Befektetés aranyba avagy van-e feljebb még

arany és Indiana Jones

Befektetés aranyba

Ha azt gondolja, hogy az arany már elérte a csúcsát, és már nem éri meg befektetni, akkor téved. Tartsa szem előtt a közmondást: “A jó dolgok azokhoz jutnak, akik várnak”. Értse az aranybefektetést hosszabb távú “projektként” és ne spekulatív tárgyként. Ha Önt csak az értéknövekedés és a hozam érdekli, az arany inkább alkalmatlan befektetésnek. Az aranyat 2023-ban még mindig elsősorban vagyonvédelemként és “biztonságos menedékként” szeretnék a befektetők megvásárolni.

Természetesen a teljesítmény is döntő kritérium, de nem ez lehet a döntő érv az aranyvásárlás mellett. Az arany 2023-ban még nem éri el a csúcsát, ahogyan 2024-ben és valószínűleg 2030-ban sem. És még ha az aranynak lesz is egy “rossz” éve, szinte biztos, hogy ezt a következő év kompenzálni fogja.

Mi a befektetési arany? | Aranypiac

Előrejelzés

Az alábbi arany előrejelzésünkből megtudhatja, hogy az arany ára 2023-ban várhatóan milyen fejlődésen megy keresztül.

  • Mi lesz a következő lépés?
  • Vajon 2023 jó év lesz az arany számára?
  • Pozitív teljesítmény az év eleje óta (+ +3,31 %! 2023 januárjában).
  • Stabil (átlagos) árszint 1700 euró/uncia felett, de nem várható tartósan magas árszint?
  • Új történelmi csúcsok elérése lehetséges az euróövezetben és az amerikai dollárövezetben

Az arany értéke továbbra is változékony marad, a tendencia felfelé mutat.

Gold to $4000 in 2025 – The Daily Gold

A legfontosabb befolyásoló tényezők:

A legfontosabbak a következők:

  • Infláció
  •  recesszió
  • irányadó kamatláb

Az újabb erős aranyévre utaló jelek mindenképpen megvannak, a 2022-es válságtémák – mindenekelőtt az infláció – 2023-ban is foglalkoztatni fognak minket. Ugyanakkor nehéz pontos aranyár-előrejelzést adni 2023-ra, mivel túl sok tényező (infláció, recesszió, irányadó kamatláb) befolyásolja végső soron a teljesítményt. Mivel az olajár jelenleg igen magas és az még mindig egyre erősödik, így az infláció egyre magasabb lehet újra, avagy mind Amerika (FED) illetve az EKB fenntartja a magas kamatait, hogy enyhítse az inflációt. Viszont ez kedvezhet az aranynak és megnövekedhet ismét a kereslet és az arany árfolyama.

Rövid távon valószínűleg a lefelé mutató kockázatok dominálnak.

1 GRAM GOLD 9999 FINE VALCAMBI SUISSE BULLION | eBay

“Mivel a dollárindex fél éve a legerősebb, az inflációval védett amerikai államkötvények hozama magasabb, mint 2009-ben bármikor, és folytatódik az arany ETF-ekből való kiáramlás, az arany árfolyamának valójában egy emelettel lejjebb kellene lennie” – mondta Elias Hafner, a ZKB befektetési stratégája a cash.ch-nak. Ennek ellenére az arany viszonylag magasan és még mindig szűk sávban mozog. A központi bankok aranyvásárlásai, a folyamatos inflációs bizonytalanság és a borús gazdasági kilátások segítenek megmagyarázni az arany árfolyam ellenálló képességét. Így az aranyat “recessziós fedezeti eszköznek”, biztonságos menedéknek és válságvalutának tekintik. A relativizáló érvek ellenére az arany a Hafner szerint ambiciózusan értékeltnek tűnik, tekintettel a magas alternatív költségekre, és rövid távon a lefelé mutató kockázatok dominálnak.

