Aranytartalék: Üzbegisztán múlt hónapban növelte készletét

Üzbegisztán múlt hónapban növelte aranytartalékait

A központi banki arany iránti kereslet továbbra is növekszik világszinten, ebben  a feltörekvő gazdaságok élen járnak. Elmondható az is, hogy  Üzbegisztán központi bankjának a múlt hónapban az aranytartalék növelése volt a fúkuszban.

A világ aranytartalékainak alakulása: az USA-nak van a legtöbb, de Oroszország vásárolt leginkább - PestiSrácok

Egy hete a  Twitteren Krishan Gopaul, a World Gold Council vezető európai és közel-keleti piaci elemzője közölte, hogy az Üzbegisztán Központi Bank adatai szerint júliusban 8,7 tonna aranyat vásárolt, ami megegyezik a júniusban vásárolt mennyiséggel.

“Ez azt jelenti, hogy az év végéig a nettó vásárlások összege  10,6 tonna arany lesz . Az aranytartalékok most összesen 372,6 tonnát tesznek ki” – mondta Gopual.

Üzbegisztán központi banki aranytartalékai akkor estek amikor a nemzet január és március között 24,5 tonna aranyat adott el.

Várakozások

Goldpreis - Gold Chart

Számos elemző szerint arra számítanak, hogy a feltörekvő országok növelni fogják aranytartalékaikat, mivel csökkentik az amerikai dollárral szembeni kitettségüket.

Bár sok devizaelemző nem számít arra, hogy az amerikai dollár a közeljövőben elveszítheti tartalékvaluta státuszát, a dollárosodási trend idén lendületet veszthet.

A Société Générale elemzői a központi banki aranykeresletet illetően a legaktívabbak közé tartoznak. A francia bank egy júniusban közzétett jelentésében azt állította, hogy a feltörekvő piaci országok a fejlett országokhoz képest jelentősen alulsúlyozzák az aranyat.

Aranytartalék: Málta és Törökország

Az Európai  Központi Bank legfrissebb adatai szerint Málta aranytartalékai idén júliusban 23 éves mélypontra esett vissza, így az ország eggyel kevesebb biztosítékkal rendelkezik, amely válság idején enyhítheti a kormány pénztárcájára nehezedő pénzügyi nyomást. Januárban Málta aranytartalékának értéke 3,2 millió euró volt. Júliusra e tartalékok nagy részét eladták, így a máltai központi banknak mindössze 82 384 EUR aranytartaléka maradt, ami legalább 1999 óta a legalacsonyabb érték.

A Török Köztársaság Központi Bankja (CBRT) lett az idei év első hét hónapjában a legtöbb aranyat vásárló központi bank, mivel a hivatalos adatok szerint a központi bank arany iránti kereslete júliusban is erőteljes maradt. A CBRT az év első hét hónapjában nettó 75 tonna aranyat vásárolt, és júliusban 12 tonnával növelte a hivatalos aranytartalékot – derült ki az Arany Világtanács adataiból

Mi az arany? What gold? - YouTube

Arany, mint értékmegőrzés és mint fedezet 

Bár gyakori, hogy az új befektetők összehasonlítják az eszközosztályokat, és azt választják, amelyik a legmagasabb hozamot hozta, a szakértők szerint ez nem bölcs dolog. Nem a részvények vagy az arany, hanem a részvények és az arany, más eszközosztályokkal együtt, amelyek segítenek jobban befektetni és állandó hozamot elérni.
Ez a két eszközosztály két különböző célt szolgál. Míg a részvények hosszú távon az oly szükséges növekedést – magas hozamot (az infláció mértékét meghaladó hozamot) – hozzák a portfólióba, addig az arany fedezetként szolgál a bizonytalan időkben.

Az aranytartalék szerepe

Hogyan vált Magyarország aranynagyhatalommá a középkorban?
Az orosz-ukrán háború miatt az Oroszország elleni szankciókkal várhatóan csökken a globális olaj- és gázkínálat, és ennek következtében az olajárak emelkedtek. A bizonytalanság egyes befektetőket is arra késztetett, hogy aranyat vásároljanak, és felhajtotta az arany árát.
India nyersolajat és aranyat egyaránt importál, és a magasabb árak megfizetése mindkettőért magasabb folyó fizetési mérleghiányt jelent. Ez lefelé nyomta a rúpiát a zöldhasúval szemben, és növelte a kötvényhozamokat. A részvények szintén nyomás alatt vannak a ragadós inflációra és a lassabb gazdasági növekedésre vonatkozó várakozások miatt.
Az arany csillogása
Egy indiai befektető számára az arany tartásának a saját portfóliójában sok értelme van, ha ragadós inflációra és a rúpia dollárral szembeni gyengülésére számítanak. Bár ez még egy ideig így játszódhat le Indiában, és az arany iránt továbbra is nagy lesz a kereslet, a befektetőknek megfontoltan kell cselekedniük.
Sajnos ugyanezt elmondhatjuk a Forintra is. A forintunk mellett érdemes euróban tartanunk a pénzünket és abban is részvényekben és aranyban még háború esetén is. Csak nem mindegy milyen részvényben és mikor kezdünk el aranyat vásárolni? Kérdés Ön elgondolkozott-e már a magas infláció mellett ezen a kérdésen? Ha nem akkor itt az ideje , hogy hívjon.
Aranytömb ajtókitámasztó

A Partner Banknál kiváló minőségű, 24 karátos, 999,9-es finomságú színaranyból készült aranyrudak vásárolhatók „Good Delivery“ minőségi garanciával. Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett, a Partner Bank azt a lehetőséget is felkínálja ügyfeleinek, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsenek fel aranyállományt. Ezzel az aranyvásárlási programmal az ügyfelek egyszerűen és kényelmesen vásárolhatnak fizikai aranyat, és közben profitálhatnak a lehetséges cost-average hatásból.

Havi megtakarítási lehetőség

Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Értékőrző trezorok - Értékőrző kincstár

  • Fizikai arany: vagyontárgy a bizonytalan időkre
  • Az aranyat 100%-ban fizikai állapotában Ausztriában őrizzük trezorban
  • Legkiválóbb minőségű arany: 24 karátos, 999,9-es finomságú színarany
  • Rövid idő alatt rendelkezésre áll értékesítéssel vagy kiszolgáltatással
  • Lehetséges a rendszeres aranyvásárlás

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!