Hosszútávra akár nyugdíjadig tegyél félre Arcellormittal kötvénybe

arcelormittal

Hosszútávon keveseknek sikerül gondolkodni és megtakarítani, pedig muszáj lenne. “Az állami szféra nem fog gondoskodni rólunk vagy csak kevesebbet fogadni nyugdíjas korunkra.” Ezt a mondatot sokszor halljuk, már már közhelynek is számít és mégsem teszünk ellene semmit. Nem teszünk félre egy fillért sem, általában a Magyar emberáltalánosságban ( az esetek 55-60%-ban 5-7 évente)  feléli tartalékát és hozzányúl. Nem véletlen, hogy a lakástakarék-pénztári szerződések is 4-8 évre szólnak.

 

10 tévhit a megtakarításokat terhelő új adóval kapcsolatban

De persze hál isten ott vannak már a nyugdíj biztosítási termékek amelyek arra szakosodtak, hogy megtakarításaink mellett egy viszonylag kis életbiztosítást adjanak és 20% adókedvezményt. De nem beszélek némely biztosító extra költségéről amit közben az Úgynevezett befektetőre, megtakarítóra hárít rá vagy /és rá. Ilyenek az adminisztrációs díjjak, levelezési költségek, alapkezelési díjjak, stb stb..

Most viszont vegyünk górcső alá egy hosszútávú befektetést , vagy akár megtakarítást az ArcelorrMittal 2039-ben lejáró 7%-os vállalati kötvényét

  • első jó hír: Nem forintban hanem dollárban tudunk félretenni. Vagyis ha van egy dolláros számlánk , amit a Partner Banknál nyitottunk akár apránként havonta 6 hónapon keresztül vagy akár egy-összegben is befektethetünk ebbe a kötvénybe.
  • Magas kamatot fizet: igen jól hatolta magas kamat, hiszen a 7% az már magas kamatnak számit dollárban. Ne feledje 1-2 éve még 0,25% és 0,5% volt Amerikában az alapkamat.
  • Megbízható vállalat: Az ArcelorMittal S.A. egy luxemburgi székhelyű multinacionális acélgyártó vállalat, amelynek székhelye Luxemburg városában található. Az Arcelor 2006-ban jött létre az indiai tulajdonú Mittal Steel által történő felvásárlásából és egyesüléséből. A világ legnagyobb vállalatainak 2022-es Fortune Global 500-as rangsorában a 197. helyen áll. Közvetlenül és közvetve 200 000 embert foglalkoztat, piaci tőkéje 25 milliárd dollár.

An asset-rich, cash-poor solution | SMS Magazine

Még indokok miért venném meg hosszútávra

  • Minimum vásárlása: A minimum kötvényt nem olyan nehéz összehozni egy középosztálybeli befektetőnek sem, hiszen az ArcelorMittal 2000 dolláronként vásárolható meg és az első 4000 dollár, az mindösszesen 1420.000 forint.
  • Számszerűen ha 3 év alatt 3*4000 USD-nyi kötvényt megvásárolunk és még van legalább 16-17 évem a nyugdíjamig akkor 4,5-4,8 millió forintom jön össze amit a 7% kamattal, az extra hozammal és a forint gyengülésével még megsépkelhetek. Így akár 6-7 millió forintot is össze gyűjthetek nyugdíjig kamatokkal és hozammal együtt. Ami akár nyugdíjas éveimre 100.000 forintos pluszt is jelenthet legalább az első 5 évre.

Az ArcelorMittal ( Luxembourg ) által USD-ben kibocsátott, US03938LAP94 ISIN-kódú kötvényt a Standard & Poor’s ( S&P ) hitelminősítő intézet BBB- ( alsó középkategóriás – befektetési ajánlású ) besorolással értékelte.

Fatalities explode at ArcelorMittal - unions demand urgent action |  IndustriALL

Javaslat

Vegyen ArcelorMittal kötvényt a portfoliójába, hiszen a vállalat dinamikusan fejlődik és akár nyugdíjáig biztos hozamot ad Önnek éves szinten és nyugdíjas éveiben pedig a tőkét akár saját magára fordíthatja.

Ne felejtsük el, még év elején ez hangzott el a Generali Alapkezelője szóvivője szájából:” A nem forintos vállalati kötvényekkel, a devizakitettséget lefedezve, egészen szép hozamokat lehet elérni hosszabb távon is.”-Ezért bátran keressen és megnézzük Önnek mennyi hozamot is hozhatunk.

Nem bírták a tempót az inflációval a nyugdíjpénztári hozamok | Bank360

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!