Miért pont Államkötvény? Testőrt akar a befektetése mellé állítani?

4 + 1 OK, AMIÉRT ÉRDEMES ÁLLAMKÖTVÉNYBE FEKTETNI

1. Az egyik legbiztonságosabb befektetési megoldás
100% állami garancia a tőkére és a kamatra a futamidő végéig!
Míg egy banknál betétben elhelyezett összeg esetén az OBA (Országos Betétbiztosítási Alap) kártalanítási értékhatára 100.000. euró, addig az államkötvénynél tőkéjének méretétől függetlenül az állam garantálja a teljes összeg visszafizetését.

2. Magasabb a kamata, mint egy bankbetétnek
Az államkötvény többnyire a banki lekötéseknél magasabb-, és előre meghatározott kamatot garantál. Így akár 15 évre is biztosítani lehet általa a magas kamatot.

3. Általunk bármikor, akár névérték alatt vásárolhat államkötvényt
Államkötvénybe bármikor befektethet, mivel az államkötvények a futamidő alatt bármikor akár NÉVÉRTÉK ALATT megvásárolhatók. Magyarországon 3, 5, 10 és 15 éves futamidővel kerülnek értékesítésre az államkötvények.

4. Gyorsan és könnyen pénzre lehet váltani
Államkötvényét bármikor eladhatja, így szükség esetén gyorsan hozzáférhet a pénzéhez. Míg a bankbetétek idő előtti feltörése esetén minden kamat elveszhet, addig az államkötvények esetében, idő előtt akár extra nyereséggel juthat pénzéhez.

+1 A kamaton felül még az árfolyamváltozáson is nyerhet
Amennyiben az államkötvény lejárata előtt szeretne pénzéhez hozzájutni, abban az esetben az időarányosan felhalmozott kamat mellett a kötvény fel-, vagy leértékelődése is hatással lehet a nyereségre. Amennyiben az államkötvény árfolyama emelkedik, úgy a nyereség még a kamatnál is nagyobb lehet, így extra profitra tehet szert. Az államkötvény árfolyama csökkenhet is, ekkor kizárólag abban az esetben realizálódik a veszteség, ha idő előtt ténylegesen értékesítésre kerül a kötvény.