Borzasztóan magas 5,1%-os nyereséget ad dollárban az Apple kötvénye

Apple kötvény

Ahogy már megszokhattuk beszélünk ma is a kötvényekröl Kölcsönt azaz hitelt nem mindenki szeret kibocsátani, de nem is mindenkinek adunk kölcsön. A kötvény az egy hitelt megtestesítő értékpapír, ilyen a Magyar Államkötvény, de ilyan az Amerikai és a Lengyel Államkötvény is. Néha nem is gondolja végig a befektető kinek ad köcsönt, és az az ország mennyire van eladosodva és milyen hitelminősítéssel rendelkezik.

Apple to Fund Stock Buybacks and Dividends Through Another $5B Bond Sale -  MacRumors

Minősítések

Gondolok én itt akár a Magyar Államkötvényre is, hiszen az elmúlt időszakban nagymértékű kötvényt bocsátott ki. Ha csak a januári bejelentésre gondolunk akkor azt is elmondhatjuk, hogy Varga  Miháy a  Facebook oldalán árulta el, hogy ” Magyarország sikeresen bocsátott ki devizakötvényeket 4,25 milliárd dollár értékben”. Ez kedves nyájas olvasó azt jelenti, hogy ennek a 4,25 milliárd dollárnak igenis ki kell fizetni a 7,625%-os kamatát minden évben. Számolja csak ki ez mennyi pénz. 3200 millió forint éves szinten. Mégis olyannak adunk kölcsön aki sokkal jobban el van adósodva mint, a szegény ember. Csak a beigért fixnek vélt változó kamatozású 14,9% -os kamatnak, hisz a józan észnek kevésbé? De könyörgöm belegondoltunk azt az az állam miből és hogyan fogja kifizetni?

A Magyar Államkötvény sajnálatosan BBB befektetési minősítéssel rendelkezik. A Standard & Poor’s  is felülvizsgálta és megerősítette Magyarország BBB-besorolásá idén , az egyre romló külső gazdasági helyzet kockázatai miatt stabilról negatívra változtatva a minősítési kilátást. Az S&P elemzői örvendetesnek nevezték az elmúlt hónapok során hozott magyar költségvetési konszolidációs lépéseket és a kormány ez irányú elkötelezettségét – olvasható a Pénzügyminisztérium közleményében.

Mit mondott a Fitch Ratings hitelminősítő a magyar gazdaságról?

 

De lássuk van-e olyan kötvény ami stabilabb!

Igen , nem mindegy kinek adunk kölcsön .Egy eladosodott “BBB” minőségű Magyar Államnak, ami tudjuk most sok köcsönt vesz fel. Vagy egy “CCC” minőségű Török Államnak aki 18-19%-os eurós kamatra bocsát ki kötvényt és kér köcsön vagy egy “AA” minősítésű stabil vállalatnak. Olyan vállalanak aminek a saját tőkéje, vagyis a piaci kapitalizációja 2717 milliárd euró. A világ majdnem legnagyobb cége. Az Apple-nek.  Az S&P Global Ratings hitelminősítő nemrégibenn  “AA+” minősítést ad az Apple-nek.

Apple kötvénye:

Igen ilyen nagy vállalat is bocsáthat ki vállalati kötvényt, mint az Apple. Az Apple 2019-ben 2024-es lejárattal bocsátott ki kötvényt beruházás miatt. Ez a kötvény 2500.000 dollárban lett kibocsátva 1000 dolláros cimletekben 3,45%-os kamattal. De a jelenlegi gazdasági piaci helyzetben ez a kötvény így majdnem egy évvel a lejárat elött (2024.05.31 lejárat) 98,6%-os árfolyamon áll. Így az ügyfelünk ha végig gondolja, hogy a forint dollár árfolyamot figyelmbe véve, elösször is kereshetünk rajta 5,1% usd hozamot a mostani vétellel. Illetve , mivel 13%-os jegybanki alapmat és 17% -os egyhetes betéti kamatot a Magyar Kormánynak túl sokáig nem lehet fenntartani(egyrészt a kamatfizetések miatt és a banki hitelezés megállása miatt) a forint várhatóan a dollárral szemben ismét gyengüésnek indulhat,

Tehát érdemes lenne Apple kötvénybe fektetni akár 3000 dollár -nak megfelelő forintért azaz minimum 1026.000 forintért.

Miért kezdődik minden Apple termék neve "i" betűvel? - Apple Hírek

Az Apple vállalatról:

Az Apple-t 1976. április elsején alapította Steve Jobs, Steve Wozniak és Ronald Wayne – Wayne tizenkét nappal később eladta részesedését Jobsnak és Wozniaknak. A céget hivatalosan 1977 januárjában jegyezték be Apple Computer, Inc. néven. Az első sikeres termék az Apple II számítógép volt, ez tette milliomossá Jobst és Woznaikot, ez alapozta meg az Apple sikerességét. Az Apple bevétel szerint a világ legnagyobb technológiai vállalata, 2021 januárja óta pedig a világ legértékesebb vállalata. 2021-ben az Apple volt a világ negyedik legnagyobb PC-gyártója és a világ negyedik legnagyobb okostelefon gyártója. 2018 augusztusában az Apple lett az első, tőzsdei kereskedésben résztvevő, amerikai vállalat, amelynek értéke meghaladja az egy billiárd dollárt, két évvel később, 2020 augusztusában szintén elsőként érte el kétbilliárdos határt.

13 hüvelykes MacBook Pro vásárlása - Apple (HU)

Az Apple részvénye

Elmondható az is, hogy a héten az Apple részvényeinek árfolyama 2,24 %-kal 185,02 dollárra emelkedett darabonként. Ez pozitívan hatott a piacra, mivel a cupertinói székhelyű vállalat papírjai az S&P 500 index 7,5%-át teszik ki. Ennek eredményeként az Apple kapitalizációja elérte a 2,89 billió dollárt.

A befektetők ma már biztonságos befektetésnek tekintik az Apple részvényeit, mivel a kaliforniai székhelyű vállalat az iparági válság ellenére is növelni tudta bevételeit a különböző szegmensekben. Az Apple 2022 eleje óta 46 százalékkal erősödött, míg a Nasdaq index 35 százalékkal.

How to Buy Apple Stock | Money

Javaslat

Vásároljon Apple kötvényt, minimum 3000 dollár értékben akár csak egy évre is. Vásároljunk és fektessünk be fix kamatozású dolláros kötvényekbe is. Akár a forintos, eurós befektetésünk mellé. A dolláros kötvények közül az Apple kötvénye stabil fix 3,45% kamatot fizet és ráadásul extra hozamot ad. Ami Önnek egy teljesen más lehetőség, mint amihez a hazai piacon hozzászokott. Miért is érdemes vállalati kötvényeket vásárolni a fix kamat mellett, mert vélhetően a dollár erősödni fog a forinttal szemben egy két éven belül és plusz hozamot is érhetünk el a fix kamat mellett. Ezen kötvényekre különösen figyel a Partner Bank, probléma felmerülése esetén jelzéssel él a befektető felé. A befektetés értéke és a hozam emelkedhet vagy eshet a devizák ingadozása miatt.

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is vagy a HeidelbergCement 1,75%-os euró kötvénye, bátran vedd fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

A szuperkötvénynél is több pénzt lehetett keresni ezekkel - Napi.hu

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretné átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!