők állítólag profitálnak az arany árának gyors emelkedéséből. De a dolgok nem ilyen egyszerűek – magyarázza Önder Çiftçi, a frankfurti székhelyű Ophirum nemesfémkereskedő alapítója és ügyvezető igazgatója egy friss piaci kommentárban.

“Visszatekintve az arany valóban gyakran mutat áremelkedést a negyedik negyedévben” – írja Çiftçi. De aki azt gondolja, hogy ez a fejlemény kizárólag az indiai esküvői szezon miatt következett be, az téved – teszi hozzá. “Az egyik érv az esküvői szezon különleges eredménye és hatása ellen az, hogy az indiaiak szeretnek aranyat ajándékozni olyan ünnepeken is, mint a novemberi Diwali fényünnep vagy más családi ünnepségek alkalmával.” – mondja Çiftçi.

Nem csak röviddel az esküvő előtt

Ezenkívül az indiai családok gyakran több éven keresztül vásárolnak arany ékszereket gyermekeik esküvőjére. “Az aranyművesek viszont a filigrán karperecek vagy aranygyűrűk készítéséhez szükséges aranyat sem az esküvői szezon elején vásárolják meg, hanem sokkal korábban” – magyarázza Çiftçi.

Emellett – és ez sokkal meghatározóbb – számos más tényező is jelentős szerepet játszik az arany árának alakulásában. Oroszország és Kína központi bankjai évek óta nagy aranyvásárlóként lépnek fel, és képesek mozgatni az árat. Az ár nagymértékben függ az amerikai dollár árfolyamától is. Hiszen a nemesfémmel világszerte szinte kizárólag dollárban kereskednek. A befektetési alternatívák kamatlábai, a kitermelési költségek alakulása és az infláció szintén hatással van az aranypiacra.

India gold demand fell 30% from July to September: World Gold Council

Egy időintervallummal

Sőt, a befektetők mindig csak időben késve tudják meg az arany ékszerek értékesítésének fejlődését Indiában. Általános szabály, hogy csak akkor, ha a World Gold Council, Az AranyiparKereskedelmi Szövetsége közzéteszi a számokat. “Az arany ára ezért nem tud közvetlenül reagálni a kereslet alakulására az indiai esküvői szezonban” – mondja a Enterprises. Ezért a befektetőknek nem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítaniuk ennek, és biztosan nem támaszkodhatnak az arany árának rendszeres emelkedésére.

Coronavirus bling bling: Indian businessman wears US$4,000 custom gold mask  for protection | South China Morning Post

Arany, mint biztonságos menedék

Ha úgy gondolja, hogy az arany már elérte a csúcspontját, és egy befektetés már nem éri meg, akkor téved. Vegye figyelembe a mondást:”egy jó dolog akar egy ideig.“ Értsd meg az aranybefektetést hosszabb távú “projektként”, nem pedig spekuláció tárgyaként. Ha kizárólag felértékelődésből és megtérülésből állnának, akkor az arany nem megfelelő befektetés. Az aranyat 2023-ban továbbra is elsősorban vagyonvédelemként és “biztonságos menedékként”vásárolják. Természetesen a teljesítmény vizsgálata is döntő kritérium, de ez nem lehet az arany vásárlásának döntő érve. Az arany nem éri el csúcspontját 2023-ban, 2024-ben és valószínűleg 2030-ban sem. És még ha az aranynak egyszer volt is “rossz” éve, szinte biztos, hogy ezt a következő év kompenzálja.

Mi a megoldás a mi ügyfeleinknek, hogy minél több aranyunk legyen?

Folyamatos havi aranyvásárlása, akár havi 50-70 euróval, vagyis havi 19450-27350 forinttal nyisson arany számlát Ausztriában. Így akár olyanok is lehetünk, mint a gazdag Indiaiak és késöbb az aranyat gyeremünk esüvőjekor átruházhatjuk rájuk.

