Tencent részvény is lehet a portfóliónk része

Most hadd mutassak be Önöknek, Nektek egy részvényt (Tencent részvény), amit a Bank Fókuszkönyvéből választottam ki. Magas kockázat mellett hosszútávra elég jó lehetőség, egy jó portfólióba.

De szeretném bemutatni a Bankot is.

 

Tencent részvény és a Partner Bank

Ausztria neve egyet jelent a hagyomány és a korszerűség ötvözésével. Csakúgy, ahogyan a Partner Bank.

Az Ausztriában székhellyel rendelkező bankot 1992-ben alapították. A Partner Bank takarékbank, amely arra szakosodott, hogy pénzügyi szolgáltatókkal együttműködve adjon tanácsot ügyfeleinek pénzügyeik megtervezéshez és előtakarékossági programjuk kialakításához, továbbá, hogy folyamatosan ügyfelei mellett álljon. Professzionális pénzügyi szolgáltatókkal működik együtt Németországban, Ausztriában, Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Szlovéniában és Szlovákiában. A Partner Bank ügyfelei értékpapírokat és fizikai aranyat vásárolhatnak nálunk. Mindkettő termék jogilag külön van választva a bank vagyonától, és az ügyfél tulajdonát képezi.

Tencent részény és a bank – Home
Tencent részény és a bank – Home

Az értékpapírszámla-vezetés és értékpapírforgalmazási platform mellett a Partner Bank már kisebb összegű befektetések vagyonkezelésére is szakosodott. A Partner Bank portfólió-megoldásait alapításától kezdve fokozatosan építette ki. Működését olyan innovatív részvénykosarakra szakosodott réspiaci szereplőként kezdte, amelyek az értékpapírok vonzó kiegészítőjeként széleskörű előtakarékosságra alkalmasak. Ezt követően portfólióját befektetési alapokból álló kosarakkal, kötvénykosarakkal és fizikai arannyal egészítette ki. A Partner Bank ezzel egyedülálló lehetőséget kínál ügyfeleinek arra, hogy pénzügyi szolgáltatókon keresztül értékpapírokkal alakítsanak ki előtakarékossági megoldásokat privátbanki minőségben.

Hauptplatz (Linz, Ausztria) - Értékelések - Tripadvisor

De előtte beszéljünk arról, hogy mik is azok a részvények? Mit is kell figyelembe venni részvényvásárláskor?

Mi is az a részvény?

A részvények vállalatokból való részesedések, amelyeket a befektetők közvetlenül a letéteiken elkülönített vagyonként tartanak. Az osztalékokon keresztül a vállalatok a befektetők (azaz részvényeseik) részére arányosan teljesítenek osztalékfizetést, és a vállalat saját értéknövekményén felüli többlethozamot képeznek.

A német nyelvterületen, a részvényekre nem úgy tekintenek, mint vállalatokban meglévő részesedésekre, hanem mint rövidtávú spekulációs eszközökre, amelyek magas kockázatot és veszteséglehetőséget hordoznak magukban, ezért érdemes őket diverzifikált formában (befektetési alap, vagy biztosítás) tartani.

Valóban igaz, hogy a vállalati vagyon – és az ezt megtestesítő részvények árfolyama– ingadozásoknak és lehetséges veszteségeknek vannak kitéve. Emiatt ezek kockázatosabbak, mint a betétek.

Home | Berkshire Hathaway

A részvénybefektetéseket épp emiatt különböző vállalatokra érdemes felosztani, hogy ezáltal csökkenjen a kockázat. A részvények közvetlen megvásárlása és direkt tulajdonlása azonban mégis előnyökkel rendelkezik az olyan diverzifikált termékekkel szemben, mint pl. a befektetései alapok, vagy certifikátok.

