Egy év alatt több mint 33%-ot hozott nekem a Fujitsu. Mennyire ismered a céget?

Az utóbbi időben a japán Fujitsu cég részvénye több, mint 33,38 %-ot erősödött. A japán vezető infokommunikációs technológiai (IKT) vállalata, a Fujitsu technológiai termékek, megoldások és szolgáltatások teljes választékát kínálja. Ügyfeleit mintegy 156 ezer Fujitsu dolgozó támogatja a világ több mint 100 országában. A Fujitsu rendelkezett azzal a lehetőséggel 2009-ben, hogy megvásárolja a Fujitsu Siemens Computer (FSC) néven ismert kilencéves vállalkozást, a tranzakciót  2009 áprilisáig véglegesítették. Mostanában derült az ki, hogy  nagy támogatója a szabad forráskódú megoldásoknak a Fujitsu; számos rendszerét, még felhős szolgáltatásának alapját is erre építi, bízva az alkotó közösség támogatásában.  A Fujitsu és a SUSE összefogott, hogy létrehozzák a „SUSE Business Critical Linux” támogatást. Ezt a Fujitsu hardverrel és SUSE operációs rendszerrel együtt kínálják feladatkritikus szerverekhez, amelyeknél a legfontosabb és egyben a legnagyobb kihívást jelenti az állandó rendelkezésre állás és a minimális leállási idő biztosítása. A szolgáltatás 12 hónapig csak a Fujitsu kínálatában lesz elérhető.energy-efficient-servers-580x224_tcm63-26467

A Fujitsu nagy eseményt szervezett idén augusztusban Sydneyben. Ez sajnos nem központilag lett megszervezve, ezt az időjárás szervezte. A Fujitsu Australia a tárolóhálózat (SAN) sikertelenségét jelezte, vagyis leálltak az adatközpontok és szervereka rossz időjárás miatt egy napra, ez a “szomorú” éjszaka egyik Sydney-beli adatközpontjának egyik “nagy eseményeként” könyvelte el. Tavaly új hűtési koncepciót demózott Fujitsu Forum a 2016-os rendezvényén . A Liquid Immersion Cooling System egyszerűen folyadékra cseréli a levegőt, amivel a rendszer mellőzheti a folyadékhűtésekre jellemző hűtőblokkokat, minek hála a komponensek nem igényelnek áttervezést. A megoldás számos előnnyel kecsegtet, az 40 százalékkal alacsonyabb fogyasztást, 50 százalékkal kisebb helyigényt, nem utolsó sorban pedig csendesebb működést ígér, várhatóan méregdrágán.

20140126172746_fujitsu-celsius-nyito_642x369_coverA Fujitsu létrehozott egy Enterprise Platform Services (EPS) akadémiát is, amely segít a jövőbeli szakértelem és karrierlehetőségek biztosításában a mainframe és az adatközpont technológiában.  2015-ben a Fujitsu volt a világ negyedik legnagyobb informatikai szolgáltatója az informatikai szolgáltatási bevételekkel mérve (az  IBM , Hewlet Packard és Accenture után ). A Fortune Global 500  a Fujitsut nevezte meg a világ egyik legkedveltebb vállalatának . f51b47262fa03cc195b1641b4e66a1ea

Az 1935-ben alapított Fujitsu elsőként a Siemens vállalattal kialakított több évtizedes együttműködése révén vetette meg a lábát az európai informatikai piacon, amely együttműködésből később megszületett a Fujitsu Technology Solutions. A hétvégén több embert is megkérdeztem a munkahelye miatt- a válasz a következő volt. “A Fujitsu-nál büszkék vagyunk arra, hogy olyan szolgáltatásokat kínálunk, amelyek ember-központúak. A Fujitsu-nál olyan környezetet akarnak létrehozni, ahol a sokszínűség és a befogadás nyilvánvalóvá válik minden szinten a szervezeten belül, minden üzleti tevékenységben és az együttműködésben egymással, ügyfelekkel és partnerekkel.”

cloud-underpinning_tcm21-1237385

A cégről személyes véleményem is kiváló, hiszen anno az öcsém is ott dolgozott vezetői státuszban és csak jókat tudott erről a vállalatról mondani.

images (1)

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!