Hihetetlen lehetőség csak te nem tudtad- kötvények újrahúzva

Miért is tegyük egyedi kötvénybe a pénzünket?

„Értékeket teremtettünk közösen, és ezáltal sokat értünk el. A stabilitás és a folyamatosság mindegyikünk számára fontos fogalmak, mind a családunk, mind pedig a vagyonunk tekintetében. A minőségi kötvények éves fix kifizetéseket biztosítanak, és lehetőséget nyújtanak arra, hogy vagyonunk megőrizze értékét.“

1290678

Magyar Államkötvény 7,625%-os kamatkifizetéssel mindezt dollárban.

Ha konzervatívabb befektetésben gondolkozunk és fix kamatban, mindig a Magyar Államkötvény jut az eszünkbe először. Ráadásul most ehhez a magyar média is nagyban hozzájárul. Egy fontos szempont a háttérben marad, hogyha a 4,2%-os forint alapú Prémium Magyar Államkötvényről beszélünk, elfelejtkezünk, hogy az inflációval számoljunk. Vagyis a jelenértékű pénzünk jövő értéken mennyivel kevesebbet fog érni, ami ráadásul jóval kevesebb, mint amit a fogyasztói kosarainkban tapasztalunk. Magyarországon az infláció jelenleg 3,8%. Amely igen magasnak számít Európában. Tehát meg kell nézni, hogy ez mindig így volt-e? Tudunk-e vásárolni másodlagos piacról régebben kibocsátott Magyar Államkötvényt. Válasz igen, mivel 2011-ben például a jegybanki alapkamat 6,5%, majd 2011 novemberében 6% volt és óriási deficittel küzdött akkor a kormány és akkor kibocsátásra került a Magyar Államkötvény. Ráadásul az akkori Prémium Magyar Államkötvény dollárban 7,625%-os árfolyamon bocsátották ki 2000 dolláros pakkokban. Ez a Magyar Államkötvény jelenleg is elérhető. Hiszen 2041. március 29-én jár le, ráadásul éves szinten kétszer fizet kamatot. Igaz az árfolyama vásárláskor magasabb, mint kibocsátáskor, de ennél a fix kamatozású Magyar Államkötvénynél mégis nagyobb hozamra lehet számítani, mint a jelenlegi infláció. Így viszont értékálló. Egy idézetet is becsatolnék azokból a cikkekből, ami az akkori devizaalapú Magyar Államkötvényről pozitívan beszél.

Képtalálat a következőre: „2011 államkötvény”

„Magyarország, csakúgy, mint az euróövezeti országok közül Spanyolország és Olaszország, “a kockázatvállalási hajlandóság hullámát lovagolja meg”, és nyilvánvaló, hogy Magyarország esetében külön vonzerőt jelentenek a térségen belül a többi közép- és kelet-európai gazdasághoz mérve “nagyon magas” kötvényhozamok. Az európai szuverén kockázatot ugyanakkor alulárazzák, és ez nem Magyarország-specifikus jelenség; ugyanez történik Spanyolországban, Olaszországban, sőt Franciaországban is.” Forrás: https://piacesprofit.hu

Dell 4,625%-os vállalati kötvény, még mindig jó befektetés rövidtávon.

Képtalálat a következőre: „dell vállalat amerika”

Ha a Dell amerikai vállalatról kell beszélni, akkor egy stabil vállalatot tudok bemutatni. Ugyanis a Dell ma Amerika egyik legnagyobb hardveróriása. A Dell már 1988-ban megtalálható volt a tőzsdén Dell Computer Corp. néven. Akkor egy részvényt 8,50 dolláros árfolyamon lehetett megvásárolni és 85 millió dolláros piaci kapitalizációval rendelkezett az akkori cég tőkéje. 2001-re a Dell a világ legnagyobb PC-gyártójaként felülmúlta a Compaq-ot, majd meg is szerezte a vállalatot. Igaz hosszú időre kivonult a tőzsdéről, de 2018-ban ismételten visszatért a tőzsdére, mint Dell Technology. Jelenleg a részvényének árfolyama 57,52 euró. A 35 éves történetében a Dell a PC-gyártásától a technológia minden szegmenséig 90 milliárd dollár bevételt ért el. Ugyanakkor magas színvonalú szolgáltatást biztosított a tároló, a szerverek, a felhő-infrastruktúra és az adatbiztonság terén is. Ráadásként a most 100,66%-os árfolyamon megvásárolható Dell 4,625%-os vállalati kötvény 2021 április 1-én jár le és addig 4,625%-os fix kamatot biztosít kötvényes befektetőinek.

4,625% Dell Inc. 11/21 auf Festzins Chart

Jó hír a Vale kötvényeseinek és részvényeseinek.

Képtalálat a következőre: „vale”

Vale SA. cég vasércet, mangánt, aranyat, nikkelt, rezet, kaolint, bauxitot, timföldet, alumíniumot termel, pelletet, továbbá ötvözeteket készít, káliumkarbonátot állít elő és értékesít. A cég Brazíliában található, ahol vasutakkal és hajó terminálokkal rendelkezik, melyeket a cég maga üzemeltet. Vale Overseas Ltd. társaságot azzal a céllal alapították, hogy tőkét képezzen a Vale SA. cégnek. Ráadásul a cég 2012. júliusában egy 10 évre szóló kötvényt bocsátott ki, ami 4,375%-os kamatot fizet dollárban. A kötvény lejárata 2022. Ráadásként az árfolyam is kedvező és a Partner Bank Fókuszkönyvében megtalálható. A Vale most megjelent negyedéves számai jól sikerültek, a működési eredményei jók voltak, a készpénzforgalom meghaladta a 2,2 milliárd dollárt, az előző év első negyedévéhez képest emelkedett. A befektetett eszközökben 512 millió dollár, míg a szabad készpénzállományban jelenleg 1,6 milliárd dollár van.

Képtalálat a következőre: „vale”

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!