Bank of Nova Scotia azaz a Scotiabank hosszabbtávon nyerő lehet

Bank of Nova Scotia Bank
  • A Bank of Nova Scotia továbbra is szilárd eredményekről számolt be – bár az egy részvényre jutó eredmény a magasabb hitelezési veszteségekre képzett céltartalékok miatt kissé csökken.
  • És ha a felszínen nézzük, a céltartalék és a hitelezési veszteségekre képzett értékvesztés növekszik, de nem tudjuk, mit találunk a felszín alatt.
  • Több mérőszám és szám arra utal, hogy a gyorsan emelkedő kamatlábak gondot okozhatnak a kanadai bankoknak.
  • Ennek ellenére a részvény nagyon olcsó értékelési szorzókkal kereskedik, és csábító osztalékhozamot kínál.

A kanadai bankok nem igazán teljesítenek jól ezekben a napokban, hónapban. Mégis a többi felett, a Bank of Nova Scotia (TSX: BNS), ismertebb nevén Scotiabank állomány, drámai csökkenést tapasztalt a közelmúltban.

Scotiabank says it will close eight branches across rural Newfoundland | Investment Executive

De ez azt jelenti, hogy megegyeztünk, így nem vásárolunk Bank of Nova részvényt? Vagy a befektetők félnek ettö a papírtól ? Nézzük meg, mi történt, és mit javasolnak az elemzők a befektetőknek.

 Lehetőség ?!

A Scotiabank részvényei csökkentek, miután a társaság bejelentette negyedik negyedéves eredményeit. A vállalat kijelentette, hogy számos tényező befolyásolja a vállalat eredményeit.

Míg további részletek a novemberi keresetek során érkeznek 28, a Scotiabank részvényei több tételt jegyeztek fel. A” szerkezetátalakítás ” és a végkielégítések 247 millió dolláros költséghez vezettek, globális működésében 3% – kal csökkent a munkaerő. Ez akkor következik be, amikor a bank több végponttól végpontig terjedő digitalizálást, automatizálást és változást talált az ügyfelek napi banki preferenciáiban. Ezért a műveleteket ” korszerűsítették”, hogy több növekedési lehetőséget teremtsenek. Ezenkívül a Scotiabank részvényei bejelentették az ingatlan-és szerződéses költségek konszolidációját. Ezek adózás után 63 millió dollárt tettek ki, bizonyos ingatlanhelyek és szerződések kilépésével. Ezeknek a tételeknek megtakarításokat kell elérniük a 2024-es pénzügyi évre, 2025-ben még ennél is többet kell elérniük.

Is Bank of Nova Scotia Stock Undervalued? - TipRanks.com

Mérleg tisztítás

Az a tény, hogy a banknak le kellett adnia a munkaerő 3% – át, sokat elárul. Ez egy nagyjavítási stratégiát jelöl, amelyet decemberben mutatnak be. Ez minden bizonnyal lehetővé teszi a jobb felhasználói élményt, de Kanadában és Latin-Amerikában is terjeszkednie kell.

Míg az elbocsátások egy lépés a helyes irányba, mások azt hitték, hogy kicsi. Egy elemző szerint a banknak többre van szüksége a mérleg tisztításához. Ugyanakkor az sem, hogy a Scotiabank állománya egyedül van ebben. Számos más Kanadai Bank is elbocsátásokon ment keresztül, és valószínű, hogy a jövőben többet fogunk látni az ingatlanleírásokkal együtt.

Volt még egy kulcsfontosságú megjegyzés a negyedik negyedéves eredmény előtt, amelyet a befektetők érdekeltek. Ez egy 280 millió dolláros értékvesztési díj a kínai székhelyű Bank of Xi ‘ an-tól. Ez a Scotiabank 18% – os befektetésével függött össze a bankban. A hitelező 581 millió dolláros piaci értéke továbbra is az 1 milliárd dollár könyv szerinti érték alatt van. Ez azt jelenti, hogy a vállalat továbbra is veszteséget szenved a kínai bankba történő befektetéséből.

