Nem hiányozhat a Carnival Cruise luxushajó társaság a portfoliómból

Karib-tengeri nyaralás a Maya Riviérán - élmények, programok

A február 20-án Olaszországban tetőzött Covid -19 virus több százezer embernek okozott egészségügyi problémákat, sajnos többb embernél halállal végődött. Illetve több tizezer munkaadónál okozott ideiglenes visszaesést és komoly anyagi károkat. A tőzsdék február 20-a után rohamos esésbe keztek amely március 18 -ig tartott. Több luxusiparral, légi és tengerjáró vagy nemzetközi hajótársaságnak, gépjárműforgalmazónak, turizmussal foglalkozó vagy vendéglátóiparban tevékenykedőnek bénította meg az elmúlt 3 hónap az életét. Viszont ha végig gondoljuk, nem lesz mindig így, visszatérnek apránként a vendéglőbe az emberek, újra utazni szeretnénk illetve kirándulnánk egy kirándulóhajón. Lehet, hogy ez teljesen majd csak 2022-re valósul meg, de hogy visszatér az biztos. Épppen ezért megnézetm a vállalatokat, mibe is lehet befektetni ilyenkor , mit ajánl pl a Bank of Amerika vagy a Goldman Sachs. Elsőkörben ezért szeretném bemutatni az egyik ilyen nagyváállalatot amely kiváló lehetőség ezen elemzőházak szerint. Ez a Carneval Corporation & plc. Ha már eddig is érdekes volt hívjon:

Keressen bátran. Telefonon:06706051490
skypon:koncz.peter.ivp@gmail.com
emailben:koncz.peter@portfolife.hu
másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

De nézzük tovább

A Carnival Cruise Line egy nemzetközi hajótársaság, amelynek központja a floridai Doralban található. Az évente szállított utasok és a flotta összes hajójának teljesítménye alapján a Carnival a világ vezető sétahajózási és luxussal felszerelt hajózási vállalata. A Carnival a tíz tengerjáró márka egyike, amely a világ legnagyobb hajóüzemeltetője, az amerikai-brit Carnival Corporation&plc tulajdonában van.

101520817-478230251

forrás:CNBC.com

A Carnival Cruise Line-t 1972-ben alapította Ted Arison. A vállalkozás finanszírozása érdekében Arison barátja, Meshulam Riklis felé fordult, aki a bostoni székhelyű American International Travel Service egyik vezető tisztség viselője volt. Az Arison és a Riklis megalapította ezt az új társaságot, ami akkor az AITS leányvállalataként működött. 1974-ben, a szabályozási kérdések miatt, a Riklis 1 dollárért eladta az AITS társaságnál fellelhető tulajdonrészét Arisonnak, azzal a feltétellel, hogy az Arison kifizeti a társaság jelentős tartozásait. 1975-ig a társaságnál csak egy hajó volt. 1975-ben újabb hajót vásároltak a Carnivale vállalatnál, innen kezdődött a cég karrierje. 1996-ban már a Carnival Destinity-t is maguknak tudhatták, amely a világ legnagyobb személyszállító hajója volt a maga 100 ezer tonnájával. 2001-2009 között elkezdték több hajótársaság luxushajóját felvásárolni, ekkor már különböző dokumentumfilmet is leforgattak. A Földközi-tengeren több hajóutat biztosítottak ebben az időszakban, viszont 2009. december 5-től hetente indítottak karibi utakat a nagyközönség részére. 2011-ben felépítették a Carnival Magic luxushajót, hogy a flottájukat növelni tudják.

House investigating Carnival for coronavirus on cruise ships ...

Katrina hurrikán után az Egyesült Államok kormánya hat hónapra bérbe vette a Carnival három tengerjáró hajóját, hogy ideiglenes házakként szolgáljanak, amíg a lakóházak újjáépítésre nem kerülnek. Az ebben az időszakban befizetett utazásokat a Carnival sorra visszafizette. 2017-től nyitottak Kína felé és a környező régióban kezdtek el tevékenykedni. 2019. júniusi jelentések szerint a Carnival megépítette első terminálját Japánban, Sasebo kikötő városában. A helyi tisztviselők abban reménykedtek, hogy a terminál 2020 júliusára meg lesz nyitva. A Covid-19 vírus megjelenése után a Carnival társaságnak sorra mondták vissza a jegyeket, február 20-a után a cég felfüggesztette az összes utazását és kénytelen volt alkalmazottakat elbocsátani.

Carnival Corporation & plc Chart

Mivel a Carnival 2000 év elejétől a tőzsdén megtalálható, így stabil vállalatnak minősül, de február végére a 39 eurós részvényárról március 8-ra 8 euróra estek vissza a cég részvényei. A Carnival Corporation szerint ezen időszak alatt 955.574 utast veszítettek. Viszont 2020 május elején a cég bejelentette, hogy augusztus 1-jén folytatja a körutazástatást, de az észak-amerikai és ausztráliai hajóutakat augusztus 31-ig vélhetően továbbra is felfüggesztik.

A Carnival Cruise Corporation&plc kapitalizációs tőkéje jelenleg is magas, hiszen majdnem eléri a 7 millárd eurót. Korábbi években a társaság volt, hogy 1,44 millió sétahajózó utast is fogadott. Mivel a vállalat milliárdos befektetőknek, színészeknek, banki tanácsadóknak és híres embereknek is kedvelt üdülési célpontja és a cég hosszútávra tervez, ráadásul negyedévente részvényenként 0,46 eurót fizet, így a Credit Suisse szerint nem hiányozhat egy jó portfolióból. Jelenleg részvényei 11,76 euróért megvásárolhatóak a Partner Bankon keresztül, minimum 2500 euróval.

Keressen bátran. Telefonon:06706051490
skypon:koncz.peter.ivp@gmail.com
emailben:koncz.peter@portfolife.hu
másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok, értékpapírotokat?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!