Fektess Amerikai Államkötvénybe fix dolláros kamatokért !

Amerikai Államkötvény

Rövidtávon gondolkozol. Van elegendő merszed és pénzed arra, hogy forint helyett más valutákban is gondolkozz. Itt az ideje, hogy nyiss dolláros számlát Ausztriában.A dolláros számlán természetesen kitetszhetsz akár amerikai részvényeket, befektetési alapokat vásárolhatsz, de vehetsz vállalati vagy államkötvényeket is.

Vállalati kötvények pl:

2024-ben lejáróak:

  • Netflix 5,75%-os vállalati kötvénye
  • Apple 3,45%-os kötvénye ami most bruttó 5,6%-ot ad
  • Xerox  3,8%-os kötvénye ami 6,9%-os hozamot ad dollárban

2025-ben lejáróak:

  • Goldman Sachs  5,1%-os kötvénye ami 6,39%-ot ad
  • Harley Davidson  3,5%-os kötvénye ami 6,3%-ot ad brut dollárban
  • Ralph Lauren  3,75%-os kötvénye bruttó: 5,57 % hozammal
  • Qualcomm  3,45%-os kötvénye 5,298%-s brutó hozammal
  • General Motors 4%-os kötvénye 5,5%-os bruttó hozammal

2026-ban lejáróak

  • Good-Year 5% -os kötvénye 6,39%-os hozammal

Államkötvények

Bond Issuers

  • USA Államkötvény 2024-ben lejáró 2,25% kamattal és bruttó 5,43%-os hozammal
  • USA Államkötvény 2025-ben lejáró 2,125 %-os kamatfizetésű és 5,111%-os bruttó hozammal
  • Dolláros Magyar Államkötvény 20241-ben jár le (de bármikor eladható) 7,625% fix kamattal és bruttó 6,317%-os hozammal

Mi most az Államkötvényeket vesszük górcső alá , ezen is belül a dolláros  2024-ben lejáró Amerikai Államkötvényt.

Amerikai Egyesült Államok kötvénykibocsátásai

Franklin D. Roosevelt - Facts, New Deal & Death

1935-ben március 01-én bocsátotta ki az amerikai államkincstár az első amerikai takarékleveleket.

Az első amerikai megtakarítási kötvényeket állítólag azt követően bocsátották ki, hogy Henry Morgenthau Jr. pénzügyminiszter rájött, hogy az Egyesült Államokban nincs a francia és brit megtakarítási programokhoz hasonló, kormány által támogatott megtakarítási program. Franklin Roosevelt amerikai elnök 1935. február 1-jén hagyta jóvá a takaréklevelek első körét, és a kötvényeket pontosan egy hónappal később bocsátották ki. Ezek az államkötvények meghatározott időre fix kamatot kínálnak a vásárlóknak. A takaréklevelekből származó bevételeket nem terheli állami és helyi jövedelemadó, így vonzó lehetőség a fix kamatozású befektetők számára.

Miért is kell a kölcsön?

A második világháború alatt a takarékkötvényeket védelmi kötvényeknek, majd haditakarékkötvényeknek nevezték, és a kötvényeladásokból származó bevételeket a háború finanszírozására használták fel. Az Államkincstár 2002-ben tette először elérhetővé a takarékleveleket online vásárlás útján. Ma az amerikaiak az EE sorozatú, fix kamatozású kötvényeket vagy az I. sorozatú, fix és változó kamatozású kötvényeket vásárolhatják meg, ha létrehoznak egy Treasury Direct számlát a következő címen:treasurydirect.gov.

The Fed May Buy Junk-Bond ETFs. That Could Reward the Worst Issuers. | Barron's

2019/2024 USA kötvény

2019-ben a kereskedelmi háború végén Donald Trump aláírása után Amerika 5 évre 2.25%-os kamattal 100 dolláros címletekben 41,5 milliárd dollár értékben kibocsátott amerikai államkötvényeket. Amely mostanra másodlagos forgalomba került, jelenleg a FED szigorítása miatt ami az infláció visszaszorításra és a gazdaság beindítására vonatkozik ezen Államkötvények árfolyamai 97,81%-on állnak. Így nominált bruttó árfolyama éves részarányosan az USA Államkötvények évesített hozama 5,437%. Méghozzá dollárban,.

A Partner Bankon keresztül a minimális vásárlás 3000 USD vagy annak megfelelő forint. Azaz 08.11-i állapot szerint 1050.000 ft (350USD/HUF) + vételi költség. 

Miért érdemes dollár számlát nyitni!

Nyilván többfajta választ is adhatnánk. De a legfontosabb ha van tartalékpénzünk azt érdemes minimum 2-3 féle deviza számlában tartani. Illetve ha dolláros kötvényt vagy dolláros részvényt veszünk azt érdemes eleve jó FT/USD árfolyamon megvenni és eleve dolláros számlán megtartani, letéten tárolni. Ha viszont azt vesszük figyelembe, hogy akár kockázatkerülő hangulat érvényesülne a piacon é sa tőzsdéken, az kedvez a zöldhasúknak. Abban az esetben pedig a befektetők a biztonságos menedéket keresik, vagyis a dollárt.

Javaslat!

Vegyen Ön is minimum 3000 dollárnak megfelelő összegért Amerikai Államkötvényt és évezze az 5,43%-os évesített hozamot. Ezzel a vásárlással akár egy olyan részvényét amin, 5-10% vagy annál nagyobb hozamra tett szert ideje realizálni, hogy az eddig megszerzett nyereség realizálódva meg is maradjon.

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!