E-autó részvények: A Tesla lekörözi az Xpenget és a Niot

Tesla Nio és Xpeng verseny

Körülöttünk csak úgy száguldoznak az események, elég csak a háborúra vagy a választásokra gondolni. Nagyon komoly és nehéz témák ezek, éppen ezért arra gondoltunk, hogy lazítsunk egy kicsit, de úgy, hogy a sebesség azért megmarad. Jöjjön hát az e-autó részvények háziversenye! A rajtrácsra a Tesla, az Xpeng és a Nio sorakozott fel! Na vajon ki nyer?

Holnap jöhet a nagy nap, a Tesla hivatalosan is megvetheti a lábát  Európában - Portfolio.hu

kép forrása :www.portfolio.hu

E-autó részvények: Fontos a hosszú táv

Első körben arra gondoltunk, hogy mivel sok kritika éri az elektromos autókat, hogy hosszú távot nem bírnak arra gondoltunk, hogy 5 éves távon fogunk vizsgálódni. Itt már rögtön egy kis előnyhöz jutott Elon Musk csapata, hiszen a másik két részvény nem büszkélkedhet még 5 éves múlttal a New York-i értéktőzsdén.

Az Xpeng 2020 augusztusa óta elérhető, míg a Nio részvénye 2019 márciusa óta. Nézzük, a barchart segítségével, hogy teljesítenek (közép)hosszú távon a versenyzők.

Elsőnek jöjjön az Xpeng részvény:

Az XPeng a svédországi Stockholmban szándékozza megnyitni az első saját üzemeltetésű üzletét Kínán kívül. A kínai elektromos autógyártó partnerséget kötött Svédországban és Hollandiában működő kiskereskedőkkel az autók értékesítése érdekében.

Az Xpeng Európába való benyomulása az eddigi legjelentősebb nemzetközi terjeszkedési törekvését jelzi, melyet kínai gyártó valaha is véghezvitt. A vállalat mellett a NIO is erősen nyomul az európai piac felé.

E-autó réészvények: Xpeng a kezdetektől
E-autó részvények: Xpeng a kezdetektől

Xpeng P7 Performance: InsideEVs Conducts First-Ever Test Drive In America

Nincs mire panaszkodnia az Xpengek, hiszen a kezdetektől fogva (2020) 35,44% profitot ért el annak, aki a kezdetektől fogva részvénytulajdonos, és még nem adta el. Erős kezdés és mit tud a Nio?

 

 

E-autó részvények: Nio a kedetektől
E-autó részvények: NIO a kezdetektől

NIO részvény

Na ez sem semmi, 344,77% nyereség 2019 óta. Abban egyet érthetünk, hogy a NIO leverte ezen a távon az Ypenget, de vajon mit szól ehhez a Tesla? Ki nyer hosszú távon a 3 versenyző részvény közül?

Kína a világ legnagyobb autópiaca és az ázsiai befektetők figyelemmel kísérik az ottani növekvő elektromos járműgyártókat, mint például a NIO vállalatot, amely több mint 60 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik.

Az autógyártók világszerte ellátási láncproblémákkal küzdenek, és ezek a NIO-t is kezdik érinteni. A cég már 2021 márciusában módosította gyártási ütemtervét, hogy kezelje a félvezetőkben jelentkező hiányt. Ezeket a korábbi fennakadásokat azonban sikerült pótolnia. A NIO 2024-ig meghosszabbította a gyártási partnerével kötött megállapodást, amely gyakorlatilag megduplázza a gyártási kapacitását.

Alternatív hajtás: 1000 km hatótávú luxusszedánt villantott a Nio -  Mobilarena Autó+mobil / Üzleti negyed / Alternatív Hajtás blog hír

Jöjjön az utolsó hosszú távú grafikon!

E-autó részvények: Tesla 5 éve
E-autó részvények: Tesla 5 éve

Hát nincs min vitatkozni. A Tesla nem viccelt és több, mint meg 16-szorozta az értékét. Ugye mindenki egyetért abban, hogy ezt a távot a Tesla részvény nyerte?

Most, hogy hosszú távon összemérték az erejüket nézzünk meg egy sprintfutamot!

E-autó részvények: Sprintfutam, azaz az elmúlt egy hónap

Az elmúlt egy hónap eléggé zaklatott volt, így kimondottan izgalmas versenynek nézünk elébe. Tartsuk meg a sorrendet és kezdjük az Xpenggel:

E-autó részvények: Xpeng 1 hónap
Xpeng 1 hónap

Lehet, hogy a rövid táv sem lesz az Xpeng terepe? Nem mintha az 5,43%-os nyereség szégyellni, de valami az súgja, hogy nem lesz elegendő a győzelemhez. Lehet, hogy már a NIO megelőzi itt is?

E-autó részvények: Nio 1 hónap
NIO 1 hónap

Igen, jó volt a sejtésünk, hiszen a grafikonra tekintve látjuk, hogy ez bizony 27,49%. Ezek időszakos és nem évesített hozamok, de kérdés sem férhet hozzá, hogy a Nio és a Tesla van csak versenyben 1 hónapos távon. Nézzük a Tesla itt is diadalmaskodik-e!

Nio – what you need to know about the Chinese EV-maker that's taking on  Tesla | carwow

E-autó részvények: Tesla 1 hónap
Tesla 1 hónap

Kicsit szorosabb lett a verseny, mint gondoltuk, de a Tesla nem bízta a véletlenre itt sem a versenyt és 37,06%.kal itt is behúzta a győzelmet. Ezzel megállapíthatjuk, hogy a Tesla részvény rövid és hosszú távon is leverte az ellenfeleit, meggyőző fölénnyel.

A Biztoshozam.hu oldal feladata, hogy ilyen versenyeket találjon, és megmutassa, hogy hol lehet nyereséget realizálni. DE a legjobb megoldás még mindig ha elektromos autózásba azaz az e-Mobilitybe portfolióba fektetsz, akár 5000 euróval.

Az elektro-mobilitás egy szerteágazó, ígéretes iparág, amely a mobilitási igények
teljesítését a fenntarthatóság jegyében kívánja megvalósítani. Az e-MOBILITY
PORTFOLIO vagyonkezelt termékünk olyan vállalatokba fektet be, amelyek a a
fenntarthatóság jegyében a jövöbeli mobilitás teljes értékláncát egyesítik és az
irányítástechnika, energiahatékonyság, szoftver és hardver infrastruktúra és
intelligens akkumlátorrendszerek szektoraiban piacvezetőek. Ezek a globális
vállalatok a gyorsan fejődő üzletágakhoz tartoznak és a legjobbak know-how-jával
rendelkeznek,ezért ők adják részvénykosarunk központját. Az indexekalapok,
szatellitekként veszik körbe ezt a centrumot. Ezen Mag-Szatellit elv alapján kerül
a részvénybefektetés optimalizálásra. A részvényekbe történö direktbefektetés
által a befektető az adott cég tulajdonosi köréhez tartozik, részesedését pedig a
saját letétjén tartja.

E-mobilitás - Portfolife

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

E-autó részvények
      E-autó részvények

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!