Az arany ára közel egy éve a legmagasabb szintre emelkedhet

arany menetelés

A bankszektorban tapasztalható zavarok miatt az arany ára emelkedik. Csak ezen a héten több mint 110 dollárral emelkedett a nemesfém finom unciája. Az arany árfolyama ezen a héten 1988,4 dolláron zárt. Tehát aki aranyat vásárolt az nem csalódott, hiszen hetek óta erről beszéltek az elemzők.

Gold als Geldanlage: Goldbarren in unterschiedlicher Größe: Dem Goldpreis kann man derzeit beim Steigen zusehen.

A pénzügyi piacokon uralkodó bizonytalanság miatt a befektetők egyre inkább az arany mint pénzügyi befektetés felé fordulnak. Az arany ára a nap folyamán tavaly április óta a legmagasabb szintre emelkedett. Péntek késő délután a londoni értéktőzsdén 1,965 dolláron kereskedtek a nemesfém egy troy unciájával azaz mintegy 31,1 grammal . Ez mintegy 2,3 százalékkal több, mint reggel. Az elmúlt héten az arany ára több mint 110 dollárral emelkedett.

Az ár euróban kifejezve is jelentősen emelkedett. Legutóbb egy uncia 1 842 euróba került.

Pénzügyi befektetésként az aranyat válságállónak tekintik. A fogyasztóvédelmi szervezetek azonban figyelmeztetnek az olykor heves áringadozásokra. Az észak-rajna-vesztfáliai fogyasztóvédelmi központ (Verbraucherzentrale NRW) ezért azt tanácsolja, hogy vagyonának legfeljebb kis részét fektesse aranyba.

Gazdaság: Brutális rablóké lett a 3 tonna aranyrúd – és ez is az  offshore-botrányban érintett cégeknél kötött ki | hvg.hu

Az arany árának jelenlegi emelkedésének hátterében az Egyesült Államokban a regionális bankok válsága áll. Ott a Silicon Valley Bank egy héttel ezelőtt összeomlott, miután az ügyfelek tömegesen kivonták betéteiket. A First Republic Bankot tizenegy nagybanknak kellett 30 milliárd dollárral támogatnia. A Credit Suisse szintén a befektetők és az ügyfelek bizalomvesztésével küzd.

Az arany árának további alakulása mindenekelőtt az amerikai jegybank következő kamatdöntésétől függ – mondta Barbara Lambrecht, a Commerzbank nemesfém-szakértője. Az amerikai jegybank szerdán jelenti be döntését. “Ha addigra a piaci helyzet megnyugszik, és a FED ugyanakkor rámutat arra, hogy további intézkedésekre van szükség az infláció elleni küzdelem érdekében, akkor az arany valószínűleg visszaadja a közelmúltbeli nyereségének egy részét” – mondta.

Arany vs Dollár

Az arany és az amerikai dollár ára fordított arányban áll egymással. Ha az amerikai dollár árfolyama emelkedik, az arany ára csökken, mert most minden egyes dollárral nagyobb mennyiségű aranyat lehet vásárolni. Ha viszont az amerikai dollár veszít értékéből, például az amerikai jegybank FED visszafogott kamatpolitikája miatt, az arany ára általában emelkedik.

Ezt a fordított összefüggés tényét Ronny Wagner pénzügyi és aranyszakértő is figyelembe veszi az arany jelenlegi áralakulásának értékelésében: “Az amerikai valutát különösen fontos, az arany árát befolyásoló tényezőnek tekintik, mivel a nemesfémmel általában dollárban kereskednek. A dollárövezeten kívüli befektetők számára tehát az arany akkor válik olcsóbbá, amikor a dollár olcsóbbá válik – ez pedig az arany iránti keresletet hajtja. A dollár árfolyamának csökkenése ezért nem ritkán az arany árának emelkedéséhez vezet”.

Több száz hamis aranyrúd került a nemesfémpiacra

A kamatszint mint az arany árának alakulását befolyásoló tényező

A központi bankok, különösen a Fed kamatpolitikája szintén nagy hatással van az aranyár alakulására. A 10 éves futamidejű államkötvények hozama szintén befolyásoló tényező. Ha a jó hitelminősítésű kötvények magasabb kamatot hoznak, akkor azok vonzó befektetések a defenzív irányultságú és intézményi befektetők számára. A kamatmentes arany viszont normális időkben veszít vonzerejéből számukra.

Ronny Wagner kifejti: “Az alacsonyabb kamatszint csökkenti a fix kamatozású értékpapírok, például a kötvények vonzerejét is, amelyeket a befektetők az arany konkurenciájának tekintenek. És: Ha az amerikai Fed kiveszi a tempót a kamatpolitikájából, akkor az amerikai dollár is veszít vonzerejéből – az árfolyam esik.”

A központi bankok aranyvásárlásai támogatják az arany árát

Javaslat!

Havi megtakarítás 50 eurótól a Partner Banknál!

Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Értékőrző trezorok - Értékőrző kincstár

  • Fizikai arany: vagyontárgy a bizonytalan időkre
  • Az aranyat 100%-ban fizikai állapotában Ausztriában őrizzük trezorban
  • Legkiválóbb minőségű arany: 24 karátos, 999,9-es finomságú színarany
  • Rövid idő alatt rendelkezésre áll értékesítéssel vagy kiszolgáltatással
  • Lehetséges a rendszeres aranyvásárlás

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!