AT&T részvényárfolyam előrejelzés: T trendváltás 2023-ban?

AT&T

Az AT&T részvények árfolyama jelenleg 14,18 dolláron mozog, az elmúlt 3 nap alatt 2, 61 %-ot emelkedtek. Az AT&T jelenlegi piaci kapitalizációja 101,373 milliárd dollár.

AT&T will move DSL customers to new fixed wireless product

Erős vállalat!

Az AT&T egy amerikai székhelyű vállalat, amely kommunikációs és szórakoztató szolgáltatásokat nyújt. A vállalat szolgáltatásait az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Mexikóban nyújtja. Az AT&T az üzleti megoldások, a fogyasztói mobilitás és a szórakoztatás szegmensekben tevékenykedik. Emellett telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt világszerte. A vállalat néhány regionális televíziós sporthálózattal is rendelkezik.

A vállalat rosszul teljesített az év során. Éves szinten -21,94%-os, 6 hónap alatt pedig -26,18%-os negatív hozamot ért el. Az elmúlt 1 hónapban -5,65%-os negatív hozamot ért el, ami hosszú medvés tendenciát jelez, amely a mai napig tarthatott. Az AT&T részvényei az elmúlt generáció legalacsonyabb árfolyamára estek. A távközlési óriás súlyos adósságterhe nem fog  egyhamar eltűnni, de ettöl független stabil a cég készpénzállománya és tartaléka.
Az ólombevonatú kábelek miatti lehetséges peres ügyek kockázatát az új befektetőknek is figyelembe kell venniük.
A Motley Fool elemzői  ritka “All In” vételi riasztást adott ki a napokban.

AT&T's Fixed Wireless rollout begins its second stage | Bham Now

A részvények egyre olcsóbbak, ami felveti a kérdést,vásároljunk -e AT&T részvényt?

Az AT&T  amerikai távközlési vállalat lehet a legújabb példa egy olyan részvényre, amely úgy tűnik, hogy nem tud sokkal lejjebb menni – a vállalat részvényeivel nagyjából 14 dolláron kereskednek, ami a legalacsonyabb árfolyamuk az 1990-es évek közepe óta. De biztosan van egy részvényárfolyam alj és valószínű, hogy ez az. Elvégre az AT&T az Egyesült Államok vezető vezeték nélküli szolgáltatója és a vállalat pozitív dolgokat tesz az alapvető vezeték nélküli üzletágában.

Olcsó-spekulatív részvény magas osztalékkal

AT&T's History of Invention and Breakups - The New York Times

Amerikai telefon születik
A Bell Telephone leányvállalataként létrejön az American Telephone and Telegraph Company, amely távolsági telefonhálózatot épít és üzemeltet. Az első vonal, a New York és Philadelphia közötti vonal kapacitása egy hívás.

Az AT&T részvény a szélesebb részvénypiachoz képest óriási árengedménnyel kereskedik. Míg az átlagos S&P 500-as részvények ár/nyereség aránya (P/E) 21 körül mozog, addig az AT&T P/E-je mindössze 6. A piac pedig hosszú távon átlagosan nagyjából 10%-os éves növekedést mutat, míg az elemzők szerint az AT&T az elkövetkező években mindössze 3,3%-os éves nyereségnövekedést várnak.

A kockázat a következő: A befektetői hangulat egy ideig negatív maradhat. Az AT&T lassú növekedése nem az egyetlen probléma, ami a vállalatot sújtja. Mérlegét továbbra is súlyos adósságterhek terhelik, amelyek részben a 2010-es években történt hatalmas szórakoztatóipari felvásárlásokat finanszírozó hitelfelvételekhez kapcsolódnak. Ezeket az eszközöket azóta eladták, de az adósságteher megmaradt, és továbbra is milliárdokba kerül az AT&T-nek éves kamatkiadások formájában. A kamatok a nyereségből vesznek el, így azt mondhatjuk, hogy az adósságok megfojtják a vállalat nyereségét.

Osztalék :Persze, az AT&T híresen nagy osztalékot fizet, amely ma közel 8%-os hozamot biztosít. Ez és a szerény növekedés is két számjegyű befektetési hozamot eredményezhet, amire már korábban is rámutatott több elemző cég. A peres ügyek miatt azonban a potenciális befektetésből nagyobb nyereségre vágyhatunk, és úgy tűnik, hogy a vállalat nem biztos, hogy készen áll arra, hogy ezt megadja.

