Nagy Bumm elött az Inditex- Vásárolj Zara/Bershka részvényt

Nagy bumm előtt az Inditex

Kiemelkedő papírokat szeretnél, szereted a kihívásokat? Miért nem beszélsz elötte egy szakértővel?

Ismered, hogy mekkora az infláció? Tegyél ellene, hogy neked ne legyen soha kevesebb a pénzed, mintha bankbetétbe tennéd. Diverzifikálj.

Éppen ezért szeretnék Neked bemutatni a portfóliódba egy kiváló vállalatot (Inditex). Keress meg és a többit megbeszéljük.

Inditex befektetés választása

 

De ehhez az kel, hogy olvasd e a cikket és jelentkezz hozzám egy konzultációra!

Miért is ajánom neked az Inditex részvényt?

Az Inditex mint, a spanyol kiskereskedelmi óriás, azzal kezdte meg a kampányát, hogy újraaktiválta számos márkája személyzetének felvételét. Az Amancio Ortega üzletember égisze alatt álló Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Zara Home elkövetkezendő időszakban fiatalokat keres munkavégzésre. Az elkövetkező hónapokban és években az Inditex ruházati hálózata alkalmassá vált arra, hogy az online divatboom egyik szereplője legyen.

A tavalyi első pénzügyi negyedévében a vállalat kénytelen volt felfüggeszteni működését az áruházak 88%-ában. A spanyol Inditex, a Zara divatmárka tulajdonosa az első veszteségét Indiában könyvelte el, miután az eladások 28%-kal zsugorodtak a Coviddal kapcsolatos lezárások és szigorú korlátozások miatt. A Zara, a világ legnagyobb divatcsoportja minden évben nettó nyereséget könyvelt el.

Az Inditex cégnek a JP Morgan vételi minősítést adott. Georgina Johanan, a JP. Morgan elemzője a részvény célárát 30 euróról 32 euróra emelte.  Az e-kereskedelem az Inditex bevételeinek 14 százalékát tette ki 2019-ben. A Tast Retailing és az Inditex az online értékesítés terén a gyors divat szegmens élén áll, ez a terület meghatározza a vállalat növekedését. 2020-ban 1,1 milliárd euróra növelte a vállalat a nettó eredményét. Az erőteljes online értékesítés, az előző évhez képest 77%-kal nőtt, részben ellensúlyozta a vállalat negatív teljesítményét és szoros készletgazdálkodással párosult.

Inditex / Zara

Az Inditex 2020 végén átállt az online értékesítésre. Kínában megjelentek fiatalabb generációk felé orientált márkák, mint a Bershka és a Stradivarius, amit kizárólag online értékesítettek. Kínában ez a két termék meg is hozta a kívánt sikert.

Inditex / Bershka

Részvénybefektetés

Érdemes beszélni a részvény befektetésről.

Amikor valaki egy részvényt vásárol, akkor tulajdonjogot szerezz az adott vállalatban. Ez pedig a legtöbb cégnél azt is jelenti, hogy a lehetséges részvényárfolyam nyereség mellett negyedévente, félévente vagy évente osztalékra is lehet számítani. Az osztalékot részvényenként határozzák meg.

Ez kimondottan jól hangzik, de akkor miért nem vásárol mindenki részvényt? Melyek a részvények kockázatai?

  • esetleges csőd, de ez nem jellemző.
  • a részvény árfolyam esése, ezzel minden befektetésnél számolni kell!
  • magas volatilitás. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mozgások mehetnek végbe a részvény árfolyamában, mint mondjuk egy kötvény esetén. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a nyereség esélye, de a kockázat is a veszteségre.

Amikor részvénybefektetésen gondolkozunk, mondjuk egy Inditex részényen, akkor fontos a kockázatkezelési metódus, vagyis hogy egy olyan portfóliót állítsunk össze, amelyben egyensúlyban vannak a kevésbé kockázatos és a kockázatosabb értékpapírok.

Az Inditex részvényárfolyama 2,11%-ot növekedett. Az Inditex társaság azt közölte, hogy június 6-ig boltjai 98 százalékát már újranyitotta, bár az üzletek rövidebb ideig vannak nyitva, mint a pandémia előtt. Az Inditex részvény vétele kiváló lehetőség egy közepes, vagy nagyobb portfolióba.

Inditex Chart

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot akár az Inditex részvény végett?

Csupa kérdőjel | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.