Egy vállalatban szerzett közvetlen tulajdonjog által nem leszünk további kockázatoknak kitéve. Példák erre: áttekinthetetlen és rövidtávú spekulációk, értékpapír-kölcsönzések, határidős ügyletek és más manőverek, amelyek az olyan komplex termékekben, mint a befektetési alapok manapság már szinte mindennapossá váltak. Különösen nagyobb vagyon esetén előnyösebbek lehetnek tehát a direkt befektetések és a részvények, kötvények és az arany birtoklása.

A részvénybefektetés kiválasztása során olyan fontos pénzügyi mutatószámokra, mint pl. az árfolyam/könyv szerinti érték aránya, árfolyam/nyereség aránya, árfolyam/Cash-flow aránya, az osztalékhozamok, a saját tőke megtérülési mutató (Return on Equity), az árbevétel növekedése, stb. lehet alapozni.

Wall Street just had one of its worst quarters in history

Tencent részvény: Milyen minőségi mutatók alapján vásároljon részvényt?

A részvény árfolyamának aktuális értékét a kereslet-kínálat határozza meg, amely mértéke, intenzitása percenként változik. Azonban az adott papír utáni keresletet és az árfolyamának várható eredményét legfőképpen:

az általános gazdasági és politikai hangulat,
az adott piaci szektor megítélése,
a cég negyedéves jelentése, további vállalati eredmények, hírek,
a menedzsment döntései,
a vállalat osztalékpolitikája,
stb.

határozza meg.  

Ezek a világ legtöbbet érő márkái

Ezek közül is koncentráljon azokra a számokra, amelyeket ellenőrizni tud az adott cég kimutatásaiból, tehát a negyedéves jelentésre, az adózás utáni nyereségre és az osztalékra.

Egy eklatáns példán keresztül szemléltetjük egy cég rövid vizsgálatát.

Tencent Launches Four Smart Transportation Products at the First ...

Tencent részvény és a vállalat

A Tencent Holdings Limited Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata. Fő tevékenysége a közösségi és üzenetküldő alkalmazások működtetése. A Tencent tevékenységének három pillérét az online játékok, a közösségi média és az online hirdetések alkotják. Az általa működtetett két nagy üzenetküldő alkalmazás, a QQ és a WeChat 2019 elején összesen mintegy 1,8 milliárd felhasználóval rendelkezett. A QQ az Alexa rangsora szerint 2019 elején a világ 6. leglátogatottabb weboldala. A WeChat fizetési szolgáltatásként is működik.

A Mercedesekbe és a BMW-kbe is beköltözhez a WeChat - Bitport ...

A Tencent Games 2003-as alapításához képest 2018-ra a világ legnagyobb videójáték-cégévé vált. Saját online játékok fejlesztése mellett játékok honosításával is foglalkozik, de más kiadókban is részesedést szerzett 2019 elején. Érdekeltségébe tartozik a Riot Games (100%-os tulajdonrész), a Supercell leányvállalatának 84,3%-ban a tulajdonosa. De ezenkívül a Grinding Gear Games és a Miniclip többségi tulajdona. Illetve résztulajdonosa az Epic Games-nek (48%), az Activision Blizzardnak (csaknem 25%-t birtokolja) és az Ubisoftnak (5%) a tulajdonosa.

A Tencent vállalatnak áprilisában adott hírt arról, hogy körülbelül 70 milliárd dollárt szeretne egyebek mellett felhőalapú számítástechnikai, mesterséges intelligencia és kiberbiztonsági fejlesztésekre fordítani. A Tencent részlegvezetője Tang Tao-Seng arról számolt be, hogy továbbá blockchain, szerver, big data központ, szuperszámítógép központ, operációs rendszerek, ötödik generációs (5G) hálózatok, kvantumszámítással kapcsolatos fejlesztéseket szeretnének beruházás részeként fejleszteni az elkövetkezendő öt évben.

Az 5G hálózatok terén a Tencent már létrehozott egy kutatóközpontot, ahol az 5G környezetben működő technológiai innovációval és applikációk tesztelésével foglalkoznak. A vállalat emellett bejelentette, hogy kidolgozták az első olyan szervert, amely teljes mértékben a Tencent saját szellemi tulajdonának számít.

