Qian Shi, avagy a Baidu első kvantumszámítógépes processzora

Baidu vállalat részvényében 73%-k a potenciál

A Baidukeresőmotor mögött álló vállalat bejelentette első kvantumszámítógépes processzorát, a Qian Shi-t, valamint egy “minden platformra kiterjedő” integrációs megoldást, amelynek célja a kvantumhardver-erőforrásokhoz való hozzáférés egyszerűsítése mobilon, asztali számítógépen és a felhőben. A Qian Shi, ami kínaiul annyit jelent, hogy “minden dolog eredete az égben található”, 10 magas és erős qubitet biztosít. Bár lehet, hogy ez nem a legerősebb kvantum hardver ami edddig elkészült, de a Baidu szerint befejezték egy 36 qubites szupravezető kvantumchip tervezését csatolókkal és kiegészítőkkel együtt. A Baidu közölte, hogy a kvantumszámítógép 10 kvantumbites processzorral rendelkezik. A tech óriás ezzel csatlakozott a kvantumtechnológia gyakorlati alkalmazásában folyó versenyhez.

A legérdekesebb, hogy a Qian Shi egy teljes szoftvercsomaggal érkezik, amelyet a Baidu “mindenplatformos kvantum hardver-szoftver integrációs megoldásnak” nevez, amely egy sor szolgáltatást nyújt a privát telepítéshez, a felhőszolgáltatásokhoz és a hardverhez való hozzáféréshez. A távol-keleti vállalat szerint az eszköz készen áll arra, hogy külső felhasználók számára is elérhetővé tegye – írja a Nikkei Asia.

 

ssمقدمة في الحوسبة الكمية Quantum Computing - عالم تاني

Két szolgáltatás

Tudnunk kell azt is, hogy a kínai keresőórás avagy a kínai Google  a Baidu AI felhője tovább növelheti az ügyfélbázisát és egyre nagyobb érdeklődésre tart számot a különböző iparági vertikális területeken, miközben a vállalat megőriheti vezető pozícióját az AI  vagyis a mesterséges inteligencia felhőben.

A másik ilyen szolgáltatás az az Apollo Go. A Baidu önvezető üzletága továbbra is újabb mérföldköveket teljesít, és Kínában elsőként kapott engedélyt vezető nélküli robotaxi szolgáltatásokra.

China's Beijing city loosens robotaxi rules for Baidu Apollo Go, Pony.ai

Elektromos autózás és hírdetési ág

A Baidu önvezető EV egysége, a Jidu, még az év folyamán megrendeléseket kaphat és a szállítások 2023-ban várhatóak, ami a Baidu számára további nyereséget és az Elektromos autozási piaci lehetőséget jelent.

A Baidu elektromos járművekkel foglalkozó részlege, a Jidu Auto ezen a héten bemutatott egy “robot” koncepcióautót, az első járművet, amelyet egy kínai internetes vállalat mutatott be. Az ajtókilincsektől mentes, hangfelismeréssel teljes mértékben irányítható koncepcióautót a Baidu metaversus témájú Xirang nevű alkalmazásán tartott online sajtótájékoztatón mutatták be.

A Jidu, a Baidu által ellenőrzött és a kínai Geely autógyártó által társfinanszírozott EV-vállalkozás 2023-ban tervezi a koncepcióautóhoz 90 százalékban hasonló modell sorozatgyártását. Amellett, hogy a járművet a Baidu által támogatott autonóm vezetési szoftvertechnológiával szereli fel, a Jidu két lidart és 12 kamerát is épít az autó mellé. A lidarok a radarokhoz hasonló észlelőrendszerek, amelyek rádióhullámok helyett impulzuslézerfényt használnak.

Az alapvető hirdetési üzletág a legutóbbi 2Q22-es eredményeiben úgy tűnt, hogy jól teljesít, mivel a menedzsment szilárd végrehajtása mellett jól haladt a haszonkulcsok javulása.

Jidu Unveils Its First More-Robot-Than-Car Autonomous EV That Can Recognize  Human Emotions - autoevolution

Baidu vállalati részvénye:

A Baidu 1 éves célárfolyama 209 dollár, ami 76%-os emelkedést jelent a jelenlegi szintekhez képest. A Baiduval mindössze a könyv szerinti érték 1,3-szorosáért kereskednek, ami nem csak az átlag alatt van, hanem inkább kivételes egy technológiai vállalat esetében.
A vállalat az elmúlt években küszködött, de számos olyan szegmenssel rendelkezik, amelyekben nagy növekedési potenciál rejlik az elkövetkező években.

Baidu Unveils its First Quantum Computer: Details ~ My Mobile India
És még akkor is, ha csak alacsony-közepes egyszámjegyű növekedést feltételezünk az elkövetkező években, a részvények alulértékeltek – különösen, ha figyelembe vesszük a részvényenkénti 68 dolláros készpénzt.

Baidu ADR Chart

Újra vissza a számitógéphez

A Baidu kvantumszoftver-csomagja többek között a Quanlse, egy felhőalapú kvantumvezérlő platformot, a Paddle Quantum, egy kvantum gépi tanulási platformot, a Quantum Leaf, egy kvantumszámítási platformot és másokat foglal magában.

A Quanlse támogatja tetszőleges egy-qubites és két-qubites kapuk impulzusgenerálását és ütemezését. Használható valódi szupravezető kvantumchipek modellezésére és zajos kvantumeszközök szimulálására. Támogatja a hibaelemzést is a hibák jellemzésére és mérséklésére.

A Quantum Leaf használható kvantumszámítógépek programozására, szimulálására és futtatására. Kvantumprogramozási környezetet biztosít a kvantuminfrastruktúra mint szolgáltatás számára.

Will Baidu Sell its Majority Stake in iQIYI?

Javaslat!

Hosszútávra fektessen a jövőbe vegyen Baidu részvényt, minimum 2500 euróért. Annak ellenére, hogy a Baidu az utóbbi időben gyengén szerepel a tőzsdén, az elemzők optimisták a vállalat eredményeit és növekedési kilátásait illetően.

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!