Aranyár: Ezért megy most hirtelen lefelé! De ha hosszútávon gondolkozol itt az idő aranyban is félretenni

arany mint árérték

Az arany ára március óta a legalacsonyabb szintre esett és jelenleg több jelentős negatív tényezőnek van kitéve.

Az arany ára nyomás alatt

A héten  az arany ára 2023. augusztus 1. óta a legnagyobb napi veszteséget szenvedte el az amerikai határidős ügyletek (decemberi kontraktus) alapján, mivel 1,5 százalékkal, unciánként 1.848,32 amerikai dollárra esett. Napi zárás alapján az ár 2023. március 10. óta először esett az 1900 dolláros határ alá, a legalacsonyabb záróár 2023. március 10. óta.

Befektetési arany | Juta Óra-Ékszer

Negatív tényezők

Az arany árának jelenlegi csökkenése azonban nem egyedi esemény. A dollárindex ezzel egy időben emelkedett. November vége óta a legmagasabb értékre emelkedett. Emellett a 10 éves amerikai államkötvények hozama tovább emelkedett, 4,6 százalékra. Itt új csúcsokat látunk az év során. Mindkét tényező negatívan hat az arany árfolyamára.

US-Dollar, Index, Chart, Dollar-Index

Az amerikai dollár az utóbbi időben jelentősen megerősödött. Ez megterhelő tényező az arany árfolyamára nézve (forrás: Trading Economics).

Amerikai gazdaság és kamatlábak

A kedvező amerikai gazdasági adatok támogatták ezt a fejleményt. A szerdán közzétett új tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya például 0,2 százalékkal emelkedett havi szinten. A várakozások szerint akár 1,4 százalékos csökkenés is lehetett volna. Ez a tendencia pedig alátámasztja azokat a várakozásokat, hogy az USA-ban még nem értük el a kamatcsúcsot. Így a decemberi további emelési szünet után akár  újabb kamatlépésre kerülhet sor. Az amerikai határidős piacon ezt az eseményt most 42 százalékos valószínűséggel kereskedik.

A grafikon gyengesége

Goldpreis - Gold Chart

Az arany ráadásul egy fontos chart-támasz alá esett. Ez az esemény most további eladásokat ösztönzött. Itt most egy rövid távú árcél 1.820 USA-dollárra vezethető le.

 

De tartósan az arany ár előnyei fennmaradhatnak

Az aranyban lévő eszközök viszont nem veszítettek értékükből – éppen ellenkezőleg: az arany értéke 2001 óta hatszorosára nőtt.

Ilyen értéknövekedés mellett óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy az arany most túlértékelt-e – itt Max Otte közgazdász éppen ezen a héten állapított meg tényeket a “finanzen.net”-nek adott interjújában, és kifejtette, hogy az arany kitermelési költségei jelenleg 1.500 dollár körül vannak finom unciánként, és hogy a nemesfém jelenleg 1.900 dollár körül van tisztességesen értékelve. A számítás másik alapja az 1980. januári 850,00 dolláros unciánkénti történelmi csúcs – ha átváltjuk a jelenlegi vásárlóerőre, akkor ez az infláció levonása után pontosan 2330,51 dollárnak felel meg. Egyszerűbben fogalmazva: Bár az arany folyamatosan új csúcsokat ér el, történelmileg messze van attól, hogy elérte volna a legmagasabb értékét.

Aranyrudak különlegességei; Információ - Saro ékszerész

“Akinek aranya van, annak mindig van pénze” (A. Greenspean)

Befektetési arany legfontosabb tulajdonságai

  • Színarany (999.9 tisztaságú)
  • Vám és Áfa mentes
  • 100, 250, 500, 1.000 grammos tömbök – kézzelfogható befektetés
  • Nincs politikai, ország, partner kockázat
  • Egyedi sorszámozott aranytömbök
  • Minőségi bizonyítvánnyal rendelkezik
  • Nemzetközi minősítés – “good delivery” státusz
  • A világon bárhol elfogadott
  • Likvid, egyszerűen pénzre váltható

 

Nálunk a fizikai aranyat széfekben őrzik. De ha az ügyfél kéri, mi tudunk ügyfeleink részére akár 50 grammos kiszerelésben is házhoz szállítani. Az ügyfelek aranyát a Londoni Gold Fixing napi árfolyamán tartják nyilván unciában.

Befektetési arany: tényleg véd az infláció ellen? - money.hu

Javaslat

Vegyen Ön is aranyat rendszeres megtakarítással hosszútávra és így elkerülheti a nagyobb visszaeséséket és azt, hogy lemarad a mélypontokról.

Kérem keressen hogy Önnek is nyissunk egy arany számlát és Önnek is legyen befektetési aranya!
Az arany mint termék A Partner Bank AG kizárólag a legjobb minőségű (999,9 tisztaságú) aranyrudakat vásárolja meg, és azokat egy osztrák páncélteremben tárolja.

Generációkra elegendő előgondoskodás az aranynak köszönhetően

Az arany több mint 6000 éve értéktárgy, és a világ egyik legrégebbi és legjobban bevált pénzbefektetése. A Partner Banknál a legjobb minőségű aranyhoz juthat hozzá (999,9 tisztaságú, 24 karátos színarany „Good Delivery” minőséggaranciával). Az eszközök széles körű diverzifikációja bizonyult a legjobb stratégiának az előtakarékosság területén. Ennek alapját a pénzbeli és nem-pénzbeli eszközök képezik.

FINE GOLD

  • Éljen az arany nyújtotta előtakarékossági lehetőséggel!
  • Egyösszegű befektetés Minimális befektetés már 2500,00 eurótól
  • Egyéni arany-megtakarítási terv
  • Már 50,00 euró havi befizetéstől
  • Eseti befizetés Bármikor lehetséges
  • Az arany véd az inflációval szemben is
  • bármikor hozzáférhető
  • A fizikai arany mindenkor az ügyfél tulajdonát képezi
  • Az arany áfamentes

 

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!