Merck & Co. részvénye azaz a gyógyszergyártók Audija

Sanders, Merck

A Merck & Co Inc.  a legmagasabb általános értékeléssel rendelkező vállalat a Gyógyszergyártók – Általános iparágban, 76-os összpontszámmal. Az Merck&Co Inc. 28,87%-ot emelkedett idén eddig, miután a vállalat nemrégiben  109,2 dolláron zárt. Az általános pontszám a vállalat teljesítményét méri rövid és hosszú távú mutatók alapján és azt jelenti, hogy az Merck &Co. vállalat jobban teljesít, mint a teljes piac 76%-a.

A Merck & Co Inc. a Gyógyszergyártók – Általános iparágban erős teljesítményt nyújt, amelynek átlagos összpontszáma 47. Ez azt jelenti, hogy az iparág részvényei átlagosan magasabb pontszámot érnek el, mint a részvénypiac 47%-a.

Merck & Co., Inc. (MRK) Company Profile, News, Rankings | Fortune

Stabilitás és új készítmények.

Nemrégiben a Merck közölte, hogy a gyógyszer, a sotatercept 24 hét után több mint 40 méterrel javította a pulmonális artériás hipertóniában – a tüdőben kialakuló vérnyomás egyik formájában – szenvedő betegek távolságát. Az eredmények tovább fokozták azt a lelkesedést, hogy a szotatercept, amelyet a szokásos kezelések mellett adnak, jelentős kasszabevétel lehet a gyógyszergyártónak, mivel a Merck legnyerőbb gyógyszerét, a Keytrudát fedező szabadalmak hamarosan  lejárnak.

A Merck azt is elmondta, hogy a magas vérnyomás kezelésére szolgáló kísérleti kezelése 41-61%-kal csökkentette az LDL-koleszterinszintet. A vállalat szerint a kardiovaszkuláris üzletág a 20-30-as évek közepére 10 milliárd dollár éves forgalmat hozhat. A Merck a következő évtizedben akár nyolc engedélyeztetést is tervez a csővezetékből.

Mindez a Merck és a Moderna által közösen kifejlesztett rák elleni vakcina készítése mellett érkezett. A cégek szerint a Keytrudához való hozzáadása a műtétileg kezelt melanomás betegeknél 44%-kal csökkentette a visszaesés vagy a halálozás kockázatát. Most egy 3. fázisú vizsgálatot terveznek idén. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal a kombinációnak áttörést jelentő minősítést is adott, hogy felgyorsítsa a felülvizsgálati folyamatot.

A Keytruda a Merck legfontosabb gyógyszere. A rá vonatkozó szabadalmak azonban 2028-ban lejárnak. Ez megnyitja a rákellenes kezelést a lehetséges generikus verseny előtt.

The most powerful companies you've never heard of: Merck

 A vállalatról pár szó

1891-ben több kutató segített új módszerek megtalálásában és a betegségek kezelésében, megelőzésben, illetve a B1-vitamin felfedezésében. Ezt követően megalapították New Jersey-ben az amerikai multinacionális gyógyszergyártót, a Merck&Covállalatot. Eredetileg a vállalat a német Merck KGaA vállalat leányvállalata volt, de az I. világháború után elvesztette a külföldi érdekeltségeit és vállalatait. Ez a vállalat ismert volt az első kanyaróvakcináról, illetve a koleszterin kezeléséről. A vállalat olyan gyógyszerek előállításán dolgozik folyamatosan, mint például a rák, a HIV, a HPV, a hepatitis C, a kardio-metabolikus betegség, az antibiotikumokkal szemben ellenálló fertőzés és az Alzheimer-kór. Élen jár a kialakulóban lévő globális pandémiák, például az ebola elleni küzdelemben is.

1965-ben a Merck megvásárolta a montreali székhelyű Charles E. Frosst Ltd társaságot és létrehozta a kanadai leányvállalatát és gyógyszeripari kutatócéget, a Merck-Frosst Canada Inc.-t. Ezt a létesítményt 2010 júliusában bezárták, és a társaságot 2011-ben Merck Canada-nak nevezték el. A Merck&Co. az MSD néven ismert az Egyesült Államokon és Kanadán kívül azért, mert 1953-ban a cég egyesült a philadelphiai székhelyű gyógyszergyártó céggel, a Sharp&Dohme-val. A fúzió egyesítette a Merck tudományos kutatását és a vegyipar erősségeit a Sharp&Dohme értékesítési és marketing szakértelmével. A második jelentős összefonódás 2009-ben volt, amikor a Merck bejelentette, hogy 41 milliárd dolláros üzletet köt a versenytárs Schering-Plough-val. Jelenleg a társaság öt fő területen működik, gyógyszergyártás, orvosi szövetségek létrehozása, betegek ápolása és gondozása, állategészségügy és a védőoltások.

A Zacks elemezése

A Merck várhatóan 1,85 dolláros részvényenkénti eredményt fog elérni a folyó negyedévben, ami -1,1%-os változást jelent az előző évhez képest. Az elmúlt 30 napban a Zacks konszenzusos becslése +0,5%-kal változott.

A 6,95 dolláros konszenzusos eredménybecslés a folyó pénzügyi évre vonatkozóan -7,1%-os éves szintű változást jelez. Ez a becslés az elmúlt 30 napban -0,1%-kal változott.

A következő pénzügyi évre vonatkozóan a 8,46 dolláros konszenzusos eredménybecslés +21,7%-os változást jelez ahhoz képest, amit a Merck egy évvel ezelőtt várhatóan jelenteni fog. Az elmúlt hónapban a becslés változatlan maradt.

Merck & Co Chart

Föbb meglátások

Tekintettel az intézmények nagy részesedésére a részvényben, a Merck részvényárfolyama érzékeny lehet a kereskedési döntéseikre.
A 25 legnagyobb részvényes a vállalat 44%-át birtokolja. A befektetők mindenképp sikereket szeretnének látni , ezért a napokban észrevehettük, hogy elég magas számban újra vásárolják a Merc&Co. részvényét. Jelenleg a cég kapitalizációs tőkéje 253,77 millárd euró. Összehasonlitásképp az OTP bankcsoport kapitalizációs tőkéje csak 8,84 miliárd euró.

Bayer Has Reached Its Fair Value (OTCMKTS:BAYRY) | Seeking Alpha

Javaslat

Vásároljon Merck&Co. részvényt. Egy darab részvény ára 109,32 dollár. Ezt a részvényt a Partner Banknál akár dolláros, akár eurós számlára is megvásárolhatja. A minimum vásárlás 3000 USD vagy annak megfelelő forint. Vagyis 2023. június 16-án 109,32 dollárért lehet egy darab részvényt venni azaz 342 ft/usd árfolyamon 37384 ft/ db. 3000 dollárért 27 darab részvényt tud megvenni a befektető.  Ha rendelkezik Ön egymillió forinttal minimum, akkor ez a részvény is közép illetve hosszútávon egy nagyon jó megoldás lehet Önnek. Mindezt eurós vagy dolláros számlán Ön megvásárolhatja a Partner Bankon keresztül. A részvény portfólióba javaslat a MicrosoftNvidiaAmazonCoca-ColaTeslaGeneral Mills és a Netflix mellett a Merk & Co. részvénye is jó lehetőség lehet.

Merck & Co. - YouTube

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!