3,375%-os kamatot fizet a Nestlé kötvénye

Nestlé kötvény

A Nestle SA 1993 óta először adott el kanadai dollárban kibocsátott vállalati kötvényt.

A svájci Vevey-ben székhellyel rendelkező vállalat 2 milliárd dollár (1,6 milliárd dollár) értékben bocsátott ki 2029 januárjában lejáró kötvényeket – közölték az ügyletről tudó személyek.

Vállalkozás: Közel 3000 milliárd forintos üzletre készül a Nestlé | hvg.hu

De mi nem erről fogunk beszélni

A Nestle SA 7 milliárd szaúdi riyal (1,86 milliárd dollár) értékben szeretne befektetni Szaúd-Arábiában az elkövetkező 10 évben, kezdve egy csecsemőtápszereket és kész kávét gyártó üzemmel, mivel a királyság több külföldi befektetést szeretne vonzani az olajfüggő gazdaság diverzifikálása érdekében. Ezért hitelt kért befektetőitől.

A Nestle 2034-es lejárattal kötvényeket bocsátott ki 500 millió euró értékben.1000 eurós címlettel. 3000 euró minimum díjjal.Kamatfizetés évente:3,375% kamat. Kamatfizetés dátuma: november 15

Szóval egy biztonságos cég. Adj kölcsön neki és fix viszonylag magas kamat. De euróban.

Index - Gazdaság - Árat emel a Nestlé

egy pár szót írnék a vállalatról

A svájci Nestlé vállalat egy világvezető élelmiszeripari cég . Központja Svájcban, a Genfi-tó partján, Vevey-ben található. Bevételek és egyéb adatok alapján 2014 óta a világ legnagyobb élelmiszergyártója. A Nestlé termékei között találunk csecsemőtápszereket, speciális gyógyászati célra szánt termékeket, ásványvizeket, reggelizőpelyheket, kávét, kakaót, teát, édességeket, tejtermékeket, jégkrémet, fagyasztott ételeket, növényi fehérjealternatívákat és állateledeleket. A Nestlé több mint 2000 márkával van jelen a világ 186 országában.

Nestle bringing new sugar-reduction technology to market | Food Business  News

Alapértékek

A Nesté USA viszont az a cég amely a világ legnagyobb élelmiszer- és italgyártó konglomerátumának része, továbbra is elkötelezett az élelmiszerekben rejlő lehetőségek kiaknázása mellett, hogy javítsa az emberek életminőségét. A vállalat a kivételes szolgáltatás iránti elkötelezettségéről ismert, és az emberek igényeihez igazodó termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja, legyen szó egyénekről vagy egész családokról.

A Nestlé alapértékei a tiszteletet hangsúlyozzák – önmagunk, mások, a sokszínűség és a jövő iránt. Ezek az elvek irányítják a vállalatot 1866-os alapítása óta. Ma a Nestlé USA globális hatókörrel és közel 273.000 fős munkaerővel büszkélkedhet, és szinte minden élelmiszer- és ital-kategóriát felölelő, hatalmas portfólióval rendelkezik. Ez a változatos kínálat a vállalat innovatív szellemének és elkötelezettségének bizonyítéka, hogy az embereket felvértezze az önmagukról és családjukról való gondoskodáshoz szükséges eszközökkel.

Javaslat

Fektessen be az Nestlé kötvényébe és a Deutsche Post kötvényébe minél hamarabb 3-3000 eurót, egy minimum 10000 eurós befektetésnél már megéri. Hiszen diverzifikálhat európai, ázsiai, ausztráiai és akár amerikai papírokkal együtt. A Nestlé és a Deutsche Post  kötvénye  mellett jó befektetés lehet egy 5% fix eurós magyar Álamkötvény, egy Adidas vagy egy NestléSAP illetve egy Novo-Nordisk részvénye is . A kötvényekben egy olyan befektetési részt tartson inkább, melyre a kötvény lejáratakor lehet, hogy szüksége lesz. Míg a részvényben olyan pénzt, amivel kapcsolatosan nincs ilyen elvárása, hiszen hosszabb távon nélkülözheti annak tőke és hozamértékét.

Nestlé and VW bring six tranches of fresh bonds

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?