Magyar Államkötvénnyel szeretnél 4,7%-ot keresni euróban?

eurós mák

Ma sokan sőt több millióan gondolják úgy, hogy a Magyar Államkötvénybe fektetni az egyik legbiztonságosabb. Az én cikkem most nem ebben fog állást foglalni. Mert nekem ez nem tisztem sem  ennek ellentmondani, megcáfolni és ennek igazat adni. Viszont ha már ezen lakosok, befektetők csak Államkötvényben vagy Államkötvényben gondolkodnak, akkor ez a cikk kimondottan nekik szól, hiszen az eurós Magyar Államkötvény előnyeire világit rá.

Megéri ilyen árfolyamnál eurós állampapírt venni? A hét videója - Privátbankár.hu

Magyar Államkötvény:

Lehet kevesen tudják, de azért nem árt tudni a kötvény egy hitelt megtestesítő értékpapír. Tehát ha Magyar Államkötvényt vásárolsz akkor a Magyar Államnak adsz kölcsön és kapsz rá egy “igéretetet “vagyis kamatot amit éves vagy féléves intervalumban az Állam neked megfizet a számládra és lejáratkor visszafizeti a kölcsönt (ha addig nem megy csődbe-“jelenleg” ez a veszély nem fenyeget minket).  Magyar Államkötvényt már az első és második világháború elött is bocsátott ki az állam és azért ne feledjük soha a Békekölcsönt se amit viszont sosem tudtak visszafizetni hiszen az is Államkötvény volt, de nem volt pénz az Államkasszába.

Jegyezz békekölcsönt! | archivnet.hu

Békekölcsön:

A második világháború után az újjáépítés, a jóvátételi kötelezettségek szinte megoldhatatlan anyagi nehézséget jelentettek a magyar kormányok számára. Az 1948-1949-es kommunista hatalomátvétel, ezzel egyidejűleg a szovjet gazdaságirányítási modell szolgai átvétele, amely párosult a kialakuló hidegháborús légkörrel. Mintegy tetézve az addigi gondokat – hatalmas beruházásokat vett tervbe és indított útjára. A túlzott nehézipari-hadiipari fejlesztések állandó forráshiányt eredményeztek, amelyet „külső” tőkebevonással kísérelték meg áthidalni. A megoldást a tervkölcsön (1949), majd a békekölcsön (1950-től) bevezetésében látták, amelyek a lakosság számára újabb súlyos terheket jelentettek. 1956 után a törlesztést egy időre felfüggesztették, majd az eredetileg ígértnél jóval később került a visszafizetésre sor.

Magyar Államkötvény euróban

Tudjuk, hogy a Magyar Államkötvény biztonságos, azt is , hogy magas kamatot ad. De azt kevesen tudják, hogy az Állam euróban is bocsátott ki többször Államkötvényt. Így 2020.04.28-én Magyarország euróban 1,125% -os kamatozású fix kamatú Államkötvényt bocsátott ki 2026.áprilisi lejárattal. Ez a kamatfizetés éves kamatfizetést jelent, a kibocsátás 1.milliárd euró értékben történt meg. Jelenleg minimum vétele 1000 euró, viszont másodlagos piacon vagyis a Partner Bankon keresztül a minimum vásárlás az 3 db azaz 3000 euró.

Euró Magyar Állampapír (EMÁP) 2023: jobb, mint a PEMÁP? - money.hu

Nekünk azaz a Befektetőknek  jó hír ( nyilván az Államnak annyira nem)

A Magyar Államkötvény árfolyama amit 2020-ban kibocsátottak szintén tőzsdén van. Jelenlegi árfolyama a 100%-hoz képest 91,7%. Tudni kell, hogy a kibocsátónak (Magyar Állam) vagyis a hitelkérőnek, mindig a 100%-ot kell visszaadnia, azt a énzt amit kölcsönkért. Miért jó hír ez nekünk, mert most ha 91,7%-on veszünk Állampapírt 1,125%-os kamattal azt lejáratkor 100%-al fizetik vissza, így nominál bruttó nyereségük éves szinten elérheti a 4,7%-os eurós hozamot a kamatokkal együtt, nem beszélve a forint gyengüléséről az euróval szemben.

