Magasabb kamatot szeretnél euróban? Vásárolj fix eurós Lengyel Államkötvényt

Lengyel Államkötvény, mint stabilitás

Mindenki aki a biztonságra törekszik a fix kamatozást keresi. Szeretne  biztonságot, ugyanakkor magasabb kamatot. Abban ugye egyetértünk, hogy nagy ritkán megy csődbe bármilyen állam. Ahhoz sok mindennek meg kell történnie. Ezért ahogy annak sincs most esélye, hogy a Magyar Állam csődbe menjen a Lengyel Államnak sincs. Sőt Lengyelország GDP-je, Állam-háztartása sokkal erősebb, mint a mienk. Mint tudjuk Lengyelország fizetőeszköze az euró, Lengyelország is bocsátott viszont ki Államkötvényt, hiszen neki is szüksége volt a kis és nagy befektetőktől hitelre. 2010-ben Lengyelország kötvényt bocsátott ki 3 milliárd euró értékben 5,25% kamattal 1000 eurós címletekben. A kibocsátás 15 évre szólt.

Republic of Poland Twenty Year Six Per Cent U.S. Dollar Gold Bond 100. Bond  Issue of 1920 Due 1st April 1940 ...The National City Bank of New York |  Republic of Poland -

Kötvényvásárlás

Jelenleg a XS0479333311 ISIN számú Lengyel Államkötvény 102,84%-on áll. Lejárata 2025.01.20-a. Minden évben 5,25%-os eurós kamatot fizet. Ez hozamban 3,57% -os eurós hozamot jelent. A Partner Bank a Frankfurti tőzsdén keresztül tud vásárolni jelenlegi vagy új ügyfeleinek ebből a kötvényből amennyiben szeretnének. A kötvény minimális vásárlása 3000 euró.

Lengyelország Költségvetési hiánya

Poland preps first dollar bond in six years

 

Lengyelország 2022-es költségvetési hiánya a vártnál jóval alacsonyabb, 12,4 milliárd zloty (2,80 milliárd dollár) volt – közölte március elején a miniszterelnök, mivel a feltörekvő Európa legnagyobb gazdasága eddig elkerülte a recessziót, miután az ukrajnai háború következményei miatt a gazdaságot sújtották.

“Költségvetési hiányunknak (2022-ben) mintegy 30 milliárd zlotyra kellett volna rúgnia” – mondta Mateusz Morawiecki egy sajtótájékoztatón a kormány 2022-es költségvetési előrejelzésére utalva. “Ma azonban azt mondhatom, hogy a 2022-es hiány 12,4 milliárd zloty, ami sokkal jobb, mint amit a közgazdászok jósoltak”.

Lengyelországot azonban megrázta a tőle keletre kibontakozó háború és az emiatt elszabadult, szárnyaló infláció, és mivel a bruttó hazai termék (GDP) 2023 negyedik negyedévében zsugorodott, az ország követheti a regionális versenytársakat, Magyarországot és Csehországot a technikai recesszióba, ha a GDP a folyó negyedévben ismét csökken.

Az államháztartási hiány 2022-re, amely a helyi hatóságok kiadásait is magában foglalja, a bruttó hazai termék mintegy 3%-a – mondta Morawiecki.

Polish zloty and euro banknotes backgrou... | Stock Video | Pond5

Javaslat

 

Javaslat vásároljon Lengyel Államkötvényt 2 évre fix 5,25%-os eurós kamattal és 3,57% reálhozammal. Minimális vétel 3000 euró azaz 114000.000 forint plusz költség. Az államkötvény egy stabil eszköz biztonságot ad nemhiányozhat a portfólióból és mivel az euró is stabilitást ad és vélhetően a forintunk ismét lejtmenetbe kapcsolhat ez kiváló lehetőség a részvények vásárlása mellé.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Poland profile - Timeline - BBC News

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!