Öt év folyamatos kamatfizetés (még ) a HEIDELBERG CEMENT LUX-tól

HeidelbergCement

H mindannyian komolyan belegondolunk, amikor megkeressük pénzügyi tanácsadónkat többnyire a biztonságot és a rövidebb időt de főleg a magasabb kamatot keressük. Ehhez végül is jogunk van. A kötvények ( ha stabil a vállalat, jó a cash flowja és magas kapitalizációs tőkével rendelkezik, nincs eladósodva az Állam vagy a vállalat stb..) kiváló megoldás lehet erre kötvény formában. Ha hozzám fordulnak több olyan vállalatot tudok ajánlani az ügyfelemnek amely akár forintban, akár euróban vagy dollárban fix kamatot fizet és nem kockázatos , nem extra veszteséges.

Heidelberg Materials sees decline in profit but lifts annual dividend - Xinhua Silk Road

Heidelberg Cement

Stabil kamatokat adhatnak p:l extra hozamokkal az alábbi vállalatok: Schaeffler, OMV, Volksvagen, E-ON Se 23/28 és HeidelbergCement. Most beszéljünk az utolsóról.

20218 .április 19-én a HeidelbergCement beárazta a 10 milliárd eurós EMTN-programja keretében kibocsátott eurókötvény-kibocsátását (ISIN XS1863994981), amelynek kibocsátási volumene 750 millió euró, lejárata pedig 2028. április . 24 lett. A tranzakcióból származó bevételt általános vállalati célokra és a közelgő lejáratok refinanszírozására szeretnék  fordítani állt akkor a kibocsátás hátterében .

A 10 éves kötvény évi 1,75% fix kamatozású.  Speciális visszahívási lehetősséggel jelent meg akkor a tőzsdén. A tranzakció közös könyvelői a Banca IMI, a Barclays, a Citigroup, a Commerzbank, a Deutsche Bank, a Handelsbanken, a Helaba és a Morgan Stanley. Jelenleg ennek a kötvénynek az árfolyama 89,65%. Így az évesített hozam 4,3%-ra jön ki éves szinten lejáratig bruttóban( költség elvonás nélkül).

Ráadásul 1000 euró/ db értékben is vásárolható a tőzsdén ez a kötvény. Így aki hozzánk fordul annak 3000 euró szükséges a kötvény vásárlásához , de stabil és fix kamatot fog cserébe kapni. Egy jól diverzifikált (szétporlasztott) 10.000 eurós portfólió kiváló eleme lehet a 3000 eurós HeidelbergCement kötvénye. Már csak azért is mert euróban van dominálva , így az esetleges amerikai kettős adózást is ki tudjuk kerülni ennek vásárlásával.

Heidelberg OPC 53 Cement, Packaging Type: 50 kg

2023-ban a HeidelbergCement  vállalat neve is megváltozott 

A HeidelbergCement ezentúl Heidelberg Materials. A vállalat a nemrég mutatta be új márkaidentitását heidelbergi központjában több száz alkalmazott jelenlétében. A „Heidelberg” továbbra is a folytonosság és a piacvezető szerep szinonimája marad. A „Materials”, azaz „anyagok” pedig a „Cement” helyére kerül, és a fenntartható és intelligens építőanyagok innovatív portfólióját, valamint a digitális megoldásokat képviseli.

Világszintű bevezetés 2023-tól

Első lépésként a márkaváltás Csoportszinten indul meg, ahol a Heidelberg Materials márkaként azonnal bemutatásra kerül. 2023-tól pedig a hazai és nemzetközi leányvállalatok is fokozatosan átveszik a Heidelberg Materials nevet.

„Az építőanyag-iparban a szén-dioxid-semlegesség és a körkörös gazdaság úttörőjeként fenntartható értéket kínálunk ügyfeleinknek” – közölte Jon Morrish, az igazgatótanács márkafejlesztésért felelős tagja. „Célunk, hogy 2030-ra bevételünk felét alacsony szén-dioxid-kibocsátású termékekből generáljuk. A Heidelberg Materials egy erőteljes márka, amely a globális minőségi és fenntarthatósági szabványainkat képviseli, miközben a teljes Csoport erősségeit egyesíti.”

HeidelbergCement becomes Heidelberg Materials - YouTube

A HeidelbergCementről

A HeidelbergCement a világ egyik legnagyobb integrált építőanyag-gyártója, amely vezető piaci pozíciókkal rendelkezik az adalékanyagok, a cement és a transzportbeton területén. A vállalat mintegy 60 országban, több mint 3000 telephelyen mintegy 59 000 embert foglalkoztat. A 2018-as év azaz a a kibocsátás éve erről szólt. A HeidelbergCement 145 éves története során még soha nem adott el több cementet, betont, homokot és kavicsot
mint 2018-ban. A számos piacon tapasztalható erőteljes keresletnek köszönhetően új rekordértékesítési volumenek születtek.Illetve magas árbevételt értek el. A Csoport bevételei első alkalommal haladták meg a 18 milliárd eurót, és így 5%-kal nőttek. Összehasonlítható alapon a bevételek nem kevesebb mint 8%-kal nőttek. Ezzel szemben az értékcsökkenés és amortizáció előtti folyó tevékenységből származó eredmény (RCOBD) 7%-kal 3,1 milliárd euróra csökkent. A csökkenés összehasonlítható alapon 2%-ot tett ki. Világszerte a működési egységeink az energiaárak gyors és érezhető emelkedésével szembesültek. Ezen túlmenően az euró erőssége miatt jelentős árfolyam veszteségekhez vezetett.

Javaslat !

Stabilitást és biztonságot szeretne fix kamattal? Még ma keressen meg engem, nyissunk egy eurós számlát amin helyezze el minimum 3900.000 forintját vagyis 10.000 euróját. Ez a számla egy letétszámla lesz és elkülönítve tárolva különvagyonnak számít.  A számla AT kezdőbetűket kap, mivel Ausztriában azaz Linzben lesz elhelyezve biztonságban. S  ezen a számlán 3000 euróért vásároljon HeidelbergCement kötvényt akár TBSZ (adómentes ) köntösben. Illetve a kötvények mellet természetesen megvásárolhatja az SAP, Adidas, Medtronic, Novo-Nordisk, Inditex és a Fusch Petrolub részvénye és a fix 5%-os eurós Magyar Államkötvénye mellett.

EUR/HUF árfolyam (euró/magyar forint) - Árfolyamok - Pénzcentrum

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!