Az arany ára inflációs védelmet nyújthat középtávon?

arany, mint az infláció ellenszere

Arany:

A sárga, csillogó fém valójában “biztonságos menedékként” ismert, menedékhelyként, amikor a piacok rosszul teljesítenek. Idén azonban nem volt ilyen. Idén az arany ára közel 8%-kal esett. Az inflációs érv szintén nem erősíthető meg jelenleg. Az alapfeltevés az, hogy az arany ára inflációs védelmet nyújt, és potenciálisan emelkedik, ha az infláció magas. A több mint 40 éve legmagasabb infláció ellenére azonban éppen az ellenkezője történt.

Goldpreis - Gold Chart

Az arany idén nem váltja be a hozzá fűzött reményeket

A befektetési aranyat a befektetők a szokásos stabilitása miatt értékelik a zavaros időkben. Az év elején, nem sokkal az ukrajnai orosz inváziót követően az árak közel minden idők legmagasabb szintjére emelkedtek. Március elején az arany új történelmi csúcsot ért el trófeaunciánként 2.069,40 dolláron, de azóta az arany ára több mint 20%-kal esett vissza, így 7,9%-kal csökkent az év során. A nemesfém 2015 óta a legrosszabb éves teljesítményével fenyeget.

A volatilitás újabb példa arra, hogy a Federal Reserve agresszív kamatemelési kampánya minden fordulóban átalakítja a pénzügyi piacokat. Az amerikai fogyasztói árak emelkedése azt mutatja, hogy az infláció továbbra is makacsul magas, így a további kamatemelésekkel kapcsolatos várakozások csak erősödnek. Ez egyre inkább tőkét von ki a nemesfémek piacáról, ahogy a kamatpiac ismét vonzóbbá válik. Minél tovább és magasabbra emelkednek a kamatlábak, az arany kilátásai rövid távon valószínűleg továbbra is alacsonyak maradnak. Úgy tűnik, hogy az arany ára továbbra is sebezhető maradhat.

Can You Actually Make Money Mining for Gold? - How to Find Gold Nuggets

A befektetők az államkötvényeket részesítik előnyben az arannyal szemben

Az államkötvények hozamai általában a befektetők Fed funds kamatlábra vonatkozó várakozásaival együtt mozognak, így a befektetők manapság viszonylag magas hozamokat kaphatnak az államkötvényekért. A múlt héten a kétéves kincstári kötvény hozama 2007 óta a legmagasabb szintre emelkedett. Ez – és az a tény, hogy a kincstári kötvények az arannyal ellentétben rendszeres kifizetéseket kínálnak – sok kockázatkerülő befektetőt az aranyrajongókból kötvényvásárlókká változtatott.

2,875% United States of America 18/23 auf Festzins Chart

kép Amerikai Államkötvény, több mint 4% dollárban egy év alatt

Az erős amerikai dollár fékezi a gazdaságot?

Az amerikai dollár, a válság másik biztonságos menedéke, tovább bonyolítja a nemesfémek helyzetét. A biztonságos menedéket kereső befektetők egyre inkább az amerikai valutába helyezik át befektetéseiket, aminek következtében az amerikai dollár több mint 20 éve a legmagasabb szintre emelkedett. Ez megdrágította az aranyat a tengerentúli vásárlók számára, és visszafogta a keresletet.

A JPMorgan Chase elemzői is azt prognosztizálják, hogy az arany ára tovább csökken, és a negyedik negyedévben átlagosan 1650 dollár lesz unciánként. Ez azt a növekvő meggyőződést tükrözi, hogy a FED folytatja a kamatemelést, és hogy az amerikai dollárnak továbbra is erősödnie kell a többi G7 valutával szemben.Az arany árfolyamáról tehát jelenleg viszonylag kevés szó esik. A kamatemelések üteme a legnagyobb befolyásoló tényező.

How Much Gold is in the Ocean? – Global Bullion Suppliers

Mi történhet az arany árával?

 

Az arany ára a múlt héten áttörte az éves mélypontot és az 1.677 USD-nél lévő fontos támaszt. Ez azt jelenti, hogy ma, a Fed következő ülése előtt nagy a veszélye annak, hogy az arany ára újabb eladási hullámba kezd. Ez bármikor lehetséges az 1.690 dolláros szint alatt. Az eladási hullám lehetséges célpontjai az előző mozgás 1,27%-os visszaesése 1.570 USD-nél és 1.434 USD-nél. Ha azonban az árfolyam 1.690 USD fölé emelkedik, akkor további lehetőség nyílik az 1.740 USD-es területre való emelkedésre. Itt aztán mérlegelni kell a középtávú lehetőségeket. E szint feletti emelkedés további emelkedést eredményez az 1.808 és 1.874 USD közötti területre. Egy újabb gyengülési fázis újra elérhetővé tenné az 1.570 dollárt.

A befektetés során a kockázat megosztása segíthet elkerülni a túlzott kitettséget egy adott eszközosztályban. Számos szakértő, köztük az Arany Világtanács is azt javasolja, hogy portfóliójának körülbelül 2-10%-át helyezze egy olyan biztonságos befektetésbe, mint az arany.

Vegyen Ön is aranyat rendszeres megtakarítással hosszútávra és így elkerülheti a nagyobb visszaeséséket.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!