Goldpreis - Gold Chart

Arany hosszútávú előrejelzése

A háttérben azonban megfigyelhető, hogy különösen az Oroszország elleni G7-szankciók (SWIFT) bevezetése óta számos központi bank és ázsiai – különösen kínai – befektető fizikai kereslete masszívan megnőtt. A feltörekvő országok központi bankjai egyre inkább diverzifikálni akarják devizatartalékaikat. A sanghaji aranytőzsdén a múlt héten időnként 6 százalékos felárat fizettek a nyugati tőzsdéken, például Londonban vagy Chicagóban az arany árához képest. Ez a kínai jegybank intervencióival is összefügg, amely a gyenge kínai valuta ellen interveniál, de Hans Peter Schmidlin, a Basler Kantonalbank és a Bank Cler árupiaci elemzője és befektetési tanácsadója szerint csak részben magyarázza a különbséget.

bootsy52 (Carsten Menke) · GitHub

Carsten Menke, a Bank Julius Baer nemesfém-szakértője úgy látja, hogy az arany árának ellenálló képessége ingatag talajon áll: Nevezetesen azt a várakozást, hogy az amerikai recesszió az amerikai monetáris politikában gyors fordulatot fog eredményezni. “Bár ez a csoport egyre kisebbnek tűnik, továbbra is hallatják hangjukat az aranypiacon”. Ezzel szemben vannak azok, akiknek a gazdasági kilátásai konstruktívabbak, és akik nem számítanak recesszióra az USA-ban. Menke ezért egyelőre nem számít arra, hogy a FED csökkenteni fogja a kamatokat.

Giovanni Staunovo, a UBS árupiaci elemzője világviszonylatban optimistább:

UBS hires team of Middle East private bankers from Credit Suisse - Arabian  Business

“Arra számítunk, hogy az arany ára jövőre új rekordszintre emelkedik, mivel feltételezzük, hogy a Fed jövőre kamatot fog csökkenteni, és a dollár gyengülni fog”. A piac optimista nézetét az is alátámasztja, hogy jelenleg az amerikai határidős aranykereskedésben az átlagosnál alacsonyabbak a nyitott pozíciók. Az alacsony számok a múltban gyakran jelezték az arany árának mélypontjait. Az emelkedő aranyárral az aranyban lévő hosszú pozíciók iránti érdeklődés is újra nő.

 

Van még helye az aranynak a befektetési portfóliókban? - Forbes.hu

Jó Tanács ! Havi megtakarítás már 50 euró azaz durván 19.500 forinttól elérhető

 

A mostani gazdasági helyzetben és egyébként is a fizikai aranyban a vagyonunk 15-20 % -át érdemes tartani. Fizikai aranynak ugye a 999,9 24 karátos befektetési aranyat nevezzük. Úgynevezett Good Delivery minőség, garancia. A mi  javaslatunk az, hogy a befektető vagyonuk egy részét fizikai aranyban tartsák a szatellit mag (befektetési stratégia) előgondoskodási koncepciója szerint, mert hosszútávon az arany mindig is védelmet jelentett az inflációs kockázatokkal szemben. Fizikai aranyat nem csak nagy befektető tud megvásárolni. Már az úgynevezett átlagpolgár havi megtakarításait abba tudja tenni, vagyis akár havi 50 eurótól hozzáférhető.

1 Kg Gold Bar Cast Bullion Fine Gold The Royal Mint

Befektetési arany legfontosabb tulajdonságai

  • Színarany (999.9 tisztaságú)
  • Vám és Áfa mentes
  • 100, 250, 500, 1.000 grammos tömbök – kézzelfogható befektetés
  • Nincs politikai, ország, partner kockázat
  • Egyedi sorszámozott aranytömbök
  • Minőségi bizonyítvánnyal rendelkezik
  • Nemzetközi minősítés – “good delivery” státusz
  • A világon bárhol elfogadott
  • Likvid, egyszerűen pénzre váltható

 

Nálunk a fizikai aranyat széfekben őrzik. De ha az ügyfél kéri, mi tudunk ügyfeleink részére akár 50 grammos kiszerelésben is házhoz szállítani. Az ügyfelek aranyát a Londoni Gold Fixing napi árfolyamán tartják nyilván unciában.

A nagy pénzrablás (TV Series 2017-2021) - Háttérképek — The Movie Database  (TMDB)

Javaslat havi megtakarítási lehetőség

Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Értékőrző trezorok - Értékőrző kincstár

  • Fizikai arany: vagyontárgy a bizonytalan időkre
  • Az aranyat 100%-ban fizikai állapotában Ausztriában őrizzük trezorban
  • Legkiválóbb minőségű arany: 24 karátos, 999,9-es finomságú színarany
  • Rövid idő alatt rendelkezésre áll értékesítéssel vagy kiszolgáltatással
  • Lehetséges a rendszeres aranyvásárlás

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!