A Merck&Co közbeszerzése és az alapkezelők mibe is fektetnek be idén

2023 legjobb gyógyszergyára a Merck

A Merck&Co. nyerte el az amerikai kormány COVID-19 Molnupiravir nevű gyógyszerének 1,2 milliárd dolláros közbeszerzését.

Az amerikai kormány a Merck & Co-val kötött szerződést a molnupiravir tesztelésére és gyártására. A MOVe-OUT 3. fázisú klinikai vizsgálatban a molnupiravirt laboratóriumban igazolt COVID-19 betegeken. Illetve a betegség rossz kimenetelének legalább egy kockázati tényezőjével rendelkező, nem kórházi kezelésben részesülőkön tesztelik.

E szerződés keretében a Ridgeback Biotherapeutics és a Merck fejleszti a molnupiravir gyógyszert. A Merck nagyjából 1,2 milliárd dollárt kap a kormánytól azért, hogy mintegy 1,7 millió molnupiravir-kúra gyógyszert biztosítson az esetleges betegeknek. Ezen összegek átutalása a Merck&Co-nak akkor fog megtörténni amint az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal kiadja a molnupiravirra vonatkozó sürgősségi felhasználási engedélyt (EUA) vagy jóváhagyást.

9 Things You Need To Know About Molnupiravir, a New COVID-19 Pill > News > Yale Medicine

A molnupiravir fejlesztésébe és fokozott gyártásába fektetett kockázati tőkével a Merck arra számít, hogy 2021 végére több mint 10 millió terápiás kurzus lesz elérhető.

A Molnupiravirről

A Molnupiravir nevű, szájon át szedhető vírusellenes vizsgálati készítményről kimutatták, hogy gátolja a COVID-19 vírusért felelős SARS-CoV-2 vírus szaporodását. A 3. fázisú MOVe-OUT klinikai vizsgálat szerint a molnupiravir javasolt adagja, amint engedélyezik vagy jóváhagyják, napi kétszer 800 mg lesz öt napon keresztül.

A molnupiravirrel kapcsolatban azonban vannak óvintézkedések. A Covid-19 18 éves vagy annál fiatalabb betegek számára még mindig nem engedélyezett. A gyógyszert szintén nem ajánlott a COVID-19 megelőzésére, vagy öt egymást követő napnál több napon keresztül szedni.

Merck to buy Imago for $1.35 bln to broaden portfolio of blood disorder drugs | Reuters

A Merck & Co. Inc

A Merck & Co. Inc. a világ egyik kutatásra összpontosító biofarmáciai vállalata. A vállalat új orvosi megoldásokat innovál a kórházi betegek megsegítésére, és széleskörű hozzáférést biztosít az emberek számára a modern betegségek gyógyításához. A Merck központja a New Jersey állambeli Kenilworthben található, és 110 telephellyel rendelkezik az Egyesült Államokban. Több mint 130 éve fontos gyógyszerek és vakcinák kifejlesztésével reményt ad az emberiségnek.  A Merck & Co. Inc. 2022-ben jelentősen felülmúlta a teljesítményt. A Merck egy sor pozitív vizsgálati eredményt és jóváhagyást ért el. A globális bevételek növekedése szilárd volt.

Merck & Co Chart

 

Vételi pozició

A Merck &Co Inc részvény értékét a Bank of America részvénypiaci elemzői “semleges” minősítésről “vételi” minősítésre emelték egy ezen a héten  megjelent jelentésben. A Mizuho december 15-én, csütörtökön közzétett kutatási jelentésében 100,00 dollárról 130,00 dollárra emelte a Merck & Co., Inc. árcélját. Négy részvényelemző “tartás” minősítéssel értékelte a részvényt, tizennégy “vételi” minősítést adott ki, egy pedig “erős vételi” minősítést adott a részvényre. A MarketBeat.com adatai alapján a Merck & Co., Inc. jelenleg “Mérsékelt vétel” konszenzusos minősítést és 112,41 dolláros konszenzusos célárat kap. A bevett gyógyszeripari óriások, a Pfizer, a Merck & Co. és a Johnson & Johnson 2023-ban is a legnagyobb forgalmú gyógyszergyártók maradhatnak.

Merck & Co. - YouTube

Richard R. Deluca, a Merck & Co., Inc. ügyvezető alelnöke a céggel kapcsolatos egyéb hírek szerint  október 28-án 164.557 darab részvényt adott el a vállalat részvényeiből. A részvények eladásáért kapott teljes összeg 16.498.484,82 dollár volt, ami részvényenként 100,26 dolláros átlagárnak felel meg.

Nyereség

A Merck & Co. (NYSE:MRK) teljes hozama 2022-ben 48,42% volt, ami 349%-kal magasabb, mint az S&P 500. A 2022-es évet 17,32%-os ötéves öszhozammal zárta.  A vállalat valószínűleg továbbra is egészséges 2,6%-os hozamot biztosít. A Merck 2022-ben 1,35 milliárd dollárért felvásárolta az Imago Biosciences-t. Az Imago egy klinikai fázisban lévő biofarmáciai vállalat, amely csontvelőbetegségek kezelését fejleszti. A Bloomberg nemrégiben arról beszélt, hogy a Merckrészvények 1995 óta a legjobb naptári éves teljesítményt érték el.

Businesses - UK - Bayer plc

Javaslat!

Kezdje ezt az évet befektetéssel, hiszen hosszútávon a bankban a készpénze csak elértéskeltelenedhet. Találkozzunk, beszéljünk, nézzük át együtt az Ön igényeit és javaslom fektessen be az egészségügybe vegyen Merck&Co részvényt. A részvény ára 107,92 euró. Minimum 25 db vásárlással már Ön is befektethet nálunk a Merck&Co részvényeibe. A vásárláshoz összesen 2700 euró elegendő vagyis kb.1080.000 forint. Ne hagyja ki ha Ön is szeretne azokból a vélhető nyereségekből, hozamokból részesülni amit a Bank of America is javasol 2023-ra!

Szerencsésen németül

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!