Hogy kereshetsz rövidtávon évi 5% -ot dollárban

hogy-kereshetsz-rovidtavon-evi-5%-ot-dollarban

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mi lehet az a “tuti ” megoldás ami kevésbé kockázatos, de jövedelmező. Elárulom kevés ilyen van. Értékpapírba fektetsz akkor több kockázatot kell vállalni. Mind kötvényné, mind részvénynél, de a vállalati vagy Államkötvényeknél egyaránt. Kevésbé más a helyzet a befektetési alapoknál és az ETF-nél, ETC-nél és az arany befektetésnél.

Számolj le a csodákkal! - Első lépések a jó befektetés felé: a kockázat és  a haszon - Az én pénzem

De mik azok a buktatók amire oda kell figyelni?

  • Országkockázat
  • politikai kockázat
  • devizakockázat
  • árfolyamkockázat
  • Kibocsátói-/ Fizetőképesség kockázat
  • Kamatkockázat
  • Likviditási kockázat (beleértve a korlátozott kereskedési lehetőséget is)
  • De én ide sorolnám a hitelminősítők által kapott besrololást is(AAA+, AA, BB, BBB, BBB-, CCC stb stb…)

Fontos ezenkívül természetesen részvényeknél vagy ETF-nél a Cash-flow, a likviditás, a cég ismertsége stb is.

A részvénybefektetés kiválasztása során olyan fontos pénzügyi mutatószámokra, mint pl. az árfolyam/könyv szerinti érték aránya, árfolyam/nyereség aránya, árfolyam/Cash-flow aránya, az osztalékhozamok, a saját tőke megtérülési mutató (Return on Equity), az árbevétel növekedése, stb. lehet alapozni.

12. Amit a befektetésekről, megtakarításokról tudni érdemes -  Privátbankár.hu

De mégis akkor mi az amit most szeretnék ajánlani?

Természetesen a kockázatoktól mentes befektetésben én sem hiszek, tehát nem azt. De azért gondoljunk bele, mennyi az esélye pl egy német vagy egy magyar vagy akár egy amerikai államnak, hogy csődbe menjen. Ezért most az Amerikai Egyesült Államok 2019-ben kibocsátott és 2024-ben lejáró Államkötvényéről beszélnék. Persze a károgok és trollerek most mondanák, hogy “juj Amerikának kölcsönadni veszélyes, tuti csődbe megy”-de gondoljátok végig, miért is menne. Richard Nixon Amerikai elnök óta már 83 alkalommal volt bajban az amerikai állam és ugyanennyiszer emelték meg az adósságplafont. Ha Amerika csődbe menne akkor a világ “összeomlana”-nyilván ez senkinek sem érdeke. Megoldják, vagy adósság plafonemeléssel vagy fizetésátütemezéssel vagy aranytartalékból való fizetéssel. De lássuk a megoldást ahová érdemes betenni forintot, hiszen kihasználhatjuk az alacsony forint/ dollár árfolyamot is.

Megint fékezett az infláció az USA-ban - Napi.hu

2019/24 USA Államkötvény

2019.április 30-án az USA Államkötvényeket bocsátott ki 100 dolláros címletekben amelyek  már másodlagos piacon megvehetőek és Magyar állampolgárságú ügyfél is hozzáférhet. Ezen kötvények minimum 3000 dollárral vásárolhatóak meg a Partner Bankon keresztül, kamatfizetés évente történik 2,25%-os kamatra. De a befektetőknek jó hír, hogy a kötvény árfolyama 100% alatt van, méghozzá 97,38%-on áll. Így az államkötvényre az évesített hozam vagyis az ügyfélnek a nyereség bruttó 5,37% lehet.

Amerikai Egyesült Államok - USA | Körutak | Utazás | OTP TRAVEL Utazási  Iroda

Egy 2019-es New York Times idézet

“Ezen a héten a kincstár 34 milliárd dollár értékben ad el hároméves kötvényeket és 45 milliárd dollár értékben 5 éves kötvényeket, szerdán 26 milliárd dollár értékben 10 éves, csütörtökön pedig 18 milliárd dollár értékben 30 éves kötvényeket. Emellett 51 milliárd dollár értékben három hónapos és 45 milliárd dollár értékben hat hónapos váltókat, valamint várhatóan 65 milliárd dollár értékben egy hónapos váltókat is árverésre bocsát.”

“Elemzők, akik szerint a piacnak nem lesz gondja az e heti ajánlatok megemésztésével, úgy látják, hogy a kormány egyre inkább a magánbefektetőkre szorul a készpénzszerzésben, mivel a FED tovább csökkenti kötvényállományát. A cél az, hogy a korábbi recesszió leküzdése érdekében végrehajtott három masszív eszközvásárlási fordulóval több mint 4 billió dollárra nőtt mérleg összezsugorodjon.”

Betöltött szerep

Az amerikai állampapírpiac a világ legmélyebb és leglikvidebb állampapírpiaca. A kincstárpiacnak a világgazdaságban betöltött egyedülálló szerepe miatt likviditása és működése hatással van a kormányzat finanszírozási költségeire, a piacnak a pénzügyi eszközök árazásában kockázatmentes viszonyítási alapként betöltött szerepére, a kincstárpiacon tranzakciókat lebonyolító befektetők által viselt költségekre és a monetáris politika végrehajtására.

Van még egy nagy előnye az amerikai befektetésnek, hogy az elért kamatot félévente vagy évente tőkésíti, nincs időközi kamatfizetés. Ez egyrészt kamatos kamat-hatást eredményez, ami növeli a megtérülést. Másrészt pedig nem kell a kamatok újra befektetésével vagy felvételével vesződni.

10-Year US Treasury Note - Guide, Examples, Importance of 10-Yr Notes

 

Javaslat!

Vegyen Ön is minimum 3000 dollárnak megfelelő összegért Amerikai Államkötvényt vagyis középárfolyamon 340-343 Ft/USD csak 1.020.000 vagy 1029000 forint kell hozzá és élvezze a z 5,37 %-os hozamot. Ezzel a vásárlással akár egy olyan részvényét amin, 5-10% vagy annál nagyobb hozamra tett szert ideje realizálni, hogy az eddig megszerzett nyereség realizálódva meg is maradjon. Vásároljon dolláros kötvényekből. Kiváló vásárlásnak tűnik a NIKE , a Microsoft, a Berkshire HathawayTesla részvénye és a a Good-Year 5%-os kamatot fizető kötvénye mellé a Harley Davidson kamatfizetésű kötvénye is. Illetve ha minimum 5-10 millió forinttal rendelkezik és bízik az euróban és nem szeretné forintban tartani a pénzét javaslom vegyen fix kamatozású eurós, dolláros államkötvényeket és vállalati kötvényeket.

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!