Church & Dwight: Ép test és sok pénz

Church & Dwight részvény

Folytatjuk sorozatunkat. Ezúttal egy újabb érdekes részvényt mutatok be. A Church & Dwight egy korábban számomra is kevésbé ismert vállalat volt, De utánajárva, azt kell mondjam, hogy nem bírtam megállni, hogy ne írjak róla egy érdekes cikket. Tarts velem!

A Church & Dwight vállalat

A Church & Dwight egy amerikai fogyasztási cikkeket gyártó cég, amely testápolási termékekre, háztartási termékekre és speciális termékekre összpontosít. A céget 1847-ben alapították, és a New Jersey állambeli Ewingben található . Olyan jól ismert márkák anyavállalata, mint az Arm & Hammer , a Trojan, az OxiClean és a First Response. 2022-ben a vállalat éves bevétele 5,4 milliárd dollár volt.

A céget 1847-ben alapították, hogy egyesítsen két vállalatot, amelyet John Dwight Massachusettsből és sógora, az Austin Church of Connecticut hozott létre . Partnerségük 1846-ban kezdődött a két alapítóval, akik nátrium-hidrogén-karbonátot (más néven szódabikarbónát) árultak, amelyet Dwight konyhájában finomítottak.

Az 1860-as évekből származó Arm & Hammer nevet és logót  gyakran helytelenül állítják, hogy Armand Hammer iparmágnástól származott . Hammert azonban olyan gyakran kérdezték a Church & Dwight márkáról, hogy megpróbálta megvenni a céget. Bár ez a próbálkozás sikertelen volt, a Hammer’s Occidental Petroleum 1986-ban elegendő részvényt szerzett ahhoz, hogy 1990-ben bekövetkezett haláláig csatlakozzon a cég igazgatótanácsához.

Church & Dwight
Church & Dwight

 

Church & Dwight részvény teljesítménye

Érdekesek a fent leírtak, de azért mindig a grafikonok, elemzések adják meg a részvények igazi érdekességét. Íme az 1 napos chart:

church & dwight 1nap
Church & Dwight 1nap

Ahogy a részvényektől megszokhattuk a volatilitás nem feltétlen alacsony. Adott napon belül is nagyobb kilengések lehetnek, bár itt ez annyira nem érvényesül. A napi 0,64% nyereség talán nem eget rengető, de ha megnézzük egy két rivális adott napi teljesítményét:

Nos, így máris jobban fest ez az egy napi +0,64%. Nézzünk meg egy hosszabb távot.

6 hónapos eredmények

Ha az előző grafikon még nem is volt annyira meggyőző, ez már sokkal inkább az lesz:

church & dwight 6hónap
Church & Dwight 6hónap

Szóval majdnem 11%-ot zsebelt be, aki ennek a cégnek a részvényét választotta. A vetélytársak részvényei ezzel szemben nagyjából nullszaldósak. Egyedül a Procter & Gamble ért el námi hozamot, bár a 0,11% meglehtősen csekély.

Ezt csak megfejeli, hogy a tárgyévben már 11% felett jár ez az értékpapír.

Érdekel még egy-két apró érdekesség ezzal, vagy bármelyik másik részvénnyel kapcsolatban? Akkor nincs más hátra, minthogy megkeress és egy személyes beszélgetés keretein belül megtaláljuk és összeállítsuk Neked az ideális portfóliót.

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!