Rio Tinto részvény: Siker a bányászatban

Rio Tinto

Igazság szerint kevés olyan érdekes cég van, amelynek részvényével három tőzsdén is jegyzett. Nos a Rio Tinto részvény pont egy ilyen. Éppen ezért gondoltuk, hogy érdemes lenne róla egy kicsit részletesebben beszélni. Ki tudja talán lesz helye a Te portfóliódban is.

A Rio Tinto részvény: A vállalat története

A Rio Tinto Group egy angol-ausztrál multinacionális vállalat, amely a világ második legnagyobb fémipari és bányászati ​​vállalata ( a BHP mögött ). 1873-ban alapították, amikor befektetők egy csoportja megvásárolt egy bányakomplexumot a spanyol kormánytól a Rio Tinton , a spanyolországi Huelvában . Egyesülések és felvásárlások hosszú sorozatán keresztül nőtte ki magát. Bár elsősorban az ásványok kitermelésére összpontosít, jelentős finomítási műveleteket is végez, különösen a bauxit és a vasérc finomításában. Közös központi irodája van Londonban , Angliában és Melbourne Ausztráliában.

A Rio Tinto kettős tőzsdén jegyzett társaság a londoni tőzsdén , ahol az FTSE 100 index része , és az ausztrál értékpapírtőzsdén is , ahol az S&P/ASX 200 index része . A Rio Tinto brit fióktelepének amerikai letéti részvényeivel a New York-i tőzsdén is kereskednek , így három nagy tőzsdén is jegyzik. A 2020-as Forbes Global 2000- ben a világ 114. legnagyobb nyilvános vállalataként szerepelt.

Rio tinto részvény ausztrál szlkház
Rio tinto részvény ausztrál szlkház

A fokozódó környezeti aggodalmak korszakában a Rio Tinto PLC az innováció és a lelkiismeretes erőforrás-kitermelés szimbólumává vált.

Rio Tinto részvény: Aktuális elemzés

2022-ben a Rio Tinto PLC  figyelemre méltó teljesítményt ért el: az 1. és 2. hatókörű kibocsátásokat határozottan, 7%-kal csökkentette a 2018-as alapértékhez képest. Ez az eredmény szilárdan pozícionálja a vállalatot, hogy elérje ambiciózus célját, vagyis 2025-ig lenyűgöző, 15%-os kibocsátáscsökkentést. Ez a mérföldkő a Rio Tinto PLC (RIO) hajthatatlan elkötelezettségét tükrözi az éghajlatváltozással kapcsolatos aggodalmak kezelése és az európai befektetők körében.

Bár kedd reggelre a részvény a piac előtti kereskedésben -1,92%-kal 58,79 pontra esett, a RIO 74-es rövid távú technikai pontszáma azt jelzi, hogy a részvények kereskedése az elmúlt hónapban nagyobb volt, mint a piacon lévő részvények 74%-a. Az Egyéb ipari fémek és ásványok iparágában, amely a 146 iparág közül a 124. helyet foglalja el, a Rio Tinto a részvények 86%-ánál magasabb pozíciót foglal el.

A Rio Tinto részvény 12,53%-ot esett az elmúlt hónapban, július 18-án 67,16 dolláron zárt. Ebben az időszakban a részvény 61,02 dollárig esett. A RIO átlagos elemzői ajánlása “Vásárlás” azaz “BUY”.

Rio Tinto részvény Osztalékfizetése

Az osztalékfizetés alacsonyabb volt, mint az elmúlt két évben, de még így is a Rio 150 éves történetében a harmadik legnagyobb időközi osztaléka volt. A Rio Tinto bejelentette, hogy szeptember 21-én 1,38 dolláros osztalékot fizet, ami a tavalyi hasonló osztalékhoz képest csökkenést jelent. A csökkentés ellenére a 7,3%-os osztalékhozam még mindig összehasonlítható , hiszen magasabb az iparág más vállalataiéval szemben.

Rio Tinto profit misses on iron ore price slump, cuts dividend - MINING.COM

Nos, hogy érzed van helye ennek a részvénynek a portfóliódban? Esetleg szeretnél mélyebbre ásni még? Semmi gond, gyere el hozzám, és elemezzük ki ezt a részvényt, vagy akámelyiket!

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!