Túl késő megvenni az Eli Lilly részvényt?

Az Eli Lilly a magas értékelés ellenére is jó vétel?
  • Az Eli Lilly részvényei hihetetlenül jól teljesítettek, és most nagyon magas nyereségszorzón kereskednek velük.
  • Az üzletágnak azonban van néhány kivételesen vonzó növekedési lehetősége.
  • A hosszú távú befektetők számára a gyógyszergyártó részvényei még mindig jó választásnak bizonyulhatnak.

A 325 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező  üzlet (Eli Lilly vállalat) már most is óriási – van még sok tere a növekedésnek?

Az Eli Lilly  az egyik legjobb legnagyobb Amerikai Egészségügyi Vállalat, és az évek során enyhe, de következetes növekedést produkált. Az elmúlt évtizedben pedig több mint 550%-kal emelkedett a részvényárfolyama. Bár portfóliójában van néhány nagyszerű eszköz, amely hosszú távú növekedést biztosíthat, a részvény nem is olcsó, körülbelül 50-szeres nyereséggel kereskedik.

  • Az Eli Lilly részvényei túl gyorsan emelkedtek és túl drágák lettek, vagy ez még mindig egy olyan részvény, amely feljebb mehet?
  • Eli Lilly to cut insulin prices, cap costs at $35 for many people with diabetes – WSVN 7News | Miami News, Weather, Sports | Fort Lauderdale

Az elemzők továbbra is pozitívan ítélik meg az üzletágat.

Decemberben több elemző frissítette az Eli Lillyre vonatkozó árcéljait. Még a legalacsonyabb, 375 dolláros célár is magasabb, mint ahol a részvény ma kereskedik. A legmagasabb, 440 dolláros előrejelzés pedig, amely a Morgan Stanley-től származik. A részvény jelenlegi árfolyamához képest több mint 25%-os potenciális emelkedést jelez. Ez azonban nem biztos, hogy elég csábító hozam a befektetők számára, tekintve a részvénypiac mai lehetőségeit, mivel számos levert részvény jobb hozamot kínálhat.

Eli Lilly and Company Chart

Néhány kulcsfontosságú eszköz kulcsfontosságú lehet a cég jövője szempontjából.

Sok egészségügyi vállalat reméli, hogy legalább egy olyan blockbuster gyógyszerrel rendelkezik, amely 1 milliárd dolláros vagy annál nagyobb bevételt termel, és amely köré felépítheti üzleti tevékenységét. És ez gyakran elég ahhoz, hogy a befektetőkből némi izgalmat és bikakedvet váltson ki, különösen a vállalat korai növekedési szakaszában. Az Eli Lilly több blockbusterrel is rendelkezik, köztük a legkelendőbb diabéteszgyógyszerrel, a Trulicityvel, amely 2021-ben 6,5 milliárd dolláros forgalmat hozott a vállalatnak, és a teljes bevétel (28,3 milliárd dollár) közel negyedét tette ki.

Eli Lilly strikes $630 million deal with Confo Therapeutics for non-opioid neuropathic pain drug

Ami azonban a jövőben valószínűleg feljebb lendíti a részvényeket, az néhány olyan új termék lehetősége, amelyek milliárdos bevételt generálhatnak. Az egyik ilyen a Mounjaro (tirzepatid) cukorbetegség elleni kezelés, amely a fogyásban is hatékony segítséget nyújt. A tirzepatidot még nem engedélyezték súlycsökkentő kezelésként, de ha ez megváltozik, az hatalmas lehetőséget jelenthet. Egyes elemzők szerint a gyógyszer a csúcspontján hihetetlen 25 milliárd dolláros bevételt hozhat.

Az Eli Lilly Alzheimer-kór elleni gyógyszere, a donanemab egy másik izgalmas gyógyszer, amely csúcspontján legalább 6 milliárd dolláros bevételt hozhat. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal a hónap elején elutasította a donanemab gyorsított engedélyezését, a nem megfelelő betegadatokra hivatkozva. Azonban csak nagyobb mintát akartak (100+ beteg, akik legalább 12 hónapig használták a donanemabot), így ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a gyógyszer nem kapja meg az engedélyt. A vállalat hamarosan több adattal fog rendelkezni, mivel a tervek szerint az idei második negyedévre tervezi a 3. fázisú vizsgálat eredményeinek felolvasását, és ekkor kezdi meg a hagyományos engedélyezés kérelmezésének folyamatát.

Rengeteg növekedés lehet az Eli Lilly részvénynél, de az egyetlen dolog, ami akadályozhatja a részvények emelkedését, az a jelenlegi árfolyam.

Túl magas a részvények értékelése?

Eli Lilly Falls Despite Positive Phase 3 Results From Taltz Study - TheStreet

A nyereség több mint 50-szeresével az Eli Lilly jóval az egészségügyi részvények átlagos, 22-es szorzója felett kereskedik. Még a jövőbeli nyereségre vonatkozó elemzői becslések alapján is 40-es szorzóval kereskednek , az iparági átlag 16-os értéke is alatta van. Az elmúlt néhány évben az Eli Lilly részvényárfolyama gyorsabban emelkedett, mint a nyereség, és ez növekvő prémiumot eredményezett.

Nem kérdés, hogy az Eli Lilly részvényei drágák, és a befektetők számára az a kérdés, hogy a felár indokolt-e.

Az Eli Lilly a magas értékelés ellenére is jó vétel?

Egyszóval válaszolnék:IGEN! De inkább részletezem: Az Eli Lilly részvényei drágák, de a befektetőknek gyakran kell prémiumot fizetniük, ha az üzletág ilyen erős növekedési potenciállal rendelkezik. A veszély az, hogy túlságosan aggódunk a jelenlegi nyereségszorzó miatt, különösen akkor, ha a vállalat a jövőben több milliárdos többletbevételt fog generálni. Ami jelentősen növelheti a nyereséget, ezáltal csökkentve a nyereségszorzót, és ezzel olcsóbbnak tűnhet.

JAVASLAT

Ha Ön hosszú távú befektető, aki hajlandó megvásárolni és legalább öt évig tartani a részvényt, akkor még biztosan nem késő megvenni a részvényt. Mivel az Eli Lilly által a jövőben elért óriási növekedés bőven ellensúlyozhatja a ma még magasnak tűnő árfolyamot. Az Eli Lilly részvény darabja 2023.03.24-én 336,13 dollár. Így 10 darab vásárlása 3361,3 dollárba azaz az aznapi 358 ft/ USD árfolyamon 1.203345 forintba kerül. Az Eli Lilly részvényt megveheti akár egyedi részvényként diverzifikálva dolláros és eurós számlára is, de megvásárolhatja akár egy vagyonkezelt számlán a Healthcare vagyonkezelt részvénykosárban.

Healthcare logistics – state of the art | FIEGE

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!