3 Reasons to Avoid AT&T Stock in 2023 | The Motley Fool

Morningstar értékelése

Az AT&T becsült valós értéke

Az 5 csillagos minősítéssel úgy gondolják a MorningStar elemző cégnél, hogy az AT&T részvény a hosszú távú valós érték becslésünkhöz képest alulértékelt.

A 23 dolláros valós értékbecslésük szerény bevételnövekedést és bővülő árrést feltételez a következő néhány évben a vezeték nélküli és az üvegszálas hálózatba történő beruházásoknak köszönhetően. A becslés a 2023-as EBITDA becslés 7,5-szeresének megfelelő vállalati értéket és 8%-os szabad cash flow hozamot feltételez. Az AT&T a következő években várhatóan lassan piaci részesedést szerez a vezeték nélküli szegmensben az egy telefonos ügyfélre jutó postpaid bevétel pedig szerényen növekszik. A vezeték nélküli szolgáltatási bevételek 2027-ig átlagosan évi 3%-kal nőnek, a vezeték nélküli EBITDA-árrés pedig az alacsony 40-es tartományban maradhat.

AT&T to maintain 5G spend and push FWA in 2023 - Telecoms.com

Üvegszálas hálózat

A fogyasztói szélessávú üzletág az előrejelzések szerint az üvegszálas hálózat kiépítésének érésével folyamatosan javuló növekedést fog produkálni a Morninstar szerint az AT&T vállalat, ami a következő öt évben lehetőséget ad az árrés jelentős növelésére. A vállalati szolgáltatási üzletág fokozatosan visszatér a növekedéshez és a nyereségességhez, miközben a költségcsökkentési egyensúly stabil marad és a magasabb árrésű régi szolgáltatások megszűnnek.

A konszolidált bevételek az előrejelzések szerint évente 2-3%-kal nőnek, míg a konszolidált EBITDA várhatóan valamivel gyorsabban, 3-4%-kal nő. Az AT&T várhatóan folyamatosan növeli a szabad cash flow-t az alacsonyabb tőkekiadásoknak és a csökkenő adósságállománynak köszönhetően, a magasabb készpénzes adók és a DirecTV csökkenő hozzájárulása ellenére.

AT&T alerts 9 million customers of data breach after vendor hack

Új vezetékhálózat

Az AT&T egy új vezetékes vezeték nélküli internet terméken dolgozik, amelynek célja, hogy segítsen az ügyfeleket leváltani a régebbi, rézalapú szolgáltatásokról. A termék várhatóan az AT&T negyedik és ötödik generációs (4G LTE és 5G) vezeték nélküli hálózatán fog futni, és valószínűleg hasonló lesz a versenytársak, a T-Mobile és a Verizon által az elmúlt két évben bevezetett vezeték nélküli otthoni internettermékekhez. Az AT&T vezetői elmondták, hogy a készülő vezetékes vezeték nélküli internetszolgáltatás azokat az ügyfeleket célozza majd meg, akik rézalapú megoldásokat, például DSL-, betárcsázós és vezetékes telefonos termékeket használnak, és akik olyan területeken élnek, ahol az AT&T nem szándékozik üvegszálas vezetékeket fektetni vagy üvegszálas szolgáltatásokat kínálni.

Chris Sambar, az AT&T egyik vezetője, aki a vállalat építészeti és műszaki kezdeményezéseiért felelős, elmondta, hogy a vezeték nélküli termék középsávú spektrumon fog működni, mivel az messzebbre terjed, mint a milliméteres hullámspektrum. A keskenysávú spektrum csekély sávszélesség- és sebességnövekedést kínál az 5G-képes eszközökön a 4G LTE-re korlátozódó eszközökhöz képest. De nem olyan gyors, mint a milliméterhullámú kapcsolatok.

AT&T Data Breach | 9 Million Customers Potentially Impacted - YouTube

Javaslat

Ha Ön is Portfóliót építene ki, portfóliót épít és részvényeket hosszútávra vásárol, akkor a Microsoft, McDonalds, Adidas, OTP, Shell, Commerzbank és Tesla részvénye mellett itt az ideje, hogy vegyen magas osztalékfizetésű részvényeket. Többek között jó osztalékfizetésű részvény az AT&T részvény és a Rio Tinto illetve a Munich Re. részvénye. Az AT&T részvényt akár dolláros akár eurós számlán is megveheti a Partner Bankon keresztül. Ráadásul, már 2 millió forinttal akár TBSZ számlát is nyithat nálunk.

The Best Time To Buy AT&T Was Years Ago, The Next Best Time Is Now (NYSE:T)  | Seeking Alpha

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!