Jamie Dimon fontosabb, mint valaha a JP.Morgan Bank számára, amelyet 17 éve vezet

Bárcsak a JP Morgan mindezt Londonban tarthatná meg

Ha valaki még nem tudta annak elmondható az, hogy a JP.Morgan az Egyesült Államok legnagyobb bankja (a konszolidált eszközök és a piaci tőkeérték tekintetében). A vállalat a bankszektorban a puszta mérete (több mint 66 millió amerikai háztartást szolgál ki) és eszközállományának minősége miatt első. Valamint a befektetési, kereskedelmi és fogyasztói banki üzletágakban betöltött iparági vezető szerepe miatt a banki szektor egyik meghatározó szereplője.

Mérleg

Szakít Kanye Westtel a JPMorgan Chase

A JP. Morgan mérlege erősen eszközérzékeny, és az emelkedő kamatlábak támogatni fogják a top-line növekedést. A bank széles körű technológiai beruházásokat hajt végre, hogy versenytársai előtt maradjon, akik között nemcsak más bankok, hanem technológiai cégek is vannak. A vállalat az akvizíciók révén is növekszik.

Miután több éven át konszolidálta fiókhálózatát, ez a Bank 2018-ban bejelentette, hogy új régiókban terjeszkedik fiókok megnyitásával. Ezen a téren jelentős előrelépést tett, már több mint 230 új fiókkal bővült, és az Egyesült Államok 50 államából 48-ban van jelen. Ez jó előjel a piaci részesedés megszerzésében, és szilárd keresztértékesítési lehetőségeket kínál a kártya- és az autóhitel-szektorban. A tengerentúlon, Kínában és Európában is bővítette tevékenységét.

Bold Leadership of John Pierpont Morgan Anchored on Courage

A kihívásokkal teli működési környezet ellenére a JP.Morgan betét- és hitelállománya továbbra is erős maradt. Bár a hitelkereslet a 2020-as koronavírus-járvány kezdete óta visszafogott volt, az utóbbi időben ez a helyzet is jelentősen javult.

 

A JP. Morgan vezetője Jamie Dimon

How Chase CEO Jamie Dimon Became One of the Richest Men in Banking

James Dimon amerikai milliárdos üzletember és bankár, aki 2005 óta a JP.Morgan Chase – a négy nagy amerikai bank közül a legnagyobb – elnök-vezérigazgatója. Dimon korábban tagja volt a New York-i Federal Reserve Bank of New York igazgatótanácsának. 2006-ban, 2008-ban, 2009-ben és 2011-ben a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb emberének listáján szerepelt. 1,8 milliárd dollárra becsülik Dimon nettó vagyonát.

Dimon azon kevés bankvezér egyike, aki milliárdossá vált, főként a JP.Morgan Chase-ben lévő 485 millió dolláros részesedése miatt. 2011-es pénzügyi évre 23 millió dolláros fizetést kapott, többet, mint bármely más bank vezérigazgatója az Egyesült Államokban. 2012-ben azonban a JPMorgan Chase 11,5 millió dollárra csökkentette a fizetését, miután egy sor ellentmondásos, 6 milliárd dolláros kereskedelmi veszteséget szenvedett el.[7] A JPMorgan Chase azonban 6 milliárd dolláros ellentmondásos kereskedési veszteséget okozott. Dimon a 2017-es pénzügyi évben 29,5 millió dollárt kapott.

Erőssége

Big bank CEOs sound alarm on inflation fight: 'Expect tougher times ahead' - ABC News

Ahhoz, hogy a bank elég erős maradjon, szigorította a bejárást a bankba.  A JP. Morgan vezérigazgatója, Jamie Dimon az év elején a részvényeseknek írt éves levelében azt mondta, hogy az alkalmazottak mindössze 10%-ának van engedélye arra, hogy teljes munkaidőben távolról dolgozzon. A bank alkalmazottainak mintegy fele köteles minden nap az irodában tartózkodni .Míg a fennmaradó 40%-nak megengedte, hogy az otthon és a központ között ossza meg az idejét.

A vállalat áprilisban került a címlapokra, amikor arról számoltak be, hogy ellenőrzik a dolgozók belépőkártyáit. Azért, hogy kiderítsék, betartják-e a szabályzatot, és rendszeresen bemennek-e az irodába. Jamie Dimon a Tesla Elon Muskjához és a Goldman Sachs Bank David Solomonjához hasonlóan nyilvánosan panaszkodott, hogy a távmunka szerinte elnyomja a “spontán ötletgenerálást”, valamint a vezetést és a képzést.

Ma elmondható az, hogy Jamie Dimon sokkal fontosabb a bank életében , mint 17 év alatt bármikor.

Jamie Dimon, a JP.Morgan Chase vezérigazgatója szerint az amerikai gazdaság jelenleg “valójában még mindig jól áll”. A fogyasztók pénzügyei és a fogyasztások valószínűleg erősebbek, mint a 2008-as globális pénzügyi válság idején, amikor a világ recesszióba zuhant.

Javaslat!

JP Morgan Chase Chart

Közép és hosszútávra vásároljon JP.Morgan részvényt. Egy darab részvény árfolyama jelenleg 137,94 dollár vagy euróba számolva 129,62 euró. Minimum 20 db JP.Morgan Chase részvényt tud a Bankunkon keresztül megvásárolni, ha Ön is szeretne tulajdonos, részvényes lenni ebben a bankban. Ezért ehhez 2600 euró vagy 1.040.000 forint szükséges. Elmondható az is, hogy a  JP.Morgan Chase a gazdasági bizonytalanság közepette erős működési alapokat mutatott.A menedzsment felkészült egy esetleges recesszióra, elegendő tőkével rendelkezik a CECL-tartalék növeléséhez. A Bank befektetés szempontjából jó beszálló, mert átlag alatti értékeléssel  rendelkezik. Ezenkívül jól fedezett osztalékkal a JP.Morgan Chase potenciálisan erős hosszú távú hozamot biztosíthat a befektetőknek.

 

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!