BB Biotech veszteséget jelentett 2023 első három hónapjára vonatkozóan-de mégis vonzó lehet

BB Biotech Ceo
  • A BB Biotech AG közölte, hogy 2023 első negyedévében 254 millió svájci frank veszteséget szenvedett el.
  • A befektetési vállalkozás a múlt hónapban részvényenként bruttó 2,85 svájci frank osztalékot fizetett.
  • A BB Biotech részvényei jelenleg 27,4%-kal estek vissza az év elejéhez képest.

A BB Biotech AG  veszteséget jelentett 2023 első három hónapjára vonatkozóan.

BB Biotech's Dallas Webb: «The fundamentals of biotech have never been  stronger» - Insights | Bellevue Group AG

A BB Biotech vesztesége csökkent az előző év azonos időszakához képest.A kizárólag biotechnológiára fókuszáló befektetési vállalkozás közölte, hogy az első negyedévben 254 millió svájci frank (284,45 millió dollár) veszteséget szenvedett el. A tavalyi év azonos időszakában azonban még nagyobb, 300 millió svájci frankos veszteséget jelentett. A svájci cég a részvényeseknek írt levelében közölte: “Az erős évkezdetet a kisebb és közepes kapitalizációjú vállalatok eladása követte. A biotechnológiába áramló alapok – ami egy fontos mutató – továbbra is negatívak maradtak.”

BB Biotech logo in transparent PNG and vectorized SVG formats

A vállalat története

A BB Biotech AG egy svájci befektetési társaság a biotechnológia területén. 1993 óta a SIX svájci tőzsdén, 1997 óta a német TecDAX-en, 2000 óta pedig az olasz Borsa Italianán jegyzik. A vállalat elsősorban az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában fektet be. A BB Biotech-et a Bellevue Group egyik részlege, a Bellevue Asset Management kezeli, és a csoport kezelt vagyonának mintegy 40%-át teszi ki. A BB Biotech befektetési stratégiája hosszú távú időhorizontra terjed ki, és olyan biotechnológiai cégeket céloz meg, amelyek vagy már bevált termékekkel rendelkeznek a piacon, vagy ígéretes gyógyszerjelölteket tartanak előrehaladott fejlesztési szakaszban.

Stabil portfólió

BB Biotech: «Cancer medicine improves the chances of a cure» - Insights |  Bellevue Group AG

A BB Biotech a negyedévet 28 cég névvel zárta portfóliójában. Ezek több mint 1/3-a nyereséges vállalat. A “BION” az év végi csúcsához képest körülbelül 20%-os csökkenést mutat.

A BB Biotech a múlt hónapban osztalékot fizetett. A tőzsdei hír körülbelül egy hónappal azután érkezett, hogy a BB Biotech megtartotta éves közgyűlését, ahol a részvényesek részvényenként bruttó 2,85 CHF osztalékot hagytak jóvá.

A BB Biotech az idei első negyedévet 114% közeli befektetési szinttel zárta.

 

A részvényeseknek írt levélben ez áll:

A továbbra is magas befektetési szint tükrözi a menedzsment csapat pozitív álláspontját, miszerint számos vállalat vonzóan értékelt a biotechnológiai ágazatban az elmúlt két év korrekciója után.
A BB Biotech arra számít, hogy a portfóliójába tartozó vállalatok növelni fogják a részvényesek hozamát, mivel továbbra is elérik a szabályozási és kereskedelmi mérföldköveket. Mivel befektetési társaságról van szó, a “BION” teljesítménye közvetlenül függ a birtokában lévő biotechnológiai részvényektől.

BB Biotech Chart

Javaslat

 

Hosszútávra szerintem megéri BB Biotech részvényt vásárolni alacsony árfolyamon. Aktív befektetőként a BB Biotech egy koncentrált, nagy valószínűségű biotechnológiai portfólióba fektet be. A portfóliócégek termékei jelentős, kielégítetlen orvosi szükségletekkel rendelkező területeket céloznak meg, és így nemcsak átlagon felüli értékesítési és profitnövekedési potenciállal rendelkeznek, hanem jelentős pozitív hatást gyakorolnak a társadalomra is.

A befektetőket vonzhatják az olyan ismerős zöld iparágak, mint az elektromos járművek vagy a napelemgyártók, vagy a kifejezetten szociálisan tudatos márkák. A legértékesebb ESG befektetések közül azonban sokan olyan, alapvetőbb ágazatokban vannak, mint a biotechnológia. A biotechnológia alapvető célja az emberi szükségletek vagy igények kielégítése az életminőség javítása érdekében. A gyorsan növekvő iparágak közül a legvonzóbbak közé tartozik, 2016 és 2021 között évente átlagosan több mint 10%-os bevételnövekedéssel, a 2016-ban 139,4 milliárd USD összbevételből 20211-re 216,7 milliárd USD összbevételre számíthat.

A BB Biotech AG arra törekszik, hogy a fenntarthatóság tekintetében a vállalatok vezető csoportjába tartozzon.

BB Biotech AG

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!