Canada plans to introduce new stricter bank capital rules | The Financial Express

A Bankról

A Bank of Nova Scotia  azaz a Scotiabank (franciául: Banque Scotia) néven működik, egy kanadai multinacionális banki és pénzügyi szolgáltató vállalat, amelynek székhelye Torontóban, Ontarióban található. Kanada egyik nagy öt bankja, ez a harmadik legnagyobb kanadai bank betétekkel és piaci kapitalizációval. Világszerte több mint 25 millió ügyfelet szolgál ki, és számos terméket és szolgáltatást kínál. Beleértve a személyes és kereskedelmi banki szolgáltatásokat, a vagyonkezelést, a vállalati és befektetési banki szolgáltatásokat. A Scotiabank több mint 92.000 alkalmazottal és 1136 milliárd dolláros értékpapír eszközzel (a 2020-as éves jelentés szerint) kereskedik a Torontói és a New York-i  tőzsdén.  A Scotiabankot 1832-ben alapították Halifax, Új-Skóciában , ahol  akkor  a központja volt, amíg 1900-ban Torontóba nem költözött. A Scotiabank elsősorban Latin-Amerikában és a Karib-térségben, valamint Európában és Ázsia egyes részein végrehajtott felvásárlásai miatt “Kanada leginkább nemzetközi bankjának” nevezte magát. Scotiabank tagja a London Bullion Market Association és egyike a tizenöt akkreditált intézmények, amelyek részt vesznek a London gold fixing. 1997-től 2019-ig ezt a Scotiamocatta nemesfémek részlegén keresztül hajtották végre. A Scotiabank elnök-vezérigazgatója Brian J. Porter bejelentette, hogy nyugdíjba vonulása 31.január 2023-án lép hatályba, Scott Thompsont pedig helyettesítették.

The Bank of Nova Scotia; 1930 £1 CH-550380402 #303283, PMG Very Fine-20. - Canadian Coins and Paper Money

A Scotiabank jelenegi  vezérigazgatója, Brian Porter aki nemrég bejelentette, hogy  jövő év január végén nyugdíjba vonul. A bank nemrég  jelentette be, hogy helyére Scott Thomson kerül, aki jelenleg a Finning International Inc. nehézgép-kereskedő cég elnök-vezérigazgatója. Thomson 2016 óta tagja a Scotiabank igazgatótanácsának.

Magasabb növekedési potenciál

A Scotiabank Latin-Amerikának való kitettsége az egyik legjobb módja a magasabb növekedésű feltörekvő piacok játékának. A Scotiabank hosszabtávon kiváló befektetés lehet, hiszen nemcsak a Latin-Amerikai térségnek és Kanadai befektetőknek ad hitet, hanem USA-ban és Európában is tevékenykedik. A Bank vagyonkezelése világhírű. A megállapodás részeként a Scotiabank magas nettó vagyonnal rendelkező ügyfelei alternatív befektetéseket vehetnek igénybe magán ingatlanokba, hitelekbe és infrastruktúrába a Sun Life asset-management divízióján, az SLC Management-en keresztül. A Sun Life 100 millió dollár (73,63 millió dollár) tőkét fektetett be a jövőbeli finanszírozási lehetőségekbe A globális pénzügyi válság óta több magántőke-szolgáltató és hagyományos bank igyekszik hitelt nyújtani a vállalatoknak és a fogyasztóknak, mivel a szigorított szabályozás és a magasabb költségek a bankok hitelezési és szolgáltatási üzletágát terhelik. De ebben a Scotiabank egyedülállóan stabil és gyors

SLC Management appoints Chief Operating Officer

Javaslat

Vásároljon minimum 3000 dollárért azaz 1090.000 forintért Bank of Nova Scotia azaz Scotiabank részvényt. Ezen részvény egy 11.000 dolláros portfoliónak  .Ha Ön most TBSZ számlát nyitna akkor a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően megvásárolhatja adómentesen öt évre a Bank of Nova Scotia részvényt és erre  a dolláros számlára akár Ön december 31-ig be is fizethet be nagyobb összeget az értékpapírszámlájára. . A Scotiabank részvényeivel 39,93 dolláron kereskednek részvényenként és magas 4,37%-os osztalékhozammal rendelkezik, amelyet érdemes vásárolnia portfóliójába.  Érdemes a portfóliójában ezt a részvényt megvásárolni hiszen akár rövid, akár középtávon 15-20%-os emelkedést várnak tőle. Az Estee Lauder, a First Solar, a Netflix illetve a JP.Morgan, Berkshire Hathaway, Microsoft, Coca-Cola részvényei és a Harley Davidson kötvény mellé.

Canada's BMO, Scotiabank Miss Profit Estimates; Shares Fall

 

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!