Arany mint, befektetési eszköz legyen a tarsolyodban

Fine Gold

A Cikket Michael Bloomberg ihlette és a ő forrásból írtam.

Az aranyat világszerte tisztelik értéke és gazdag történelme miatt, amelyet a kultúrák évezredek óta elismerik. Az aranyat tartalmazó érmék i. e. 650 körül jelentek meg, az első tiszta aranyérméket pedig Krózus lídiai király uralkodása alatt, mintegy 100 évvel később verték.
1. Az évszázadok során az emberek különböző okokból továbbra is tartották az aranyat. A társadalmak, és ma már a gazdaságok is értéket tulajdonítottak az aranynak, így állandósítva annak értékét. Ez az a fém, amelyhez akkor nyúlunk vissza, amikor a fizetőeszközök más formái nem működnek, ami azt jelenti, hogy mindig van némi értéke, mint biztosíték a nehéz időkre.

Coins - World - Gold (1700-1950) – Powell Coins

FONTOS TÉNYEZŐK

A történelem során az aranyat különleges és értékes árucikknek tekintették. Napjainkban az arany birtoklása az infláció és a defláció elleni fedezetként is szolgálhat, valamint jó portfólió-diverzifikátor. Globális értékőrzőként az arany pénzügyi fedezetet nyújthat a geopolitikai és makrogazdasági bizonytalanságok idején is.

 

Az értékmegőrzés története

A papírpénzzel, érmékkel vagy más eszközökkel ellentétben az arany az idők során mindvégig megőrizte értékét. Az emberek úgy tekintenek az aranyra, mint egy olyan eszközre, amellyel a vagyonukat nemzedékről nemzedékre továbbadhatják és megőrizhetik. Az emberek már az ókor óta értékelik a nemesfém egyedülálló tulajdonságait.

Az arany nem korrodálódik, és közönséges láng fölött megolvasztható, így könnyen megmunkálható és érmeként bélyegezhető. Ráadásul az aranynak más elemekkel ellentétben egyedi és gyönyörű színe van. Az aranyban lévő atomok nehezebbek, és az elektronok gyorsabban mozognak, ami némi fény elnyelését eredményezi – egy olyan folyamatot, amelynek megfejtéséhez Einstein relativitáselméletére volt szükség.

Cash For Gold 'Giveaway' - As 'Cash Strapped' Europeans Sell Jewellery Amid Asian 'Gold Rush' - GoldCore News

Az amerikai dollár gyengeségei

Bár az amerikai dollár a világ egyik legfontosabb tartalékvalutája, amikor a dollár értéke más valutákkal szemben csökken – ahogy ez 1998 és 2008 között történt -, ez gyakran arra készteti az embereket, hogy az arany biztonságát keressék, ami megemeli az arany árát. Az arany ára 1998 és 2008 között majdnem megháromszorozódott, 2008 elején elérte az unciánkénti 1000 dolláros mérföldkövet, majd 2008 és 2012 között majdnem megduplázódott, és a 2000 dolláros határ fölé emelkedett.

Inflációs fedezet

Az arany történelmileg kiváló fedezetet jelent az infláció ellen, mivel ára általában akkor emelkedik, amikor a megélhetési költségek növekednek. Az elmúlt 50 évben a befektetők a magas inflációs években az arany árát szárnyalni, a részvénypiacot pedig zuhanni látták. Ennek az az oka, hogy amikor a fiat valuta veszít a vásárlóerejéből az infláció miatt, az arany ára általában ezekben a valutaegységekben kerül meghatározásra, és így hajlamos minden mással együtt emelkedni. Ráadásul az aranyat jó értékmegőrzőnek tekintik, így az embereket arra ösztönözheti, hogy aranyat vásároljanak, amikor úgy gondolják, hogy a helyi valutájuk veszít az értékéből.

Gold prices hint at breakdown ahead of US GDP | Rateweb - South Africa

Defláció elleni védelem

Deflációnak nevezzük azt az időszakot, amikor az árak csökkennek, az üzleti tevékenység lelassul, és a gazdaságot túlzott adósság terheli. Ilyenre az 1930-as évek nagy gazdasági világválsága óta nem volt példa világszerte (bár a 2008-as pénzügyi válságot követően a világ egyes részein kis mértékű defláció következett be). A gazdasági világválság alatt az arany relatív vásárlóereje ugrásszerűen megnőtt, miközben más árak meredeken zuhantak. Ennek oka az volt, hogy az emberek inkább készpénzt halmoztak fel, és a készpénz legbiztonságosabb helye akkoriban az arany és az aranyérmék voltak.

