Az arany ereje avagy stabilitás napjainkban

Arany befektetés

Emelkedő tendencia

Az arany azonnali ára 2021-ben eddig mintegy 6 %-kal esett, és unciánként 1800 dollár alá süllyedt. A csökkenés 2022-ben folytatódott, és 2022. október 1-jén 1.620,75 dolláron éves mélypontot ért el, majd ismét emelkedni kezdett. Az arany ára 2023. november 16-án unciánként 1.959,46 dolláron állt. Vagyis nem volt jó befektetés? Dehogynem.

Egy olyan gazdasági környezetben, amelyet bizonytalanság és volatilitás jellemez, az arany ára továbbra is a globális piacok stabilitásának és bizalmának kulcsfontosságú mutatója. Jelenleg  az arany ára 2000.77 amerikai dolláron áll, a héten  enyhe, 0,03%-os csökkenést  is láthattunk . Az enyhe esés ellenére az arany az elmúlt héten 1,02%-os pozitív teljesítményt mutatott.

Goldpreis - Gold Chart

Tekintettel a koronavírus-válság idején a központi bankok expanzív állami és vállalati finanszírozására, az okos befektető 2.300-2.500 dollárra emelte az arany unciánkénti árcélját. Ez a kiigazítás a befektetési alternatívák hiányát és a közelgő inflációs szakaszra vonatkozó várakozást tükrözi.

Az aranypiac technikai elemzése

A technikai elemzés az arany árának emelkedő tendenciáját mutatja. Az ár az elmúlt 10 nap mozgóátlaga (GD-10) felett van, ami rövid távon pozitívnak tekinthető. Egy kulcsfontosságú ellenállási terület 2007 dollárnál található. Ha ez leküzdhető, a bikák folytathatják dominanciájukat. Másrészt az 1918 dollár körüli terület kritikus támasz zónát képez. E szint felett maradva megerősödne a felfelé irányuló trend, míg az alá kerülés a helyzet romlásához vezethet.

2023 Klondike Gold Rush 200 dollars 999.99 gold coin - arany befektetés

Mi vár ránk az elkövetkező hetekben

Az elkövetkező hetekben és hónapokban kulcsfontosságú lesz, hogy figyelemmel kísérjük a makrogazdasági fejleményeket és a politikai döntéseket. Ezek a tényezők nemcsak az arany árfolyamának irányát fogják befolyásolni, hanem betekintést nyújtanak az általános gazdasági helyzetbe és a hagyományos és alternatív eszközosztályokba vetett befektetői bizalomba is.

Arany ára amerikai dollárban

Gold, Goldpreis, US-Dollar, Goldchart

Az arany grafikonján dollárban kifejezve is ígéretesnek tűnik most a helyzet. A héten  az arany ára az amerikai határidős kereskedésben 2023. október 30-a óta először zárt a 2000-es szint felett. A 200 napos mozgóátlaghoz való visszatérés itt is élénk ellenmozgás alapját képezte. Az arany árfolyamának most a közeljövőben a 2.010 dolláros szint fölé is át kellene törnie, hogy a fontos kerek árküszöbért folytatott harc egyelőre lezárulhasson. Ez szabaddá tenné az utat az eddigi csúcs megtámadásához. Ez még mindig 2020. augusztus 6-ra datálódik – 2.069,40 USD/uncia szintre. Jelenlegi rés: még mindig 3,4 százalék.

Aranyláz 2023 – fektessen be most és profitáljon hosszú távon!

Ezekkel az aranybefektetésekkel 2023-ban átlagon felüli nyereséget kaszálhat!

Bullion By Post | Invest In Gold Bars And Coins

Indítson el Ön is már most aranymegtakarítást!

Partner Banknál a legmagasabb minőségű 999,9 finomságú 24 karátos aranyhoz lehet hozzájutni “Good Delivery” garanciával. Mivel az arany értéke időről időre változhat, ezért a Partner Bank lehetővé teszi az arany letét hosszútávú felépítését, alacsony összegű rendszeres arany vásárlással. Ezzel az arany megtakarítási tervvel könnyen és kényelmesen juthat a befektető fizikai aranyhoz és profitálhat a költségátlagolási hatás esetleges pozitív eredményeiből, vagyis amikor az árak esnek több aranyat lehet venni, amikor emelkednek akkor kevesebbet.

A fizikai aranyat ausztriai széfekben őrzik. A befektetők 50 grammos kiszerelésekben, vagy annak többszöröseiben juthatnak hozzá az aranyhoz, valamint szintén fennáll a biztosított kiszállítás lehetősége. A Partner Bank letét  meghatározó tényezője az áttekinthetőség. A letét tulajdonosa naponta megnézheti saját aranyának aktuális értékét az Online Ügyfélszolgálat felületén. A befektető bármikor eladhatja aranyát részben, vagy akár teljes mértékben, majd pedig az értékesítés eredménye kiutalásra kerülhet.

gold1360062185Előnyök

A fizikai arany, mint tulajdon értéket jelent bizonytalan gazdasági helyzetekben

Védelem az inflációval szemben.

A legjobb minőségű: 999,9 finomságú, 24 karátos aranyhoz lehet így hozzájutni.

Az arany 100%ig fizikai formában rendelkezésre áll egy

ausztriai széfben

Egyösszegű befektetés lehetséges 2.500 EURO-tól. Míg havonta akár 50 euró azaz 20.000 forintnak megfelelő összeggel is nyithat arany megtakarítási számlát.

Gyorsan lehet róla rendelkezni, vagy szállíttatni (50 gramm vagy annak többszörösét)

Fizikai Arany – az előgondoskodás egyik eszköze

Wie weit steigt der Goldpreis noch?

A Partner Bank által kínált ARANY LETÉT
Vagyonkezelés, közösen Önnel!
Aranyban történő rendszeres megtakarítás lehetséges

Áfa mentes Értékemelkedés 1 éves megtartási idő meghaladtával magánvagyon esetén adómentes

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!