Az arany jelenlegi ára: 2023. június 23-án

az arany ára

Az arany mai ára (XAU) 56,72 euró 24 karátos arany grammonként, azaz 1764 euró unciánként 9:32-kor. Az ár 0,92%-kal magasabb a tegnapi 56,20 eurós záróárnál, 1,68%-kal alacsonyabb a múlt hétinél és 3,29%-kal alacsonyabb a múlt hónapinál. A 24 karátos arany grammonkénti árának 52 hetes csúcsára 59,78 euró, 52 hetes mélypontjára 57,05 euróval lehet számítani.  A 22 karátos arany grammonkénti ára 51,88 €.

Az arany árának hozama

Ha Ön egy gramm 24 karátos aranyat vásárol a mai 56,72 eurós áron, és 10 év múlva eladja, évi 10%-os átlagos hozam mellett, akkor a kamatos kamatokkal együtt körülbelül 97,44 eurót keresne.

Ha értékpapíron keresztül szeretne aranyba fektetni, több lehetőség is van. A stuttgarti és a frankfurti tőzsdék által kibocsátott Euwax vagy Xetra arany népszerűek. Ezek olyan certifikátok, amelyek az arany árfolyamát reprodukálják, és az aranyra vonatkozó fizikai szállítási igényt tartalmaznak. Adózási szempontból úgy kezelik őket, mint a valódi aranyat. A nyereség egy év után adómentes.

Goldpreis - Gold Chart

Arany ára

Az arany árának gyengélkedése a múlt héten is folytatódott. Többek között a további várható kamatlépésekre utaló jelek is terhelték az árat. Az Egyesült Királyságban ez a felár nemrégiben a vártnál magasabb volt. Az amerikai jegybankárok is egyértelművé tették, hogy az út vége még nem érkezett el. Ezt többek között Jerome Powell Fed-elnök jelentette ki az amerikai kongresszusnak benyújtott jelentésében. Másrészt pénteken ismét – különösen az eurózónában, Németországban – az esetleges gazdasági visszaeséssel kapcsolatos aggodalmak uralkodtak. És miközben a részvénypiacokon felhősödött a hangulat, az arany és az ezüst rövid időre profitálni tudott.

Gold, Goldpreis (Bild: Goldreporter)

Milyen fejlemények történtek az amerikai határidős piacon?

Nézzük először a heti CoT-adatokat, amelyekben az arany határidős ügyletek legnagyobb kereskedői csoportjainak pozíciói szerepelnek 2023. június 20-án. Itt a “commercials” nettó rövid pozíciója 0,26 százalékkal 186.537 kontraktusra emelkedett az előző héthez képest. Ez azt jelenti, hogy összességében ezek a kereskedelmi kereskedők 580 tonna aranynak megfelelő mennyiséggel álltak az eladási oldalon (előző hét: 578 tonna).

Ezzel szemben a “nagy spekulánsok” nettó vételi pozíciója 1,73 százalékkal 162 975 kontraktusra nőtt. Eközben a “menedzselt pénzek” (“fedezeti alapok, befektetési társaságok”) nettó vásárlása 1,87 százalékkal 76 039 kontraktusra nőtt.

Gold (XAU/USD): Bulls coming out of the shadows

Az arany árának alakulása

Az arany ára a kereskedési hetet az amerikai határidős jegyzések alapján unciánként 1.930,30 amerikai dolláron zárta (augusztusi kontraktus). Az ár ezzel 2 százalékkal csökkent az előző héthez képest. Pénteken azonban egyértelmű próbálkozások mutatkoztak a fellendülésre, miután az ár az 1.920 dolláros heti mélypontról átmenetileg jó 25 dollárral visszatért felfelé. A kereskedés végére azonban az arany a nyereség jó felét visszaadta.

Gold Price Forecast: XAU/USD ascents gradually amidst high US bond yields,  post solid US data

Vegyen Ön is aranyat rendszeres megtakarítással hosszútávra és így elkerülheti a nagyobb visszaeséséket.

A Partner Banknál kiváló minőségű, 24 karátos, 999,9-es finomságú színaranyból készült aranyrudak vásárolhatók „Good Delivery“ minőségi garanciával. Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett, a Partner Bank azt a lehetőséget is felkínálja ügyfeleinek, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsenek fel aranyállományt. Ezzel az aranyvásárlási programmal az ügyfelek egyszerűen és kényelmesen vásárolhatnak fizikai aranyat, és közben profitálhatnak a lehetséges cost-average hatásból: Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Is Gold a Good Investment In 2023?

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!