Ismét az aranyról pár szóban-avagy arany árának erösődése is várható

befektetési arany

Az arany árfolyama ezen a héten oldalazott, miután az amerikai fogyasztási adó adatok növelték az államkötvényhozamokat.

Blaha aranyház - Arany felvásárlás, ezüst felvásárlás, óra felvásárlás

A FED ülése várhatóan növeli az arany árfolyamának volatilitását

Az ingadozások ellenére az arany továbbra is a kulcsfontosságú támaszvonal felett maradt. Az arany árfolyama ezen a héten a fogyasztói árindex adatok közzététele után csökkent, és unciánként 1941 dollárig esett. A hét közepén az arany ára nyugodtan kereskedett, mivel a befektetők várták a FED kamatdöntését . Bár sokan arra számítottakk, hogy a kamatlábak változatlanok maradnak. Néhányan a magas mag CPI-index fényében szigorúbb hozzáállásra számítanak, ami egyeseket arra késztet, hogy kilépjenek az aranypiacról. Ez fokozta az óvatosságot a piacon, és az arany árfolyamának csökkenését okozta. Végezetü a FED nem változtatott a kamatain és nem emelet jegybanki alapkamatot.

FED

Fed: marad zéró közelben a dollárkamat - AzÜzlet

A héten a Fed stabilan fenntartotta az irányadó kamatlábat az 5% és 5,25% közötti sávban. Az új döntéshozói előrejelzésekből azonban kiderült, hogy a Fed tisztviselői szerint a kamatokban az év végéig legalább további fél százalékpontos emelésre lehet szükség, ez kétszer 25 bázispontos emelést jelentene a gyakorlatban. Sok befektető most arra számít, hogy a központi bank júliusi ülésén folytatja a kamatemelést.

Emelkedő trencsatorna

Technikai szempontból az arany ára még mindig egy emelkedő csatornában van. Ami egy lehetséges felfelé irányuló mozgást jelez középtávon. Az árfolyamot azonban a közelmúltban többször is visszautasította egy rövid távú csökkenő trendvonal. Ami arra utal, hogy az arany egy döntő fordulóponthoz érkezhet. Támogatást nyújt az 1920 és 1940 közötti terület, ahol jelenleg a 100 napos SMA található. E szintek alatti áttörés további lefelé irányuló lendületet szabadíthat fel. Ha az aranynak sikerül a 2000-es szint fölé emelkednie, az a felfelé irányuló lendület újbóli beindulását jelezheti.

Goldpreis - Gold Chart

Várakozás

Amikor szerda este világossá vált, hogy az amerikai jegybank a jelenlegi szinten hagyja a kamatlábakat, a piacok egy jó órán át őrjöngtek és keresték az utjukat. Az aranyban is feltűnő kilengések voltak. A nemesfém kezdetben lefelé igyekezett, és napközben új havi mélypontot jelölt meg 1.925 dollár/uncia szinten. A hangulat azonban megváltozott,.Ez az aranyra medvecsapdának tűnt. Ezt követően gyorsan felment 1.960 dollárig. Az árfolyam jelenleg is néhány dollárral magasabb. Ez még mindig túl kevés egy valódi vételi jelzéshez. De technikailag a helyzet egyértelmű. Az arany visszaesését megvásárolják, és nyilvánvalóan elég profi befektető még mindig keresi a jó belépési lehetőségeket. Különösen az értékalapú megközelítésű klasszikus vagyonkezelők még mindig alul vannak fektetve az aranyba.

Ezek a belépési lehetőségek úgy tűnik, hogy azon a területen vannak, ahol az arany árfolyama szerda este megfordult. A fenntartható emelkedéshez az aranynak most még néhány dollárt kell nyernie. Hogy a spekulánsok felpattanjanak a szekérre.Illetve az arany mozgása megerősödjön. Egy dolog egyértelmű: a Fed kamatemelésről szóló döntését egyelőre pozitívan kell értékelni. A kamatlábak az év végéig minden bizonnyal ezen a szinten maradnak, vagy minimálisan emelkednek. De valószínűleg egyelőre nem fog lejjebb menni. Amig az amerikai gazdaság nem ad egyértelmű jeleket a recesszióra. Mindenesetre arra számítunk, hogy legkésőbb ősszel az arany ismét megtámadja a 2000 dollár körüli kerek határt. Ha a rendkívül magasra értékelt amerikai részvénypiacon addig problémák adódnak, akkor erre a nyár folyamán is sor kerülhet.

Vegyen Ön is aranyat rendszeres megtakarítással hosszútávra és így elkerülheti a nagyobb visszaeséséket.

A Partner Banknál kiváló minőségű, 24 karátos, 999,9-es finomságú színaranyból készült aranyrudak vásárolhatók „Good Delivery“ minőségi garanciával. Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett, a Partner Bank azt a lehetőséget is felkínálja ügyfeleinek, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsenek fel aranyállományt. Ezzel az aranyvásárlási programmal az ügyfelek egyszerűen és kényelmesen vásárolhatnak fizikai aranyat, és közben profitálhatnak a lehetséges cost-average hatásból: Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Is Gold a Good Investment In 2023?

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!