Az előtakarékosság területén a vagyon különféle befektetési formák közötti megosztása bizonyult a legjobb stratégiának. A Partner Bank meggyőződése, hogy az előtakarékosság magját pénzeszközökkel és vagyontárgyakkal, például takarékbetétekkel, kiváló minőségű kötvényekkel és széles körben diverzifikált blue chip részvényekkel, ingatlanokkal valamint arannyal kell lefedni.

A Partner Banknál kiváló minőségű, 24 karátos, 999,9-es finomságú színaranyból készült aranyrudak vásárolhatók „Good Delivery“ minőségi garanciával. Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett, a Partner Bank azt a lehetőséget is felkínálja ügyfeleinek, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsenek fel aranyállományt. Ezzel az aranyvásárlási programmal az ügyfelek egyszerűen és kényelmesen vásárolhatnak fizikai aranyat, és közben profitálhatnak a lehetséges cost-average hatásból: Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Gold buyers binge on biggest volumes for 55 years | Financial Times

  • Fizikai arany: vagyontárgy a bizonytalan időkre
  • Az aranyat 100%-ban fizikai állapotában Ausztriában őrizzük trezorban
  • Legkiválóbb minőségű arany: 24 karátos, 999,9-es finomságú színarany
  • Rövid idő alatt rendelkezésre áll értékesítéssel vagy kiszolgáltatással
  • Lehetséges a rendszeres aranyvásárlás
  • Jó Tanács ! Havi megtakarítás már 50 euró azaz durván 19.450 forinttól elérhető

     

    A mostani gazdasági helyzetben és egyébként is a fizikai aranyban a vagyonunk 15-20 % -át érdemes tartani. Fizikai aranynak ugye a 999,9 24 karátos befektetési aranyat nevezzük. Úgynevezett Good Delivery minőség, garancia. A mi  javaslatunk az, hogy a befektető vagyonuk egy részét fizikai aranyban tartsák a szatellit mag (befektetési stratégia) előgondoskodási koncepciója szerint, mert hosszútávon az arany mindig is védelmet jelentett az inflációs kockázatokkal szemben. Fizikai aranyat nem csak nagy befektető tud megvásárolni. Már az úgynevezett átlagpolgár havi megtakarításait abba tudja tenni, vagyis akár havi 50 eurótól hozzáférhető.

    1 Kg Gold Bar Cast Bullion Fine Gold The Royal Mint

    Befektetési arany legfontosabb tulajdonságai

    • Színarany (999.9 tisztaságú)
    • Vám és Áfa mentes
    • 100, 250, 500, 1.000 grammos tömbök – kézzelfogható befektetés
    • Nincs politikai, ország, partner kockázat
    • Egyedi sorszámozott aranytömbök
    • Minőségi bizonyítvánnyal rendelkezik
    • Nemzetközi minősítés – “good delivery” státusz
    • A világon bárhol elfogadott
    • Likvid, egyszerűen pénzre váltható

     

    Nálunk a fizikai aranyat széfekben őrzik. De ha az ügyfél kéri, mi tudunk ügyfeleink részére akár 50 grammos kiszerelésben is házhoz szállítani. Az ügyfelek aranyát a Londoni Gold Fixing napi árfolyamán tartják nyilván unciában.

    Goldpreis - Gold Chart

    Javaslat havi megtakarítási lehetőség

    Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

    Értékőrző trezorok - Értékőrző kincstár

    • Fizikai arany: vagyontárgy a bizonytalan időkre
    • Az aranyat 100%-ban fizikai állapotában Ausztriában őrizzük trezorban
    • Legkiválóbb minőségű arany: 24 karátos, 999,9-es finomságú színarany
    • Rövid idő alatt rendelkezésre áll értékesítéssel vagy kiszolgáltatással
    • Lehetséges a rendszeres aranyvásárlás

    Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

    Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

    Fókuszkönyv - Portfolife

    Jogi nyilatkozat:
    Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

    Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

     Telefonon:0670-605-1490

    • skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

    emailben:koncz.peter@portfolife.hu

    • másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

    Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

    Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

    Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

    Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!