A Tencent vállalatot 1998-ban alapították Sencsenben. Jelenleg a vállalat 7,5 százalékos részesedéssel rendelkezik a Spotify-ban, 42%-kal pedig a Sogou keresőben, mely a négy legnagyobb kínai kereső egyike. 20%-os tulajdonosa a JD.com webáruháznak. A gyors növekedési ütem miatt a pekingi cégnek módosítania kellett a 2019-es bevételi tervét 100-ról 120 milliárd jüanra, amit felül is teljesített.

Ezen a héten a Tencent részvényei 1,05%-ot korrigáltak, míg az elmúlt 3 év alatt 52,43%-ot emelkedtek. A Tencent vállalat azért izgalmas, mert a társaság több mint egymillió szervert tartalmazó adatközpontok hálózatát építette ki az elmúlt időszakban.

Tencent Chart

Növekvő ”jutalom” a futamidő alatt:

az Osztalék

Az osztalékon keresztül Ön, mint befektető (részvényes) a részesedése arányában jogosult a vállalat nyereségéből.

Tencent részvény :Ezért számít az osztalék - INGYENEBÉD
Tencent részvény :Ezért számít az osztalék – INGYENEBÉD

A cégek előre meghatározott ütemben (ált. az európai cégek évi 1x, az amerikai cégek 4x fizetnek / év) fizetik ki nyereségük egy részét osztalék formájában. Ezáltal Ön a részvény eladásáig folyamatos és növekvő (passzív) bevételben részesülhetAz osztalék mértékét a cég közgyűlése dönti el.

Mastercard évente 4x (januárban, áprilisban, júliusban, októberben) fizet osztalékot, aktuálisan 0,54% -ot a részvényeire. A mai napon (2020.05.04.) 242 dolláros részvény árfolyam mellett ez azt jelenti, hogy 1,3 dollár osztalékot fizet a cég, amely mértéke azonban évről-évre emelik.

Sok befektető kifejezetten osztalék alapú befektetésben gondolkodik. Ebben az esetben az árfolyam növekedésnek csupán másodlagos szerep jut. Közkedvelt és magas osztalékot fizető cég például a Simon-Property: 13,21%, a Wells-Fargo: 7,39% vagy a Shell: 6,57%.

A cégek működési jellegéből adódóan már nem tud/akar jelentősen növekedni, de stabil bevételt képes elkönyvelni, amiből szívesen oszt vissza tulajdonosainak.

Tencent részvény: Meddig tartsa meg egy cég részvényét?

Amikor az általános piaci hangulat kirobbanó formában van és a választott részvényei kiváló fundamentális adatokat produkálnak, akkor többnyire emelkedő hozamot és növekvő osztalékbevételt érhet el, a forinthoz képest értékálló devizában (EUR, USD, CHF).

A cég papírjainak megvásárlásával tulajdonossá válik, így a Tencent részvény esetén is. Képzelje el magát igazgatósági tagként, aki negyedévről – negyedévre figyelemmel kíséri az adott cég jelentéseit, eredményeit és az aktuális piaci híreket.

Ha ezek az adatok romló tendenciát mutatnak, vagy átalakul az adott piaci szegmens, netán romlik a hangulat, elgondolkozhat rajta, hogy kitart-e a választottja mellett, vagy lecseréli egy ígéretesebbre.

 The biggest US mall owner Simon Property Group is doubling down on ...

Bárhogy is dönt, fontos tudnia, hogy egy tartós árfolyamcsökkenés még nem jelenti azt, hogy a cég hosszútávon rossz befektetés lenne.

Ahogy nekünk embereknek az életutunk sem egyenletesen emelkedő trendet mutat, úgy a piac értékítélete is folyamatosan változik a részvénytársaságokról!

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran.

• Telefonon:06 70/6051490
• skypon:koncz.peter.ivp@gmail.com
• emailben:koncz.peter@portfolife.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok, értékpapírotokat?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!