Aranyár 2024 előrejelzés: Jön-e az összeomlás a csúcs után?

aranyrog-ertek

A közel-keleti háború az elmúlt hetekben ismét megemelte az arany árát. Vajon az érték tovább emelkedik, vagy a befektetők kedvezőbb áron várhatják az arany vásárlását?

2023 szeptemberében még úgy tűnt, hogy az arany ára az infláció enyhülésével csökkenni fog. A Hamász terrorszervezet Izrael elleni támadása azonban ismét az egekbe repítette az arany árát. Az arannyal jelenleg unciánként 2 053,46 dolláron kereskednek, ami meghaladta a 2020-as történelmi csúcsot is.

24 Facts About Gold | World Gold Council

Aranyár előrejelzés: fontos fejlemények 2023-ban

  • Reakció a koronavírus-járványra: Az arany ára a járvány kitörése óta jelentősen ingadozott. Kezdetben a világjárvány meredek áremelkedéshez vezetett, mielőtt az ár a korábbi szinten stabilizálódott.
    Oroszország Ukrajna elleni háborújának hatása:
  • Az Ukrajnában kitört háború hatására az arany ára közel 2100 USD-re emelkedett, ami közel van a 2020-as csúcshoz.
  • Pénzügyi válságok 2023: 2023 márciusában súlyos válság alakult ki a pénzügyi szektorban, amelyet több bankcsőd jellemzett. Az amerikai Silicon Valley Bank bezárása és a svájci Credit Suisse felvásárlással történő megmentése az arany árának 9 százalékos emelkedéséhez vezetett, amelyet az alacsonyabb hozamok, a gyengébb dollár és a biztonságos menedékhelyként szolgáló vásárlások tápláltak.
  • Ezek az események aggodalmakat keltettek egy lehetséges globális bankválsággal kapcsolatban, annak ellenére, hogy az USA és más országok a károk megfékezésére és a pénzügyi szektorba vetett bizalom erősítésére tettek lépéseket.
  • Központi banki politika és infláció: A magas inflációs rátákra válaszul az USA és Európa is emelte az irányadó kamatlábakat. Ez a tőkepiaci kötvények magasabb hozamához vezetett, és az aranyat kevésbé vonzóvá tette, ami 2023. szeptember végére több mint 5 százalékpontos árfolyamcsökkenést eredményezett.
  • Az arany árának emelkedése 2023 végén: Az arany 2023. november végére jelentős nyereséget ért el, és megközelítette a 2020 augusztusában elért 2 060 USD/uncia történelmi csúcsát. A rallyt a Hamász terrorszervezet Izrael elleni támadása váltotta ki.
  • A reálkamatlábak és az arany ára közötti korreláció: A reálkamatlábak és az arany ára között szinte általános negatív korreláció van. Az alacsonyabb kamatlábak általában magasabb aranyárnak kedveznek.

Mi fogja mozgatni az arany árát 2024-ben?

Gold Price Prediction: What to Watch & What to Expect! (Gold 2024) - YouTube

Az arany ritka árucikk. Éppen ezért évezredek óta áhított nyersanyag vagy csereeszköz. Egy aranypénzzel a tulajdonos mindig valami értékeset tartott a kezében, függetlenül attól, hogy milyen korban élt. Az ókori Egyiptomban, az ókori Rómában vagy a 21. században – az aranyat történelmileg szinte minden időben elfogadták fizetőeszközként. Ennek eredményeként az arany sok ember számára válságstabilizáló eszközzé vált.

