Kellogg helyett már a Kellanova névvel találkozunk a brandnél

Kellanova részvény

Már 2 hete jelent meg az a hír, hogy a Kellogg Company a Kellanova elindításával szétválasztja az üzletágat, hogy globális snacking márkáknak adjon otthont ! Az amerikai székhelyű gabonapehely-üzletág és a globális rágcsálnivaló-szervezet szétválasztását követően a Kellogg Company új márkaarchitektúráról tárgyal.

Új név új Design

A Kellogg Company mostantól két különálló egységként, WK Kellogg Co és Kellanova néven működik. Miután az év elején az észak-amerikai gabonafélék üzletágát kiváltották a teljes vállalatból. A két különböző arculat, amelyek közül az egyik a vállalat öröksége előtt tiszteleg. Míg a másik a jövőbe tekint, a márkaépítés eltérő megközelítését tükrözi. A szétválás eredményeként számos ikonikus márka, köztük a Pringles, a Pop-Tarts és a Nutri-Grain mostantól a Kellanova zászlaja alatt fog működni. Ez a márka fogja “gondozni” a nemzetközi gabonapehelymárkák, többek között a Frosties, a Special K és a Coco Pops márkákat is.

Kellanova is now a standalone global snacks-led business - YouTube

Tulajdonosi viszony

Eközben a WK Kellogg Co az Egyesült Államokban, Kanadában és a Karib-térségben fog működni. És olyan gabonapehely márkák tulajdonosa lesz, mint a Frosted Flakes, a Special K, a Raisin Bran, a Rice Krispies és a Corn Flakes.  A Kellogg’s márka azonban nem változik meg. A fogyasztók továbbra is a Kellogg’s márkajelzést látják majd a termékek csomagolásán világszerte. De azt a WK Kellogg Co és a Kellanova is megosztja majd. Amelyek mostantól független vállalatokként működnek. Az eredeti bejelentés idején Steve Cahillane, a Kellanova jelenlegi elnöke és vezérigazgatója azt mondta: “A szétválás befejezését követően úgy véljük, hogy mindkét vállalat jobb helyzetben lesz ahhoz, hogy a különálló stratégiai prioritásokra összpontosítson. Nagyobb agilitással és működési rugalmassággal hajtsa végre a feladatokat.  Jobb kilátásokat valósítson meg a nyereséges növekedéshez, és különálló vállalati kultúrát alakítson ki,. Amelyek mindegyike a Kellogg Company erős értékeiben gyökerezik.”

Stocks of both former-Kellogg Kellanova and new WK Kellogg drop on first day after separation completed - MarketWatch

Saját tőkearány

A két vállalat közül a Kellanova lényegesen nagyobb saját tőkével rendelkezik. A spin-offnak szentelt weboldal szerint a vállalat becsült éves nettó árbevétele 10,28 milliárd font, míg a WK Kellogg Co. forgalma alig több mint 2 milliárd font. A szétválást a Kellogg Company igazgatótanácsa a múlt hónapban, szeptember 11-én hagyta jóvá. Cahillane azt mondta:: “Kellanova néven egy új korszak elé nézünk, amelyet egy növekedésorientáltabb portfólió, megújult jövőkép és stratégia, valamint egy energizált szervezet jellemez, amelyet a győztes kultúra és alapítónk értékei alapoznak meg.”

A WK Kellogg Co és a Kellanova logói

Annak ellenére, hogy a szervezet mindkét oldalán ugyanazt a fogyasztó felé irányuló márkajelzést alkalmazzák, mindkét cégnek megvan a saját belső márkajelzése, amely eltérő hozzáállást tükröz. A WK Kellogg Co ugyanazt az írásmódot használja, mint a hagyományos Kellogg’s logó, amely a vállalat alapítójának aláírásának másolata.  Ezzel szemben a Kellanova esetében csak a “K” betű marad ugyanazzal a betűtípussal. A vállalat magyarázata szerint a szó a “Kell” és az “anova”, azaz az “új” szó összetételéből született, amely “a Kellogg Companyhoz fűződő tartós kapcsolatunkat jelzi”. Ezt az előremutató megközelítést hangsúlyozza az ívelt “v” betű, amely az olvasás irányába ível.

Kellanova Partners with Regrow to Progress Climate Goals | Regrow Ag

De merre is tart a Kellanova részvénye?

Legutóbb azaz egy negyed éve leminősítették a Kellogs részvényt. A leminősítés után a Kellanova  (az új Brand) öt elemzőjének konszenzusa szerint 2023-ban 14 milliárd dolláros bevételre számítanak. Ami jelentős, 14%-os forgalomcsökkenést jelentene a tavalyi teljesítményhez képest. Az egy részvényre jutó nyereség várhatóan 42%-kal, 3,59 USD-re emelkedhet. A frissítés előtt az elemzők 16 milliárd USD bevételt és 3,69 USD egy részvényre jutó nyereséget (EPS) prognosztizáltak 2023-ra. Valójában azt láthatjuk, hogy az elemzői hangulat mérhetően csökkent az új konszenzus megjelenése után, a bevételi becslések mérhető csökkentése és az EPS-becslések kis mértékű csökkenése mellett.

Kellanova Chart

Javaslatok

Még ma adjon megbízást Kellanova részvény vásárlásra. Egy darab részvény ára 49,87 dollár. Már 3000 dollárral befektethet a Kellanova részvényeibe, így 60 db részvényt vehet 3000 dollárért. A 3000 dollár forintra számolva 370 forintos árfolyamon 1110.000 forintot jelent. Ez egy 11000 dolláros portfóliónak kiváló része lehet, de akár egy vagyonkezelt kosárnak is amit pl: a Partner Banknál ma megvásárolhatunk és olyan más részvények, mint Coca-Cola, General Mills, BHP Group, Rio Tinto, Pfizer és Total Energies. De a Kellanova részvénye kiváló befektetés lehet a Tesla, a Microsoft, Nike részvényei és a 7%-ot fizető dolláros Magyar Államkötvény vagy az 5%-os kamatot fizető Good Year kötvénye mellett.

Kellogg CEO on new name reveal: Rebranding 'was a daunting task'

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!