Vegyünk vagy ne vegyünk

File photo of a statue in front of the former headquarters of Germany's largest business bank, Deutsche Bank in Frankfurt, January 28, 2013. Deutsche Bank, plans to shrink its balance sheet substantially over the next two and a half years to comply with new rules to make banks more crisis-resistant, sources familiar with the bank said July 22, 2013.  REUTERS/Kai Pfaffenbach/Files (GERMANY - Tags: BUSINESS)

A  Deutche Bank vezető elemzője tegnap nyilatkozott a Bloombergnek. Elég már a pánikból ,én ugyanazt látom.

Miért ? Mert 123 éves mélyponton van az olaj. Olaj és energiaiparra szükség van. Kicsit túlárazott volt a piac. De senkinek sem jó ez a a tartós 30 dollár/ hordó alatti ár. Senki se gondolta,hogy az utóbbi időben 30%-ot esik az olaj világpiaci ára. Nagy elemzőházak tavaly 35-40 dollárt jósoltak. Viszont itt jön a lényeg , ha a hordónként ár 10 dollárt nő akkor az olaj árfolyam emelkedése közel 40 % árfolyamnyereséget produkál a befektetőnek. Mostani hír pedig,hogy Kína se hagyja ezt. Mert  A kínai központi bank ezen a héten nettó 315 milliárd jüant pumpált a pénzügyi rendszerbe, hasonló tőkeinjekcióra 2012 januárja óta nem volt példa. A vezető nyugat-európai indexek fél százalék körüli mértékben erősödnek.

Egyébként MNB középárfolyamok

Euró 315,320

USA Dollár 288,650

Svájci Frank 288,190

 

Tehát  újra felteszem a kérdést Meri vagy nem meri 2.szor is??

1 Comment

  1. […] a zárásig emelkedett, majd ma újra hozott + 0,05 %-ot. Emlékezni kell csak erre a cikkemre http://blog.biztoshozam.hu/vegyunk-vagy-ne-vegyunk/ , akkor aki egy kicsit figyelt az láthatta, hogy a piacon van lehetőség. Figyelni kell a […]

Vélemény, hozzászólás?