Miért érez ellenszelet az arany ára?

2023.04.30 Gold

A csökkenő infláció csökkenő kamatlábakat jelent, így a kötvények kevésbé vonzóvá válnak az aranyhoz képest és az arany ára emelkedhet?

Jelenleg ez a forgatókönyv nem igazán működik. Nézzük meg először az alábbi TradingView grafikonját. Az elmúlt tizenkét hónapban kék vonalként látjuk az arany árfolyamának alakulását, plusz narancssárgával a kétéves amerikai államkötvények hozamát, türkizkékkel pedig a csökkenő amerikai inflációt.

Miért nem tud az arany jelenleg profitálni?

Verlauf von Goldpreis in Relation zu Inflation und Anleiherenditen

Az arany ára nem profitál a mérsékelt amerikai inflációs adatokból

A Commerzbank (CoBa) közgazdászai jelenleg azt fejtegetik, hogy miért vonzóak a kötvények az aranyhoz képest, különös tekintettel a reálkamatlábra. A szakemberek nem az inflációt, hanem az inflációs várakozásokat nézik, amelyek jelenleg jóval az államkötvények hozama alatt vannak. Az arany ára a héten az amerikai inflációs adatok közzététele után rövid időre 1.930 dollárra emelkedett unciánként, de aztán visszaesett 1.915 dollárra. A közgazdászok magyarázata: Ugyanakkor a júliusi inflációs adatok az árnyomás enyhülését jelezték. A havi változási ráták azt jelzik, hogy az USA-ban az inflációs ráta megközelíti a FED célértékét. Ami a kamatemelési ciklus vége felé szól.

Münzen und Barren aus Gold

 

Arany akár pozitív is alakulhat!!

A piaci alapú inflációs várakozásokat használva azonban az amerikai reálkamatláb a Commerzbank szerint már egyértelműen pozitív, ami negatívan hat az aranyra. Az arany árfolyamát a folyamatban lévő ETF-eladások is ellenszélben sodorják. A Bloomberg szerint a közelmúltban 13 egymást követő napon volt nettó kiáramlás. Ezek összesen 37 tonnát tesznek ki ebben az időszakban. A negyedév kezdete óta mostanra 57 tonna arany áramlott ki a Bloomberg által követett arany ETF-ekből. Ezek állománya 2020 áprilisa óta a legalacsonyabb szintre esett. Ez azt jelenti, hogy az azóta, azaz a Korona-járvány és az ukrajnai háború kitörése után történt összes beáramlás mostanra visszafordult. A Commerzbank szerint ahhoz, hogy a kiáramlások megálljanak, a piacon a kamatemelési várakozásoknak el kellene tűnniük, és át kellene adniuk a helyüket a kamatcsökkentési várakozásoknak. Arra számítunk, hogy ez a negyedik negyedév folyamán bekövetkezik.

Goldpreis - Gold Chart

Aranyár kilátások

Az amerikai határidős kereskedésben a múlt héten a spekulatív pozíciók folyamatos, sőt, gyorsuló ütemű elszámolását láthattuk. Ez egyben az aranyár rövid távú mélypontjának kilátását is meghagyja. Felértékelődött az arany és szerepe a klasszikus befektetési lehetőségek között, közvetve az orosz–ukrán háború is kifizetődő befektetési formává teszi. Az eladott 999,9 ezrelék tisztaságú nemesfém mennyisége és a forgalom növekedése alapján az arany árfolyamának emelkedésére lehet számítani, pedig korábban stagnálásra és értékcsökkenésre is volt már példa.

Vegyen Ön is aranyat rendszeres megtakarítással hosszútávra és így elkerülheti a nagyobb visszaeséséket.

A Partner Banknál kiváló minőségű, 24 karátos, 999,9-es finomságú színaranyból készült aranyrudak vásárolhatók „Good Delivery“ minőségi garanciával. Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett, a Partner Bank azt a lehetőséget is felkínálja ügyfeleinek, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsenek fel aranyállományt. Ezzel az aranyvásárlási programmal az ügyfelek egyszerűen és kényelmesen vásárolhatnak fizikai aranyat, és közben profitálhatnak a lehetséges cost-average hatásból: Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Is Gold a Good Investment In 2023?

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!