Az arany ára 2000 dollár fölé emelkedik – Merre tovább?

Arany megtakarítás

Az arany ára ismét a 2000 dolláros szint fölé emelkedett, és ezzel 3 hónapos csúcsra emelkedett. De mi hajtja felfelé a nemesfém értékét a meglehetősen barátságtalan környezetben?

A központi bank nem mérlegel?

Stakes raised for Powell speech Thursday with 10-year yield on cusp of 5%.  Here's what he could say

Jerome Powell beszéde és a kamatok jövőbeli alakulásával kapcsolatos megjegyzései csütörtök óta valóban súlyosan befolyásolták a piacokat – de az arany árát nem. A jegybankár nem zárta ki a további kamatemeléseket, ha az adathelyzet nem javul. A nemesfém azonban, amely valójában érzékeny a kamatokra, nem reagált a hírre. Sőt, az arany a hírre reagálva még nagyobbat tudott erősödni. Pénteken 3 hónapos csúcsra emelkedett, és ismét majdnem átlépten a nehezen kiharcolt 2000 dolláros határt. Az arany árfolyama hétvégére 1979,75 dolláron zárt.

A közel-keleti háború hajtja az árakat

Kitört a palesztin–izraeli háború

Ennek fő oka a közel-keleti fegyveres konfliktusok, amelyek arra késztetik a befektetőket, hogy növeljék az aranyban való súlyukat. A konfliktus további eszkalálódásától való félelem is újra vonzóbbá teszi az aranyat mint menekülési és kereskedelmi valutát, ami szintén tovább növeli az árat. Mindazonáltal a szakértők továbbra is abból indulnak ki, hogy az USA-ban a kamatok alakulása lesz a meghatározó az arany árfolyamára nézve. Ha valóban további kamatemelésekre kerül sor, akkor az arany ára úra növekedésnek indulhat a növekvő kereslet ellenére  is.

Folytatódik-e felfelé

Kritikus szinten az arany, már menedékként sem működik - Portfolio.hu

Úgy tűnik azonban, hogy az arany árában további felfelé irányuló potenciál van. Legalábbis a grafikonok szempontjából. A nemesfém ára nemrég emelkedett, miután sikeresen tesztelte a 200 napos vonalat, és áttörte a többi mozgóátlagot is. A következő hetek izgalmasak lehetnek, hiszen a gyors emelkedés után sok befektető most arra számít, hogy a nemesfém megtámadja a 2084 dolláros történelmi csúcsot. Ha azonban ez az emelkedés nem sikerül, akkor a 200 napos vonal újratesztelésére kerülhet sor.

Tehát továbbra is izgalmas marad az arany a közeljövőben. A befektetőknek azonban jelenleg  csak havi megtakarítással szabadna vásáolniuk aranyat. Vagyis havonta 100 euró és akár 12.000 eurós célösszeggel 10 évig.

Egy pár szó az arany jelentőségéről

Mátyás Király Galéria | Arany és Műtárgy felvásárlás

Az aranyat világszerte tisztelik értéke és gazdag történelme miatt, amelyet a kultúrák évezredek óta elismerik. Az aranyat tartalmazó érmék i. e. 650 körül jelentek meg, az első tiszta aranyérméket pedig Krózus lídiai király uralkodása alatt, mintegy 100 évvel később verték. Az évszázadok során az emberek különböző okokból továbbra is tartották az aranyat. A társadalmak, és ma már a gazdaságok is értéket tulajdonítottak az aranynak, így állandósítva annak értékét. Ez az a fém, amelyhez akkor nyúlunk vissza, amikor a fizetőeszközök más formái nem működnek, ami azt jelenti, hogy mindig van némi értéke, mint biztosíték a nehéz időkre.

Az értékmegőrzés története

A papírpénzzel, érmékkel vagy más eszközökkel ellentétben az arany az idők során mindvégig megőrizte értékét. Az emberek úgy tekintenek az aranyra, mint egy olyan eszközre, amellyel a vagyonukat nemzedékről nemzedékre továbbadhatják és megőrizhetik. Az emberek már az ókor óta értékelik a nemesfém egyedülálló tulajdonságait. Az arany nem korrodálódik, és közönséges láng fölött megolvasztható, így könnyen megmunkálható és érmeként bélyegezhető. Ráadásul az aranynak más elemekkel ellentétben egyedi és gyönyörű színe van. Az aranyban lévő atomok nehezebbek, és az elektronok gyorsabban mozognak, ami némi fény elnyelését eredményezi. Ez egy olyan folyamatot indít be amelynek megfejtéséhez Einstein relativitáselméletére volt szükség.

Befektetési arany vásárlás | GVS Hungary

Jó Tanács ! Havi megtakarítás már 75 euró azaz durván 28.750 forinttól elérhető

 

A mostani gazdasági helyzetben és egyébként is a fizikai aranyban a vagyonunk 15-20 % -át érdemes tartani. Fizikai aranynak ugye a 999,9 24 karátos befektetési aranyat nevezzük. Úgynevezett Good Delivery minőség, garancia. A mi  javaslatunk az, hogy a befektető vagyonuk egy részét fizikai aranyban tartsák a szatellit mag (befektetési stratégia) előgondoskodási koncepciója szerint, mert hosszútávon az arany mindig is védelmet jelentett az inflációs kockázatokkal szemben. Fizikai aranyat nem csak nagy befektető tud megvásárolni. Már az úgynevezett átlagpolgár havi megtakarításait abba tudja tenni, vagyis akár havi 50 eurótól hozzáférhető.

1 Kg Gold Bar Cast Bullion Fine Gold The Royal Mint

Befektetési arany legfontosabb tulajdonságai

  • Színarany (999.9 tisztaságú)
  • Vám és Áfa mentes
  • 100, 250, 500, 1.000 grammos tömbök – kézzelfogható befektetés
  • Nincs politikai, ország, partner kockázat
  • Egyedi sorszámozott aranytömbök
  • Minőségi bizonyítvánnyal rendelkezik
  • Nemzetközi minősítés – “good delivery” státusz
  • A világon bárhol elfogadott
  • Likvid, egyszerűen pénzre váltható

 

Nálunk a fizikai aranyat széfekben őrzik. De ha az ügyfél kéri, mi tudunk ügyfeleink részére akár 50 grammos kiszerelésben is házhoz szállítani. Az ügyfelek aranyát a Londoni Gold Fixing napi árfolyamán tartják nyilván unciában.

Goldpreis - Gold Chart

Javaslat havi megtakarítási lehetőség

Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Értékőrző trezorok - Értékőrző kincstár

  • Fizikai arany: vagyontárgy a bizonytalan időkre
  • Az aranyat 100%-ban fizikai állapotában Ausztriában őrizzük trezorban
  • Legkiválóbb minőségű arany: 24 karátos, 999,9-es finomságú színarany
  • Rövid idő alatt rendelkezésre áll értékesítéssel vagy kiszolgáltatással
  • Lehetséges a rendszeres aranyvásárlás

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!