“Bizonyíték, nem ígéret.” Tegnap megérkezett az első Tesla Model 3

“A Tesla Model 3 itt van megérkezett, és ez a század legfontosabb eszköze. “Ezt Elon Musk írta a Twitter üzenetében Amerikának és az elnöknek, miután tegnap leszállították az első tömeges értékesítésre szánt autójukat.  Az eredeti Tesla Model S koncepció bizonyíték volt – lehetséges volt hosszú távú elektromos járművek  létrehozása a piacon .  Az X modell már viszont azt mutatta meg, hogy akár elektromos SUV-t készíthetsz. De ezek a tömegek részére nem voltak megfizethetők. Illetve az is igaz, hogy a  Chevrolet Bolt kimutatta, hogy a 238 mérföld amelyet megtesz  elektromos úton az kevesebb, mint 40 000 dollár, a GM kötetes törekvései szerények ehhez képest. “-írta a twitter üzenetében Elon Musk.

Tesla elnök-vezérigazgatója  , Elon Musk azt nyilatkozta hogy, évente félmillió Tesla Model 3-t szeretne felépíteni Fremontban,  a Kalifornia gyárában.

Szeptemberben havi 1500 darabot, majd decemberben pedig már 20 ezer elektromos autó fog legördülni a gyártószalagokról.images (1)
A Model 3 kb. 35 ezer dollárba (nagyjából 9 millió forint) kerül, 5.6 másodperc alatt gyorsul 100 km/óra sebességre és alaptípus mintegy 350 kilométert tud megtenni egy töltéssel, míg a Prémium verzió – amely 9 ezer dollárral drágább – már 500 kilométert is képes megtenni, miközben 5.1 másodperc alatt gyorsul százra.
Még egyszer A 3-as modell  35 000 dollárról indul, anélkül, hogy szövetségi adókedvezményeket kötött volna, így hatalmas versenytársává vált az Elektromos autózási piacon. 6 másodperc alatt felgyorsíthatja a vásárló az autót 0 és 60 mph közötti sebességre, és legalább 215 mérföld távolsággal büszkélkedhet. Az alapmodell -ahogy a gyártótól megtudtuk – 5,6 másodperc alatt gyorsul óránként 96 kilométeres sebességre, végsebessége 208 km/óra. A Tesla 4 év vagy 80 ezer kilométer korlátolt garanciát vállal rá, az akkumulátorra 8 évet vagy 160 ezer kilométert. Extraként kérhető nagyobb hatótávot engedő nagyobb akkumulátor, arra 192 ezer kilométerig van garancia.20160331_213033

Hagyományos műszerfal gyakorlatilag nincs, az összes fontos funkció egy 15 colos, érintőképernyős tableten kapott helyet, ami pont középen helyezkedik el. A kormánykerék (egyelőre) megmaradt, ezen két görgő, illetve a hátulján két többfunkciós kar kapott helyet.A belső teret hasonlóan letisztult minimalizmus jellemzi, a faburkolat csodásan fest, a tető lényegében két hatalmas üveglapból áll, és az ülések is gyönyörűen meg vannak tervezve. A teljesen elektromos, környezetkímélő Teslák eddig is sokak fantáziáját megmozgatták, de ezt az egészen egyedi, már-már forradalmi belső teret látva szinte biztos, hogy még többen vágynak majd egy ilyen járműre.

Forrás: www.hvg.hu

www.index.hu

http://www.businessinsider.com

https://twitter.com/elonmusk

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

 Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Jelentkezz most regisztrációra!