  • Még ha az egész pénzügyi rendszer össze is omlana, az arany akkor is törvényes fizetőeszköz lenne, és ezért értékes. Válság idején ezért általában megnő az arany iránti kereslet, és ezzel együtt az arany ára is. Az elmúlt években ezek a tényezők hajtották a tendenciát:
  • Gazdasági bizonytalanság: Gazdasági bizonytalanság vagy pénzügyi válságok idején a befektetők hajlamosak biztonságos befektetésekbe, például aranyba fektetni. Ennek eredményeként az arany ára emelkedik, mivel az aranytartalékok korlátozottak. Amint a piacok megnyugszanak, az arany iránti kereslet – a fix kamatozású kötvényekhez képest alacsonyabb hozam miatt – csökken.
  • Valuták gyengülése: Ha a valuták, különösen az amerikai dollár értéke csökken, ez ahhoz vezethet, hogy egyre többen fektetnek aranyba, mivel az lehetővé teszi számukra, hogy értéket tároljanak anélkül, hogy valutát kellene tartaniuk. Ez az arany árának emelkedését okozza.
  • Geopolitikai feszültségek: A bizonytalanságok és konfliktusok, mint például az Izrael és a Hamász közötti háború a Közel-Keleten, a múltban megnövelték az arany iránti keresletet. Ezek a bizonytalanságok 2024-ben is felfelé irányuló nyomást gyakorolhatnak az arany árára.
  • Központi banki politika: Az arany árának reakciója a központi bankok kamatdöntéseitől is függ. A FED 2022-ben és 2023-ban a növekvő inflációra és a gazdasági környezetre kamatemelések sorozatával reagált. Ezek az intézkedések befolyásolták a kötvényhozamokat és az arany mint eszközosztály vonzerejét. A tervek szerint azonban 2024-ben kamatcsökkentést hajtanak végre.
  • Politikai változások: A 2024-ben sorra kerülő amerikai elnökválasztás egy másik befolyásoló tényező lehet. A befektetők politikai bizonytalanság idején hajlamosak egyre inkább az olyan biztonságos befektetések felé fordulni, mint az arany. Az arany iránti magas lakossági keresletre továbbra is számítanak, mivel a befektetők igyekeznek fedezni a negatív választási eredmény lehetséges kockázatait.

Goldpreis - Gold Chart

Indítson el Ön is már most aranymegtakarítást!

Partner Banknál a legmagasabb minőségű 999,9 finomságú 24 karátos aranyhoz lehet hozzájutni “Good Delivery” garanciával. Mivel az arany értéke időről időre változhat, ezért a Partner Bank lehetővé teszi az arany letét hosszútávú felépítését, alacsony összegű rendszeres arany vásárlással. Ezzel az arany megtakarítási tervvel könnyen és kényelmesen juthat a befektető fizikai aranyhoz és profitálhat a költségátlagolási hatás esetleges pozitív eredményeiből, vagyis amikor az árak esnek több aranyat lehet venni, amikor emelkednek akkor kevesebbet.

A fizikai aranyat ausztriai széfekben őrzik. A befektetők 50 grammos kiszerelésekben, vagy annak többszöröseiben juthatnak hozzá az aranyhoz, valamint szintén fennáll a biztosított kiszállítás lehetősége. A Partner Bank letét  meghatározó tényezője az áttekinthetőség. A letét tulajdonosa naponta megnézheti saját aranyának aktuális értékét az Online Ügyfélszolgálat felületén. A befektető bármikor eladhatja aranyát részben, vagy akár teljes mértékben, majd pedig az értékesítés eredménye kiutalásra kerülhet.

gold1360062185Előnyök

A fizikai arany, mint tulajdon értéket jelent bizonytalan gazdasági helyzetekben

Védelem az inflációval szemben.

A legjobb minőségű: 999,9 finomságú, 24 karátos aranyhoz lehet így hozzájutni.

Az arany 100%ig fizikai formában rendelkezésre áll egy

ausztriai széfben

Egyösszegű befektetés lehetséges 2.500 EURO-tól. Míg havonta akár 50 euró azaz 20.000 forintnak megfelelő összeggel is nyithat arany megtakarítási számlát.

Gyorsan lehet róla rendelkezni, vagy szállíttatni (50 gramm vagy annak többszörösét)

Fizikai Arany – az előgondoskodás egyik eszköze

Wie weit steigt der Goldpreis noch?

A Partner Bank által kínált ARANY LETÉT
Vagyonkezelés, közösen Önnel!
Aranyban történő rendszeres megtakarítás lehetséges

Áfa mentes Értékemelkedés 1 éves megtartási idő meghaladtával magánvagyon esetén adómentes

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!