Magyar állampapírba fektetni nem kell félnetek jó lesz - Privátbankár.hu

Zöld-kötvény avagy az eurós kötvényről bővebben

“Magyarország is megjelent a nemzetközi zöldkötvény-piacon. A 2020 júniusi, 1,5 milliárd eurós kibocsátást alaposan túljegyezték, vagyis alapvetően sikeresen mutatkozott be egy új elem a hazai adósságfinanszírozásban.”
A 2020. április 23-i első körben egy 2026-ban lejáró (6 éves) és egy 2032-ben lejáró (12 éves) devizakötvényt bocsátottunk ki, 1-1 milliárd euró értékben. 2020. június 2-án pedig 1,5 milliárd euró értékben zöld kötvénnyel is piacra lépett Magyarország. A 15 éves papír újdonság, ilyet eddig nem bocsátottunk ki. Magyarország Zöld Kötvény Keretprogramjának bemutatása és célja. A nemzetközi erőfeszítésekkel összhangban, Magyarország erősen elkötelezett az éghajlatváltozás és
a biodiverzitás csökkenése elleni harc mellett. A Párizsi Megállapodás szerinti európai uniós Nemzetileg
Meghatározott Hozzájárulás támogatása érdekében Magyarország az Európai Tanács 2019. decemberi
ülésén az EU éghajlat-semlegesség megvalósítására irányuló célkitűzése mellé állt, és 2050-ig az
éghajlat-semlegesség elérésére törekszik. A Magyar Energia- és Klímatervre, valamint a Nemzeti Tiszta
Fejlődési Stratégiára (2050) építve, a magyar kormány széleskörű és átfogó éghajlati-, energia- és
környezetvédelmi politikát valósít meg annak érdekében, hogy biztosítsa az ország áttérését az
alacsony szén-dioxid-kibocsátású és környezetbarát gazdaságra.
Memorandum for Green Bond Issuers: Certain Aspects and Considerations - Herman, Henry & Dominic (EZLAW)

Zöld kötvényről bővebben

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv megvalósításának részeként most bevezetett Magyarország
Zöld Kötvény Keretprogramja elősegíti majd ezen ambiciózus kötelezettségvállalás teljesítését és az
ehhez szükséges pénzforrások egy részének bevonását a tőkepiacokról. A Zöld Kötvények
kibocsátásával Magyarország aktívan hozzá kíván járulni a fenntartható finanszírozáshoz nemzetközi
szinten, valamint különösen a magyar, belföldi tőkepiacon. Végül, de nem utolsósorban, Magyarország
Zöld Kötvény Keretprogramja válasz a nemzetközi befektetők Zöld Kötvények iránti igényére, és
hozzájárul Magyarország befektetői bázisának további diverzifikálásához.

What are Green Bonds and what projects do they finance? - Iberdrola

Javaslat!

Ha Ön euróban gondolkodik és még mindig elkötelezett a Magyar Államkötvény és a Klímaváltozás iránt javaslat vegyen 2020-as 1,12%-os Magyar Államkötvényt amely euróban fizet hozamot, nem is akármilyent hanem több, mint 4,7%-ot éves szinten. A 4,7%-os Magyar Államkötvény jól megfér a 4% feletti hozamot fizető Lengyel Államkötvénnyel, a Continental 3,7%-os és a Schaeffler 4,2% -os vállalati kötvénnyel, de a 3%-os garantált fix kamatot adó Volkswagen kötvényével is.
EUR/HUF árfolyam (euró/magyar forint) - Árfolyamok - Pénzcentrum

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!