Fektess dolláros számlán osztalékfizető vállalatokba!

Face hármas nyereség egy befektetéssel? A cikkből kiderül hogyan lehetséges

Kimondottan nehéz vállalkozás kimondottan jó és nyereséges befektetést találáni a jelenlegi (nyugodtan mondjuk ki) őrült pénzpiacon. Háború, világjárvány, inflációs problémák, gazdasági krízisek. Az igazi guruk azonban nem pánikolnak, hanem meglátják a lehetőségeket, természetesen a biztonságot szem előtt tartva. Dolláros számlán osztalékfizető vállalatok háromszorosan is jó lehetőség lehet, nézd meg miért! Nálunk MOST Erste osztrák középárfolyam minusz 0,09% -on válthat forintot dollárra ,amit az Osztrák Partner Bank hajt végre.

Fokozott bűntevékenységre utal a forgalomban lévő dollárcímletek száma

Dolláros számlán osztalékfizető részvény előnye: Devizanyereség

Megkerülhetetlen téma jelenleg a különböző devizákból elérhető nyereség. Van a pénzpiacnak olyan szegmense, amely pontosan erről szól konkrétan a Forex. De mi most nem erre az ágra koncentrálunk, hanem arra, hogyha forintot fektetünk be dolláros számlán, akkor amennyiben megugrik a dollár árfolyama a forinthoz képest, akkor az már önmagában pozitív eredményt jelent, függetlenül az adott részvény teljesítményétől. A Dollár árfolyama 2019-ben 250.83 euró volt áprilisban a dollár középárfolyama, most ma ugyanez az árfolyam 342 USD/HUF.

Az euró-forint árfolyamnyereséghez hasonlóan, amelyről korábban ebben a cikkben írtunk. Olvasd el a cikket, és láthatod, hogy milyen kis devizamozgás milyen szép nyereséget érhet Számodra!

Dolláros számlán osztalékfizető részvény előnye: Árfolyam

Minden befektetés célja, hogy hozamot termeljen számunkra! Ahhoz pedig kétség sem férhet, hogy a részvények a legjobb módját képezik annak, hogy valós és infláció feletti nyereséget zsebelhessünk be.

Számos olyan részvényt mutattunk be korábban, amely erre alkalmas, elég csak a Coca Cola, vagy a Tesla részvényre gondolni.

Dow Jones Industrial Average Chart

A Coca-Cola számára 66,00 dolláros célárat jelöltek ki a Credit Suisse Group befektetési elemzői egy kedden kiadott kutatási jelentésben. A Credit Suisse Group árcélja a Coca-Cola vállalat jelenlegi árához képest 1,96%-os potenciális lehetőséget jelez. Más részvénykutatási elemzők is nemrégiben adtak ki kutatási jelentéseket a cégről. Az Evercore ISI 63,00 dollárról 70,00 dollárra emelte a Coca-Cola célárfolyamát és a február 15-i jelentésben „vételi” minősítést adott a részvényeknek.

A múlt hónapban a Coca-Cola egy új, limitált kiadású italt jelentett be: Coca-Cola Starlight, az ikonikus üdítő piros változata, amelynek ízét „az űr ihlette”. A Coca-Cola egy osztalékarisztokrata, amely 2022-től kezdve az elmúlt 60 egymást követő évben kifizetés emeléseket hajtott végre. A menedzsment előrejelzése szerint a Coca-Cola idén is kiemelkedő szabad cash flow-termelő maradhat.

 

A befektetés kategóriára kattintva minden korábbi részvény leírást megtalálhatod és szabadon szemezgethetsz belüle, de érdemes odafigyelni, mert a részvénybefektetésnek akadnak kockázatai is.

Melyek a részvények kockázatai?

  • esetleges csődkockázat, de ez nem jellemző.
  • árfolyamkockázat,
  • poitikai kockázat
  • a részvény árfolyam esése, ezzel minden befektetésnél számolni kell!
  • devizakockázat
  • országkockázat
  • magas volatilitás. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mozgások mehetnek végbe a részvény árfolyamában, mint mondjuk egy államkötvény esetén. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a nyereség esélye, de a kockázat is a veszteségre.

Dolláros számlán osztalékfizető részvény előnye: Osztalék

A harmadik nyereségforrás pedig nem más, mint maga az osztalék. Az osztalék az a pénzösszeg, melyet a vállalat a részvény-tulajdonosainak fizet, értékét egy részvényre lebontva határozzák meg, tehát a részvényesek osztalékhozamát az egy részvény után fizetett osztalék értékének és a birtokukban lévő részvények darabszámának szorzata adja.

A képlet tehát egyszerű, hogyha egy cég nyereséges, akkor minél több részvényünk van, annál magasabb osztalékban részesülünk.

The Top 20 Highest-Yielding Dividend Aristocrats Now | Yields Up To 5.1%

Az osztalékfizetés alapján 3 csoportra oszthatjuk a részvényeket:

Nem fizet osztalékot:

  • Tesla,
  • Proto Labs,
  • Lucid,
  • Fiserv

Közepes osztalék

  • Microsoft,
  • Mc Donalds,
  • Starbucks,
  • Estee Lauder
  • Walmart
  • Danaher
  • United-Healthgroup

Magas osztalék

  • Kellogg,
  • AT&T,
  • Coca-Cola
  • Pfizer

AT&T vs Netflix: Netflix CEO Reed Hastings called for stronger net  neutrality across the board - Broadband 4 Europe

 

Jelenleg a Merck tűnik a legjobb vételi lehetőségnek az amerikai nagy gyógyszeripari szektorban. A részvények árfolyama az elmúlt 12 hónapban mindössze 12%-kal emelkedett, annak ellenére, hogy a 21. pénzügyi év kedvező eredményei 17%-kal nőttek az előző évhez képest. A 2022-es bevételi előrejelzések szerint a Molnupiravir COVID antivirális szer 5 milliárd dolláros hozzájárulása mellett további 17%-os növekedést várnak. A Keytruda gyógyszer továbbra is a Merck legjobb gyógyszere, hiszen 17,2 milliárd dolláros bevételt hozott a 21. pénzügyi évben, ami 20%-os növekedést jelent éves szinten.

A befektetési erősség legtöbb mérőszáma alapján a Merck átmegy a teszten, és a részvényárfolyama Bloomberg véleménye szerint 15-20%-ot emelkedhet.

Ezeknek a vállalatoknak a részvényeit folyamatosan elemezzük és igyekszünk mindegyikről egy rövid cikk formájában írásos formában is beszámolni. Addig viszont érdemes élni a lehetőséggel.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Fektess dolláros számlán osztalékfizető vállalatokba
Fektess dolláros számlán osztalékfizető vállalatokba

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!