Geopolitikai bizonytalanság

Az arany nemcsak a pénzügyi bizonytalanság idején, hanem a geopolitikai bizonytalanság idején is megőrzi értékét. Gyakran nevezik “válságárunak”, mert az emberek a viszonylagos biztonságába menekülnek, amikor a világméretű feszültségek fokozódnak. Ilyen időszakokban az arany gyakran felülmúlja más befektetések teljesítményét. Az ára gyakran akkor emelkedik a legnagyobb mértékben, amikor a kormányokba vetett bizalom alacsony.

Gold prices in Egypt impacted amid global fluctuations

Kínálati korlátok

Az 1990-es évek óta a piac aranykínálatának nagy része a globális központi bankok páncéltermeiből származó aranyrudak értékesítéséből származik. Ez a globális központi bankok általi értékesítés 2008-ban jelentősen lelassult. Ugyanakkor a bányák új aranytermelése 2000 óta csökken.  A BullionVault szerint az éves aranybányászati termelés a 2000. évi 2573 tonnáról 2007-ben 2444 tonnára esett vissza.  Azóta az aranytermelés egy évtizedes növekedést könyvelhetett el, és 2018-ban és 2019-ben elérte a 3300 tonnás csúcsot, majd 2021-ben 3000 tonnára esett vissza. A termelés közelmúltbeli csökkenése arra utal, hogy a globális aranykészletekre újból nyomás nehezedhet. Egy új bánya termelésbe állítása 5-10 évig is eltarthat. Általános szabályként az aranykínálat csökkenése növeli az arany árát.

Gold Price Forecast for 2023 and Next 5 Years: Predictions for 2024-2025, 2030 | LiteFinance

Növekvő kereslet

A korábbi években a feltörekvő piacgazdaságok megnövekedett gazdagsága növelte az arany iránti keresletet. Sok ilyen országban az arany a kultúra szerves részét képezi. Kínában, ahol az aranyrudak a megtakarítás hagyományos formája, az arany iránti kereslet változatlanul töretlen. India a világ második legnagyobb aranyfogyasztó országa; az aranyat ott sokféleképpen használják, többek között ékszerként is. Így az októberi indiai esküvői szezon hagyományosan az évnek az az időszaka, amely a legnagyobb globális aranykeresletet táplálja.

Jó Tanács ! Havi megtakarítás már 50 euró azaz durván 19.000 forinttól elérhető

 

A mostani gazdasági helyzetben és egyébként is a fizikai aranyban a vagyonunk 15-20 % -át érdemes tartani. Fizikai aranynak ugye a 999,9 24 karátos befektetési aranyat nevezzük. Úgynevezett Good Delivery minőség, garancia. A mi  javaslatunk az, hogy a befektető vagyonuk egy részét fizikai aranyban tartsák a szatellit mag (befektetési stratégia) előgondoskodási koncepciója szerint, mert hosszútávon az arany mindig is védelmet jelentett az inflációs kockázatokkal szemben. Fizikai aranyat nem csak nagy befektető tud megvásárolni. Már az úgynevezett átlagpolgár havi megtakarításait abba tudja tenni, vagyis akár havi 50 eurótól hozzáférhető.

1 Kg Gold Bar Cast Bullion Fine Gold The Royal Mint

Befektetési arany legfontosabb tulajdonságai

  • Színarany (999.9 tisztaságú)
  • Vám és Áfa mentes
  • 100, 250, 500, 1.000 grammos tömbök – kézzelfogható befektetés
  • Nincs politikai, ország, partner kockázat
  • Egyedi sorszámozott aranytömbök
  • Minőségi bizonyítvánnyal rendelkezik
  • Nemzetközi minősítés – “good delivery” státusz
  • A világon bárhol elfogadott
  • Likvid, egyszerűen pénzre váltható

 

Nálunk a fizikai aranyat széfekben őrzik. De ha az ügyfél kéri, mi tudunk ügyfeleink részére akár 50 grammos kiszerelésben is házhoz szállítani. Az ügyfelek aranyát a Londoni Gold Fixing napi árfolyamán tartják nyilván unciában.

Goldpreis - Gold Chart

Javaslat havi megtakarítási lehetőség

Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Értékőrző trezorok - Értékőrző kincstár

  • Fizikai arany: vagyontárgy a bizonytalan időkre
  • Az aranyat 100%-ban fizikai állapotában Ausztriában őrizzük trezorban
  • Legkiválóbb minőségű arany: 24 karátos, 999,9-es finomságú színarany
  • Rövid idő alatt rendelkezésre áll értékesítéssel vagy kiszolgáltatással
  • Lehetséges a rendszeres aranyvásárlás

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!