Az arany ára 2023-ban eurórekordot érhet el

Fektesse 10 %-át vagyonának aranyba

A Heraeus szakértői szerint az arany ára 2023-ban dollárban számolva akár nyolc százalékkal is emelkedhet.

Az aranypiacot a következő évben valószínűleg jelentősen befolyásolják majd a központi bankok. Ezt feltételezik a Heraeus nemesfémfeldolgozó szakértői. Az amerikai jegybank kamatpolitikája határozza meg a dollár erejét, és így az arany árfolyamának legfontosabb tényezőjévé válik – mondja Henrik Marx, a Heraeus vezető kereskedője. “A dollár iránya döntő fontosságú az arany jövőbeli nyereségének szempontjából.”

Az emelkedő kamatlábak és a csökkenő inflációs ráták kombinációja nyomást gyakorolhat az arany árfolyamára. Ha azonban az amerikai jegybank meglepő módon lassítja a kamatemelések ütemét, vagy teljesen felfüggeszti azokat, akkor a nemesfémnek előnyére válhat.

Goldpreis aktuell in Euro – Goldkurs

A Heraeus szakértői a következő évben a legmagasabb értéknek az 1900 dolláros unciánkénti (kb. 31,1 gramm) árfolyamot tartják. Ez nyolc százalékos emelkedési potenciálnak felel meg.

Viszont

Az ukrajnai háború idén új magasságokba repítette az arany árát. A világ legnagyobb aranykereskedőjének előrejelzése szerint jövőre még az árakat is valószínűleg újra felülmúlják. Svájc, az arany központja, szintén profitál ebből.

Gold saw a pause this year. But will it shine in 2022? - BusinessToday

Amikor a központi bankok világszerte – különösen az Egyesült Államokban – nyártól kezdve emelkedő infláció elleni harcban megszorították a kamataikat, az arany ára ismét meredeken zuhanni kezdett. A kamatlábak emelkedésével vonzóbbá válik a számlán lekötött betétként elhelyezett eszközök befektetése ahelyett, hogy aranyrudakat rejtegetnénk a bank széfjében. De ez úgy néz ki kezd megfordulni, egyre többen  térnek vissza az aranybefektetésekhez is. Az arany árfolyama ezen a héten 0,10%-ot korrigált, míg az elmúlt egy hónap alatt 5,48%-ot emelkedett. A recessziótól való félelem miatt és a gyengülő inflációnak köszönhetően a központi bankok valószínűleg nem emelnek olyan erőteljesen kamatot, mint korábban – ami támogatja az arany árát.

A befektetés során a kockázat megosztása segíthet elkerülni a túlzott kitettséget egy adott eszközosztályban. Számos szakértő, köztük az Arany Világtanács is azt javasolja, hogy portfóliójának körülbelül 2-10%-át helyezze egy olyan biztonságos befektetésbe, mint az arany.

Gold firms as dollar cools; Fed's policy path in focus - Markets - Business  Recorder

Vegyen Ön is aranyat rendszeres megtakarítással hosszútávra és így elkerülheti a nagyobb visszaeséséket.

A Partner Banknál kiváló minőségű, 24 karátos, 999,9-es finomságú színaranyból készült aranyrudak vásárolhatók „Good Delivery“ minőségi garanciával. Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett, a Partner Bank azt a lehetőséget is felkínálja ügyfeleinek, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsenek fel aranyállományt. Ezzel az aranyvásárlási programmal az ügyfelek egyszerűen és kényelmesen vásárolhatnak fizikai aranyat, és közben profitálhatnak a lehetséges cost-average hatásból: Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Is Gold a Good Investment In 2023?

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!